غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفته «دشمن قرارگاه مقابله با انتخابات دشمن تشکیل داده است».
به گزارش خبرگزاری ایسنا، او افزوده کسانی که در جریان انتخابات مسئله «رهبری شورایی یا رهبری نظارت پذیر» را مطرح می کنند، یا کسانی که «صلاحیت شورای نگهبان را زیر سوال می برند، هماهنگ با استراتژی دشمن هستند».
جلالی «تضعیف شورای نگهبان و رهبری» را «جزئی از استراتژی دشمن» ارزیابی کرده و گفته «هرکسی به هر دلیل و با هر انگیزهای تلاش کند مؤلفه رهبری و شخص رهبری در کشور ما ضعیف شود، حتماً درون استراتژی دشمن بازی کرده است».
تعدادی از زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین در بیانیهای با اعلام حمایت از ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان از مردم خواستهاند که «علی رغم موانع و تضییقات اعمال شده؛ برای تقویت پایههای جمهوریت و اسلامیت نظام»، در انتخابات شرکت کنند.
به گزارش وب سایت کلمه، این بیانیه به امضای هادی حیدری، حسین رفیعی(فعال ملی مذهبی)، علی شریعتی(فعال مدنی اصلاح طلب)، سراج الدین میردامادی (روزنامه نگار) و علیرضا هاشمی (دبیرکل سازمان معلمان ایران) رسیده است.
همچنین حسین نورانی نژاد (عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان) نیز که این بیانیه را امضا کرده است، امروز یکشنبه دوم اسفند ماه با پایان دوران محکومیتش از زندان آزاد شد.
محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق ایران در پیامی ویدئویی درباره انتخابات هفتم اسفند ماه، با دعوت دوباره مردم به شرکت در انتخابات، پیشنهاد کرد «همه جریانات توافق کنند که لیستها به نام “لیستامید” در اختیار مردم قرار بگیرد».
مصطفی تاجزاده، عضو شورای مرکزی حزب مشارکت که از پس از وقایع سال ۸۸ زندانی است، در نامهای به محمدرضا عارف، سرلیست ائتلاف اصلاحطلبان در انتخابات مجلس دهم، اعلام کرده به ۲۷ دلیل به فهرست این جریان به طور کامل رای خواهد داد.
به گزارش وبسایت کلمه، تاجزاده در این نامه از زندان اوین دلایل خود را برای رای لیستی اصلاحطلبان تشریح کرده و میگوید «رای میدهم تا به جنتی و یارانش که با رد صلاحیت های غیرقانونی به بیت امام بی حرمتی، به مراجع شیعی دهن کجی، به شعور ایرانیان توهین و به مصالح ملی، اعتبار شورای نگهبان و حیثیت کشور لطمه وارد کردند تا اکثریت کرسی های مجلس را به هر قیمت به خود و هم جناحی هایشان اختصاص دهند، نه بگویم».
معاون وزیر کشور دولت خاتمی در بخش دیگری از این نامه در ادامه آورده است که رای میدهد تا «جبهه پایداری خانه ملت را در چنگ خود نگیرد» و «ستاد مهندسی انتخابات سرانجام بفهمد که هزینه حرام خواری سیاسی و رد صلاحیت های غیرقانونی داوطلبان رقیب، به مراتب بیشتر از سود آن است. پس آن روش را ترک کند».
پیامهای مشارکت و عدم مشارکت در جمهوری اسلامی چیست؟ و چه عوامل یا دلایلی را برای شرکت و عدم شرکت در ادوار مختلف انتخابات ایران میتوان برشمرد؟
آیا دلایل شرکت و عدم شرکت در دموکراسیها و نظامهای سیاسی بسته مانند جمهوری اسلامی یکی است؟ به عبارت دیگر آیا میتوان میزان مشارکت در انتخابات دموکراسیهای غربی را با میزان مشارکت در انتخابات جمهوری اسلامی مقایسه کرد؟
این پرسشها را کیوان حسینی از رادیو فردا با عمار ملکی پژوشگر علوم سیاسی و استادیار دانشگاه تیلبرگ در هلند در میان گذاشته است.
محمدعلی موحدیکرمانی٬ دبیر کل جامعه روحانیت مبارز گفته در قرار گرفتن نام اکبر هاشمی رفسنجانی در لیست انتخابات خبرگان این تشکل سیاسی٬ او «تصمیمگیر» نبوده بلکه «شورای جامعه روحانیت» با وجود «اختلافنظرها و یک رای کم و زیاد» تصمیم گرفته است.
به نوشته وبسایت نسیم، موحدی کرمانی استدلال اعضای موافق قرار گرفتن نام آقای هاشمی در فهرست را «مخالفت رهبری با ایجاد دو قطبی در انتخابات» عنوان کرد.
او همچنین با بیان اینکه «شنیدهام اصلاح طلبان اسم من را در لیستشان گذاشتهاند اما گروه خونی من به اینها نمیخورد» ٬ به «دوستانی که هم گروه خونی» او هستند و در برخی لیستها اسمشان را زدهاند؛ توصیه کرد «از این لیستها برائت بجویند و عدم رضایتشان را از این امر اعلام کنند».
خبرگزاری ایسنا نوشته است که مسعود جزایری٬ معاون ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه «سکوت وزارت خارجه در برابر دخالت انگلیسیها در امور داخلی ایران شبههآور است»٬ از دستگاه دیپلماسی خواسته «بیش از این اجازه فتنهگری به انگلیس و دخالت در انتخابات ندهند».
قربانعلی دری نجفآبادی کاندیدای مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه گرایشش به «لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم» است٬ گفته اما «حساسیتی» نسبت به قرار گرفتن نامش در فهرست انتخاباتی منسوب به هاشمی رفسنجانی ندارد.
به گزارش وب سایت نامه نیوز٬ وزیر اطلاعات دوران ریاست جمهوری خاتمی گفته: «گرایش من به لیست جامعه مدرسین است اما آقایان خواستند اسم من را در لیست بگذارند و من هم نفی نمیکنم و حساسیتی هم نسبت به آن ندارم چون در لیست بزرگانی چون آیات، موحدی کرمانی، امینی، امامی، میرمحمدی و بزرگان دیگر حضور دارند».
حزب ملت ایران با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در انتخابات هفتم اسفند که به گفته این حزب «جز مهر تایید بر نابسامانی های موجود، ارزیابی دیگری نمی توان بر آن متصور شد»، شرکت نخواهد کرد.
دبیر کل این حزب در حال حاضر «خسرو سیف» است. «داریوش فروهر» دبیرکل پیشین بود که در جریان قتل های زنجیره ای به قتل رسید.
جبهه پیروان خط امام و رهبری در اطلاعیهای فهرست نامزدهای مورد حمایت این جبهه متشکل از ۱۷ تشکل اصولگرا، در سراسر کشور را برای دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است.
اسامی این فهرست در برخی حوزهها مانند قم و مشهد با لیست انتخاباتی ائتلاف اصولگران متفاوت است.