پس از انتقاد رهبر جمهوری اسلامی از «القای برجامهای دو و سه»، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت که «خواب امریکا» برای رسیدن به برجامهای دیگر و «توافق دیگری» با ایران «با استفاده از اهرم تحریمها و یا اهرمهای دیگر تعبیر نخواهد شد».
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علاءالدین بروجردی روز دوشنبه دوم فروردین، تأکید کرد که مذاکرات ایران با آمریکا «صرفاً» در موضوع هستهای بوده و ایران به دلیل «تفاوت سیاستها»، در مورد سایر مسائل «هیچگونه تفاهم و توافقی» با این کشور نخواهد داشت.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز یکشنبه در سخنرانی نوروزی خود در مشهد گفته بود که طرف غربی «حل شدن قضیه هستهای را کافی نمیداند» و میخواهد اینگونه القا کند که «برجامهای دو و سه و غیره باید بهوجود بیاید تا ما بتوانیم راحت زندگی کنیم».
ساعاتی پیش از این سخنان حسن روحانی، رئیسجمهور ایران، انتخابات هفتم اسفند را سرآغاز «برجام دو» خوانده و تأکید کرده بود که «این برجام قبل از اقتصاد از اخلاق آغاز میشود».
در همین زمینه به گزارش خبرگزاری فارس حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، طرح مسائلی نظیر «برجام دو و سه» را «زمینهسازی برای نفوذ» دانست.
وی اضافه کرد: «کسانی که فکر میکنند با اعتماد به آمریکا و دنبال کردن برجامهای دیگر میتوانند مشکلات را حل کنند سخت در اشتباهند».
وی از دولت حسن روحانی خواست که به جای انتظار برای اقدام آمریکا، از «ظرفیتهای موجود در اقتصاد مقاومتی» برای حل مشکلات کشور استفاده کند.
آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مانند سالهای اخیر، سال ۹۵ را نیز سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کرده است.
آقای خامنهای پیش از این نیز بارها بر «اقتصاد مقاومتی» که برای توصیف اقتصادی بدون وابستگی به کشورهای خارجی و به خصوص در دوران تحریمها استفاده میشود، تأکید کرده بود.
در این زمینه اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیسجمهور، اعلام کرد که «۱۲ برنامه ملی» با هدف «تحقق اقتصاد مقاومتی» تدوین شده است.
لبخندهایی چون «دستکش مخملی»
آقای بروجردی در ادامه سخنان خود «لبخندهای» رئیسجمهور آمریکا به ملت ایران را مانند «دستکش مخملی» توصیف کرد که «در زیر آن پنجههای فولادی امریکا قرار دارد».
پیش از این محمدرضا نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، نیز گفته بود که آمریکا «با چند لبخند و یک پیام نوروزی دوست محسوب نمیشود».
باراک اوباما، رئیسجمهور ایالات متحده، روز شنبه در پیامی نوروزی، آغاز سال نوی ایرانی را به تمام ایرانیان تبریک گفته و برای تمامی آنان آرزوی سلامتی و بهروزی کرده بود.
رئیسجمهور آمریکا، با اشاره به سفر تاریخی خود به کوبا، گفته بود که حتی پس از «دههها بیاعتمادی» میان دشمنان قدیمی در عرصه جهانی باز هم ممکن است که راهی نو میان آنها باز شده و با یکدیگر رابطهای تازه را آغاز کنند.
جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز در پیام خود به مناسبت نوروز ۹۵ تأکید کرده است که «دست دوستی» ایالات متحده به سوی «مردم ایران باز خواهد ماند».