رئیس ستاد انتخابات استان تهران احتمال داده که شمارش آرا در شهر تهران، دو تا سه روز طول بکشد. به گفته این مقام مسئول در انتخابات تهران، انتخابات در شهر تهران در چهار هزار و ۶۴۱ شعبه اخذ رأی فعالیت دارند و بیش از سه هزار و ۳۰۰ دستگاه الکترونیکی به کار احراز هویت رأیدهندگان میآید.
تلاش وزارت کشور برای تسریع در جمعبندی نتایج، برگزاری الکترونیک انتخابات در برخی کلانشهرها از جمله تهران بود، اما در نهایت نظر موافق شورای نگهبان جلب نشد.
مدیرکل ثبت احوال استان تهران میگوید که تمامی ادارات ثبت احوال در استان تهران «تا پایان زمان اخذ رأی» برای خدماتی از «تعویض شناسنامه و ارائه کد ملی» دایر هستند.
این مسئول دولتی گفته است که «در ایام منتهی به انتخابات» تلاش شده که «همه شناسنامههایی که پیش از این از سوی مردم برای صدور المثنی درخواست شده بود، به دست مردم برسد».
تا دقایقی دیگر با یکی از ویژهبرنامههای انتخاباتی رادیو فردا همراه باشید. موضوع این ویژهبرنامه نقش رهبر ایران و سپاه پاسداران در انتخابات است.
هماکنون با ویژهبرنامه رادیو فردا، با موضوع نقش آیتالله خامنهای و سپاه در انتخابات، همراه باشید. تحلیلگران همراه؛ رضا علیجانی، اکبر گنجی و مراد ویسی.
دیدگاههای خود را هم در تماس با رادیو فردا با ما در میان بگذارید: ۰۰۴۲۰۲۲۱۱۲۲۱۱۲
در آستانه انتخابات هفتم اسفند، برخی چهرههای فرهنگی و هنری از جمله تعدادی از سینماگران شناخته شده خواستار شرکت مردم در انتخابات شدهاند.
فعالیت این قشر تأثیرگذار، در انتخابات سالهای اخیر ایران پرفراز و نشیب بوده است. درباره مطالبات و توجه چهرههای فرهنگی و هنری به انتخابات روز جمعه، بابک غفوریآذر با ابوالحسن داودی، کارگردان شناخته شده، سازنده فیلمهایی چون «رخ دیوانه» و «تقاطع» و رئیس فعلی شورای صنفی نمایش گفتوگو کرده و نخست از او درباره انتظار اهالی فرهنگ از مجلس آینده ایران پرسیده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه در گفتوگویی تلویزیونی گفت که یافتههای نظرسنجیها از بخشهای مختلف کشور نشان میدهد که بین ۶۵ تا ۷۵ درصد مردم در انتخابات مشارکت میکنند، و «برآورد ما حضور ۷۰ درصد ملت پای صندوقهای رأی است».
وزیر کشور همچنین افزود که تقریباً از نظر امنیتی «هیچ مشکلی در هیچ نقطه کشور» نبوده و اختلافاتی که بین برخی هواداران در نقاطی از کشور گزارش شده که «اصلاً امنیتی نیست».
این در حالی است که خبر آنلاین روز پنجشنبه متن نامه انصراف یکی از نامزدهای فهرست صدای ملت را «در هفته اخیر موج حرمتشکنیها... تا جایی پیش رفت که به برخوردهای فیزیکی و چاقو کشی انجامید».
محمدصادق صالحیمنش، استاندار پیشین قم، و از چهرههای نزدیک به علی مطهری در عین حال تأکید کرده که در مورد «رفتارهای شرعی، غیراخلاقی و غیر قانونی» پیگیری حقوقی خواهد کرد.
سیامک رهپیک، سخنگوی هیئت مرکزی نظارت، گفته است که «آمادگی داریم از ۳۰۰ هزار عوامل نظارتی در شعب انتخابات استفاده کنیم».
او همچنین گفته است که «اطلاعات رسمی شمارش و جمعآوری آرا در اختیار نهاد اجرایی و نظارتی است، و آمارهایی که خارج از سیستم مراجع نظارتی و قبل از تصویب و تأیید این مراجع نسبت به کل مجموعه انتخابات اعلام شود، اعتباری ندارد».
جانشین فرمانده نیروی انتظامی گغته است که ۲۵۰ هزار نیروی پلیس، تأمین امنیت انتخابات هفتم اسفند را بر عهده دارند. سرتیپ اسکندر مؤمنی، روز پنجشنبه همچنین گفته است که «با برنامهریزیهای انجام شده، از نقطه صفر مرزی تا عمق مرکزی کشور شرایط کامل برای برقراری انتخاباتی امن و منظم فراهم شده است».
او در عین حال وعده داده که پلیس در هر شرایطی با قانونشکنی برخورد خواهد کرد.
قائممقام وزیر کشور پنجشنبه شب در یک برنامه تلویزیونی در شبکه خبر گفت که در این دوره از انتخابات، ۱۴ هزار صندوق سیار برای اخذ رأی از بیمارستانها، زندانها، و مناطق روستایی و صعبالعبور در نظر گرفته شده، با این تفاوت که به دستور وزیر کشور، در این دوره مسیر صندوقهای سیار کاملاً مشخص شده و بر این مسیر نظارت میشود.
او گفته است که این صندوقها با خودروهای نقلیه جمعی منتقل میشود که امکان حضور نماینده نامزدها در همه مراحل رأیگیری باشد.
در کنار گروههایی مثل حزب دموکرات کردستان، که به رغم «آزاد نبودن انتخابات»، و «محدودیتها و موانع» بر سر انتخابات آزاد،و همچنین به رغم به رسمیت شناختن حق مردم در تحریم یا شرکت در انتخابات، به مردم توصیه کرده در صورت وجود کاندیداهای مردمی در یک حوزه انتخابیه، در انتخابات شرکت کنند، دو گروه کرد فعال دیگر، یعنی حزب دموکرات کردستان ایران، و حزب کوموله، انتخابات هفتم اسفند را تحریم کردهاند.
دیدگاه دبیرکل این دو تشکل سیاسی را در اینجا دنبال کنید: