حسن غفوریفرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفته «لیست اصولگرایان با سهم خواهی تهیه شده» و «در انتهای کار ۷ نفر از کسانی که در فهرست بودند، حذف شدند»
این کاندیدای نمایندگی مجلس دهم در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا، افزوده «اگر قوانینی که توسط ائتلاف اصولگرایان تهیه شده بود، اجرا میشد، قطعاً من هم تمکین میکردم اما هنگامی که رسماً اعلام میکنند که فلانی سهم فلان آقا است، وضعیت متفاوت خواهد بود».
او درباره این سهمخواهی توضیح داده است:«از ابتدا نگفتند که بهعنوان مثال ۸ نفر سهم جبهه پایداری است اما به هرحال درمورد چند نفر این تبعیض اعمال شد و به صرف اینکه سهم فلان آقا بوده، توجهی به شاخصهها و ویژگیهایش نشد یا فرد دیگری در لیست قرار گرفت تا شخصاً لیست ندهد و در نتیجه کسانی در لیست قرار گرفتند که بعضاً رای کمتری نسبت به برخی از افراد خارج از لیست دارند».
سخنرانی «مصطفی کواکبیان» نامزد اصلاح طلبان در انتخابات مجلس دهم، شامگاه پنجشنبه ۲۹ بهمن در مسجد ابوذر تهران، با حمله نیروهای خودسر و رها کردن گاز اشکآور انجام نشد.
به گزارش پایگاه خبری فریادگر، بنا بر برنامه اعلامشده، قرار بود کواکبیان بعد از نماز مغرب و عشا، در مسجد ابوذر سخنرانی کند، اما گروهی با «حمله به تریبون امام جماعت و متشنج کردن جو» این کاندیدا را مجبور به ترک مسجد کردند.
در همین حال خبرگزاری ایرنا به نقل از یک مقام مسئول در استانداری تهران راجع به حضور ماموران انتظامی در مسجد ابوذر تهران نوشته که «نیروی انتظامی مطلع شده دو شب قبل، سخنرانی در این مسجد انجام شده و شامگاه پنجشنبه گروهی قصد برگزاری تجمعی در اعتراض به مطالب عنوان شده در این سخنرانی را داشته است»؛ به همین دلیل آنها «با حضور در مسجد ابوذر مانع از برگزاری تجمع شدند».
یه گفته این مقام مسئول،«اقدامات انتظامی انجام شده در این مسجد هیچ ارتباطی به موضوع انتخابات و یا سخنرانی نامزدهای انتخاباتی نداشته است».
این چندمین باری است که از برگزاری برنامههای انتخاباتی اصلاحطلبان در تهران و شهرستانها جلوگیری میشود.
حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در واکنش به انتشار اطلاعیه کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات حوزه انتخابیه تهران مبنی بر ممنوعیت استفاده از تصاویر آیت الله خمینی و علی خامنهای در تبلیغات انتخاباتی، گفت که چنین منعی وجود ندارد.
محمدحسین طریقت منفرد، آخرین وزیر بهداشت دولت نهم با صدور اطلاعیهای از حضور مستقل خود در انتخابات مجلس دهم خبر داد.
احمد خاتمی، کاندیدای مجلس خبرگان رهبری از حوزه کرمان با بیان اینکه «هفته، هفته لجنپراکنی ضد انقلاب علیه کاندیداهای ولایی است» گفته «رسانههای انگلیسی و بیگانه میگویند به احمد جنتی، محمد یزدی و محمدتقی مصباح در تهران، سیداحمد خاتمی در کرمان و احمد علمالهدی در خراسان رای ندهید» در حالی که «فضولها، ما پنج نفر سرلیست مردم هستیم».
به گزارش وبسایت انتخاب، امام جمعه موقت تهران پیش از ظهر امروز جمعه در کنار «قبور شهدای گمنام» افزوده «خدا را شکر احمقها دشمن این نظام شدند» و «آن کسی که تا کنون ما را شناخته، شناخته است و آن کسی که ما را تا کنون نشناخته است، خودش را به نشناختگی میزند و تا آخر هم نمیشناسد».
به عقیده خاتمی «برای دنیای استکبار مهم است که بتواند یک نفوذی به مراکز تصمیمگیری بفرستد».
فائزه هاشمی، عضو حزب کارگزاران سازندگی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته «واژههایی مانند نفوذ که برخی میخواهند آن را به جریان اصلاح طلبی نسبت دهند، توهمی بیش نیست».
این نماینده سابق مجلس همچنین درباره سفرش به آمریکا که بعضی از رسانههای اصولگرا آن را درارتباط با انتخابات هفتم اسفند ارزیابی کرده بودند، توضیح داده « سفر من به آمریکا شخصی بوده است. اگر کسی بخواهد از آن سوی مرزها دستوری بگیرد، نیازی ندارد به آن کشورها سفر کند. چون وسایل ارتباطی به قدری پیشرفته شده که دیگر نیازی به چنین سفرهایی نیست».
در آستانه دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و پنجمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری، این سؤال در عرصه سیاسی ایران وجود دارد که چه نهاد، گروه و یا افرادی بیشترین تأثیر را در انتخابات دارند؟
کیوان حسینی از رادیو فردا در همین زمینه دیدگاه مرتضی کاظمیان، روزنامهنگار و فعال سیاسی ملی-مذهبی در پاریس را جویا شده است.
مراسم سخنرانی محمدرضا خاتمی٬ عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت، در دانشگاه هرمزگان با تحصن گروهی که خود را «دانشجویان انقلابی» معرفی کردند، لغو شد.
به گزارش وبسایت «هرمز پرس»، این گروه پس از اطلاع از خبر حضور خاتمی در دانشگاه هرمزگان به دعوت انجمن اسلامی این دانشگاه و کسب مجوزهای لازم، از روز پنجشنبه، ۲۹ بهمن، مقابل دفتر رئیس این دانشگاه تحصن کرده و خواستار ممانعت از سخنرانی وی شدند. در نهایت مسئولان دانشگاه هرمزگان تصمیم به لغو این سخنرانی گرفتند.
در ماههای گذشته به مراسم سخنرانی چندین چهره اصلاحطلب حمله شده و از سخنرانی چند فعال سیاسی دیگر ممانعت شده بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای چندمین بار به ردصلاحیتها اعتراض کرده و گفته «در تشخیص صلاحیتها، رایگرفتنها و رای خواندنها مشکلاتی پیش آمد که برخی به دولت و هیات اجرایی و هیات نظارت بازمیگردد».
کاندیدای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در حسینیه جماران افزوده: «متاسفانه نیروهای زیادی به دلایلی که درست نیست، کنار گذاشته شدهاند، اما اصلاحطلبان و نیروهای نزدیک به دولت نزدیک به دویست نفر را در سراسر کشور معرفی کردند. در خبرگان نیز بیش از ۶۰ نفر معرفی شدند که علیرغم رد صلاحیت این افراد، امیدوارم مثل من که بعد از ردصلاحیت از آقای روحانی حمایت کردم، چهرههای مشهور ردصلاحیتشده نیز کمک کنند تا این افراد گمنام بتوانند در انتخابات افراد موفق شوند».
به گزارش خبرگزاری ایلنا، او همچنین به فهرست منسوب به خود در انتخابات خبرگان رهبری اشاره کرده و گفته «لیست منتشر شده به نام من، لیست من نیست، بلکه گروهی از نخبگان و خبرگان داخل و خارج مجلس خبرگان این لیست را تهیه کردهاند و از بنده و آقای روحانی خواستند سرلیست آن باشیم».
ستاد انتخاباتی حزب مردمسالاری در بیانیهای از وزارت کشور خواست امنیت مراسم داوطلبان انتخابات را تامین کند.
در بخشی از این بیانیه که در پی جلوگیری از سخنرانی «مصطفی کواکبیان» دبیرکل حزب مردمسالاری در مسجد جامع ابوذر تهران صادر شده است، از مسئولان پرسیده شده:«آیا مراکز مذهبی همچون مساجد و حسینیهها صرفا باید در اختیار عدهای مخصوص و از جناح خاصی باشد؟ چون در همان مسجد جامع بلوار ابوذر، افراد زیادی حتی قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی سخنرانی کرده بودند».