غلامعلی حداد عادل، سخنگوی ائتلاف اصولگرایان، با بیان اینکه اصل بستن فهرست مشترک به معنای «سهمدهی به احزاب و تشکلها» نبوده است، از اصولگرایانی که نامشان در لیست ۳۰ نفره انتخاباتی در تهران نیست، خواست برای «رای آوری» این جریان انصراف دهند.
به گزارش تسنیم، این نماینده مجلس گفته بیرون ماندن افراد و جریانهای اصولگرا از فهرست مشترک «بهایی» است که آنها باید برای وحدت بپردازند.
یک نماینده مجلس از موافقت شورای نگهبان با بررسی مجدد صلاحیت او و تعدادی دیگر از نمایندگان خبر داد.
حبیبالله برومند داشقاپو به ایلنا گفته «بنده و بیش از ۱۵ نماینده دیگر که ردصلاحیت شدهبودیم، درخواست مجددی را به صورت کتبی تقدیم شورای نگهبان کردیم و آنها با درخواست قرار دادن فرصتی دیگر برای بررسی صلاحیتمان موافقت کرده است».
«ارسلان فتحیپور»، «عباس رجایی»، «کمالالدین پیرموذن»، «احمد شوهانی» و «حمید رسایی» در میان این نمایندگان بودهاند.
سیامک ره پیک، سخنگوی هئیت مرکزی نظارت بر انتخابات گفته که امشب بررسی شکایات داوطلبان تأیید صلاحیت نشده مجلس خبرگان رهبری به پایان میرسد و فردا چهارشنبه ۲۱ بهمن، نتایج صلاحیت داوطلبان خبرگان اعلام میشود.
جامعه مدرسین پس از جلسه سهشنبه شب٬ اعلام کرد برای دهمین دوره انتخابات مجلس از نامزدی علی لاریجانی، علی بنایی و محمدرضا آشتیانی در حوزه انتخابیه شهر قم حمایت خواهد کرد.
به گزارش خبرآنلاین٬ اعلام نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در شرایطی است که پیشتر جبهه پايداری، تشكل نزديك به آيت الله مصباح يزدی٬ محمدرضا آشتیانی، مجتبی ذوالنور و احمد امیرآبادی را به عنوان نامزدهای این تشکل در انتخابات پیش روی مجلس در شهر قم معرفی کرده است.
در دوره هاي گذشته انتخابات مجلس٬ اصولگرایان به صورت سنتی از لیست جامعه مدرسین حمایت کردهاند.
صلاحیت حسن خمینی٬ نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی٬ بار دیگر مورد تایید شورای نگهبان قرار نگرفت.
کانال تلگرام حسن خمینی٬ با اعلام این خبر٬ عدم احراز صلاحیت او توسط شورای نگهبان برای شرکت در پنجمین انتخابات خبرگان رهبری را استناد به بند ب ماده ۳ قانون اعلام کرده است.
در این بند آمده است: «اجتهاد در حدی که قدرت استنباط بعضی مسائل فقهی را داشته باشد و بتواند ولی فقیه واجد شرایط رهبری را تشخیص دهد».
نجاتالله ابراهیمیان٬ عضو حقوقدان شورای نگهبان با بیان این که هنوز شرایط «نظارت استصوابی» بر انتخابات خبرگان رهبری فراهم نشده٬ گفته که آیتالله احمد جنتی٬ دبیرکل شورای نگهبان٬ شیوه احراز صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان را در جمع ۱۲ نفره این شورا توضیح نداده است.
علی پورعلی مطلق، دبیر ستاد انتخابات کشور، به خبرگزاری تسنیم گفته است از ۷۹۵ نامزد انتخابات خبرگان رهبری، صلاحیت ۱۶۱ نفر تایید شده و از این جمع نیز ۱۸۶ نفر انصراف دادهاند.
به گفته او سایر داوطلبان هم یا عدم احراز شدهاند و یا ردصلاحیت.
همچنین علی اصغر ناصر بخت معاون سیاسی فرمانداری تهران نیز به خبرگزاری ایسنا خبر داده که صلاحیت ۳۳ نفر از داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری در حوزه تهران تایید شده است.
تبلیغات پنجمین دوره انتخابات خبرگان از فردا ۲۲ بهمن آغاز میشود.
روزنامه اعتماد به نقل از احمد حكيميپور، عضو شوراي عالي سياستگذاری اصلاحطلبان نوشت٬ این جریان قصد دارند كانديداهايی كه در ليست نهايی قرار نمیگيرند را به حوزههای فاقد كانديدا بفرستند تا امكان رقابت در همه حوزهها فراهم شود.
اصلاحطلبان اعلام کردهاند بعد از ردصلاحیت نامزدهایشان٬ در برخی از حوزههای انتخاباتی٬ کاندیدایی برای آنها باقی نمانده است.
محمدباقر نوبخت٬ سخنگوی دولت٬ ابراز امیدواری کرده که «ظرف یکی دو روز آینده اخبار بهتری درباره بررسی صلاحیتها شنیده شود».
به گزارش ایسنا، نوبخت در حاشیه جلسه روز چهارشنبه هیات دولت از صدا و سیما خواسته «با توجه به اینکه در سنوات گذشته هم صحبتهای سران سه قوه را با توجه به دستورالعملی که داشت پخش میکرد»، طبق همین قوانین و مقررات عمل کند.
صلاحیت برخی از نامزدهای مجلس خبرگان رهبری که پیش از این تایید شده بود در بررسی مجدد شورای نگهبان رد شده است.
خبرگزاری ایلنا گزارش کرده که در بررسی مجدد شورای نگهبان درباره صلاحیت نامزدهای انتخابات خبرگان، صلاحیت هادوی تهرانی از تهران، اکبر خادم الذاکرین از اصفهان، سید محمد واعظ موسوی از آذربایجان شرقی، محمد مهاجر مازندرانی از گلستان، محمد حسن حائری شیرازی از استان فارس، سیدابوالحسن حسنزاده از خوزستان، جواد طاهری خرم آبادی از لرستان، علی محمدی خراسانی از خراسان رضوی، سیدعباس حسینی قائم مقامی از تهران، حسن مفرحزاده ابوزیدآبادی از اصفهان و سید محمد غروی از تهران تایید نشده است.
پیش از این اکبر خادم الذاکرین، سید محمد واعظ موسوی، محمدحسن حائری شیرازی، علی محمدی خراسانی و حسن مفرحزادهابوزیدآبادی در مراحل قبلی تایید صلاحیت شده بودند.