محمدرضا عارف، معاون اول محمد خاتمی، رئیسجمهور اسبق ایران، حمله به سخنرانیهای اصلاحطلبان را نشان از «نگرانی» مخالفان از «پایگاه اجتماعی» آنان دانست و گفت که «اصلاحطلبان با اتهامزنی رقیب میدان رقابت را خالی نخواهند کرد».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای عارف روز شنبه ۱۴ آذر، تأکید کرد: «حادثه قرچک ورامین به ضرر کسانی شد که یک همایش قانونی را میخواستند با اخلال روبهرو کنند و این گونه برخوردها نشاندهنده پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان است که عدهای را نگران کرده است».
وی از تمامی نهادهای مسئول در انتخابات خواست که «زمینه حضور هرچه بیشتر همه سلایق و وفاداران به نظام جمهوری اسلامی را در انتخابات مجلس شورای اسلامی فراهم کنند».
در ماههای گذشته اصلاحطلبان از برنامه خود برای شرکت در انتخابات پیش روی مجلس خبر دادهاند و محمدرضا عارف، به عنوان رئیس «شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان»، انتخاب شده است.
تلاش اصلاحطلبان برای شرکت در انتخابات مجلس در حالی است که در هفتههای گذشته به سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری در قرچک و همچنین سخنرانی آذر منصوری،عضو حزب اتحاد ملت، در دانشگاه آزاد یاسوج حمله شده است.
در همین حال بعضی گروههای تندرو با نصب بنر در دانشگاه اراک، علیه برگزاری سخنرانی مصطفی معین، وزیر علوم در دولت محمد خاتمی، در روز دانشجو تهدید به اخلال کردهاند.
در واکنش به این گونه حملات، محمدرضا باهنر، رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری، گفته است که اگر اصلاحطلبان در سخنرانیهای خود «سیاستهای کلی نظام را محکوم» کنند، «طبیعی است که با آنها برخورد شود».
پیش از این نیز محمدنبی حبیبی، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی، تیتر روزنامههای نزدیک به اصلاحطلبان درباره حادثه قرچک را نشانه «کلید زدن یک پروژه مظلومنمایی در ایام انتخابات» توصیف کرده بود.
درماههای گذشته همچنین برخی از چهرههای اصولگرا و اعضای شورای نگهبان اعلام کردهاند که اصلاحطلبان در انتخابات مجلس رد صلاحیت خواهند شد.
در همین حال عبدالواحد موسوی لاری، از اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان، از مقامات وزارت کشور و دولت حسن روحانی خواست که با شورای نگهبان در تماس باشند تا مشکل «گزارشهای دروغ و کینهتوزی» درباره کاندیداها را حل کنند.
علاوه بر اصلاحطلبان برخی از دیگر احزاب حامی حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، نیز از برنامه خود برای شرکت در انتخابات مجلس خبر دادهاند.
از جمله به تازگی غلامعلی دهقان، سخنگوی حزب اعتدال و توسعه، گفته بود که این حزب در ستاد انتخاباتی اصلاحطلبان حضور ندارد اما در معرفی «مصادیق» با آنها «تعامل» خواهد داشت.
درهمین حال ابراهیم اصغرزاده از چهرههای اصلاحطلب، روز شنبه پیشبینی کرد که اصلاحطلبان با شعار حمایت از دولت حسن روحانی و «فراهم کردن شرایط اجرایی برجام» در انتخابات مجلس شرکت خواهند کرد.
او گفت که اصلاحطلبان تلاش میکنند با «معتدلان و اصولگرایان معتدل، جبهه گستردهای را به لحاظ گفتمانی ایجاد کنند».
گروههای اصلاح طلب از جمله حامیان حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بودند.