آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع اسرائیل، میگوید که کشورش «بیش از هر زمان دیگر، به توافق با فلسطینیان نزدیک شده است»، و این امر نتیجه سفر ماه گذشته دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا به منطقه است.
روزنامه جروزالم پست، روز جمعه نوزدهم خرداد، به نقل از آقای لیبرمن نوشت که با ورود دونالد ترامپ به این صحنه، «کشورهای عربی نیز پی بردهاند که اسرائیل برای آنها یک مشکل نیست بلکه یک راه حل است».
وزیر دفاع اسرائیل همچنین افزوده است که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، «با جدیت» هر کاری بتواند، برای صلح انجام میدهد.
آقای نتانیاهو به تازگی گفته بود که عادیسازی مناسبات کشورهای عربی با اسرائیل، به روند صلح اسرائیلی- فسطینی کمک میکند.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی در دو دیدار با ترامپ، در کاخ سفید و در کرانه باختری، گفته بود از میانجیگری آمریکا استقبال کرده و تحقق صلح را امکانپذیر میداند.
گزارشهایی به تازگی انتشار یافته بود که بر اساس آنها، آقای عباس آماده از سرگیری گفتوگوها با دولت اسرائیل، از مقطعی است که در پاییز سال ۲۰۰۸، در زمان مذاکرات او با اهود اولمرت نخستوزیر پیشین اسرائیل قطع شده بود.
با وجود این، فلسطینیان ادامه ساختوسازهای اسرائیلی در بیتالمقدس، اورشلیم، و کرانه باختری را مانع بزرگی بر سر راه تجدید گفتوگوهای صلح میدانند.
جنبش «صلح اکنون»، یک نهاد مدنی اسرائیلی مخالف با یهودیسازیها جمعه نوزدهم خرداد خبر داد، دولت نتانیاهو ساخت حدود سه هزار و ۲۰۰ خانه جدید در کرانه باختری را از سرگرفته و همزمان در روزهای گذشته ساخت هزار و ۵۰۰ خانه دیگر را برای اسرائیلیها به مناقصه گذاشته است.
وزیر مسکن اسرائیل اندکی پیش از سفر ترامپ به منطقه اعلام کرده بود، ساخت دهها هزار واحد جدید را در دستور کار خود قرار میدهد.
اعلام ساختوسازهای جدید اسرائیلی با سفر نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل به اسرائیل همزمان شده است.
به گزارش رسانههای اسرائیل، خانم هیلی پنجشنبه هجدهم خرداد با بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل دیدار کرد و به دلیل قاطعیت دولت آمریکا در حمایت از اسرائیل در سازمان ملل، مورد تحسین او قرار گرفت.
خام هیلی پنجشنبه در بازدید از مرز جنوبی اسرائیل با غزه، همراه با دانی دنون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، و ژنرال آویو کوخاوی، معاون ستاد کل ارتش اسرائیل، از یک تونل دیدار کرد.
اسرائیل در عملیات جنگی سال ۲۰۱۴ گفته بود، دهها تونل حماس را که برای کارهای تروریستی در نزدیکی مرز با اسرائیل ساخته شده بود، منهدم کرده اما شماری از آنها را برای بازدید مقامهای خارجی حفظ کرده است.
نیکی هیلی در سفر به اسرائیل تکرار کرده است که سازمان ملل و بویژه شورای حقوق بشر آن باید از محکوم کردن پی در پی اسرائیل خودداری کنند.
خانم هیلی پیش از ورود به اسرائیل نیز تهدید کرد که آمریکا ممکن است پرداخت دهها میلیون دلار به سازمان ملل را به خاطر این «رویه سیستماتیک ضداسرائیلی» متوقف کند.
از زمان انتصاب نیکی هیلی به نمایندگی آمریکا در سازمان ملل، او این سازمان را به دلیل «ضدیت با اسرائیل» نکوهش کرده است.
به نوشته جروزالم پست، نیکی هیلی جمعه نوزدهم خرداد در بازدید از موزه هولوکاست اورشلیم نیز گفت، «آمریکا همیشه باید با صراحت جانب یک طرف از هر قضیهای را بگیرد».
با وجود این، خانم هیلی در این سفر، با مقامهای تشکیلات خودگردانی نیز دیدار میکند.
نیکی هیلی در سفر سه روزه به اسرائیل، ضمن بازدید از بلندیهای جولان نیز گفته است که برای به رسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر این منطقه در سازمان ملل تلاش خواهد کرد.
این بازدید در پنجاهمین سالروز تسلط اسرائیل بر جولان که در جنگ سال ۱۹۶۷ از سوریه گرفته شد، انجام شده است.