ساعاتی پس از کشتن شدن سفیر روسیه در ترکیه در یک سوءقصد در آنکارا، رویترز به نقل از یک مقام ارشد امنیتی از وجود «نشانههایی قوی» از ارتباط میان عامل سوءقصد با شبکه گولن، خبر داد. فتحالله گولن در بیانیه این حادثه را محکوم کرده است.
یک مقام ارشد امنیتی که حاضر به افشای نام خود نشده، به رویترز گفته است که تحقیقاتی کنونی بر ارتباط میان عامل سوءقصد و شبکه گولن متمرکز است.
پس از حادثه ترور سفیر روسیه در آنکارا که شامگاه دوشنبه در جریان بازدید او از یک نمایشگاه هنری روی داد، رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، عامل سوءقصد را یک عضو پلیس ضد شورش آنکارا معرفی کرد که دو سال و نیم در این نیرو عضویت داشته است.
گزارش شده در زمان سوءقصد، این عضو پلیس ضدشورش مشغول خدمت نبوده است.
ایده ارتباط میان ترور سفیر روسیه در آنکارا با شبکه گولن، نخستین بار ساعتی پس از این رویداد توسط شهردار آنکارا مطرح شد.
در این زمینه خبرگزاری فرانسه نوشت شهردار آنکارا که با اظهار نظرها و گمانهزنیهایی بحثبرانگیز در توئیتر شناخته میشود، در صفحه توئیتر خود این فرضیه را مطرح کرده که «ممکن است این مأمور پلیس با گروه فتحالله گولن در ارتباط باشد».
با این حال خود آقای گولن در واکنش به این حادثه، از آن به عنوان «تروری شنیع» یاد کرده و آن را محکوم کرده است.
آقای گولن همچنین از دولت ترکیه خواسته است که همدستان عامل سوءقصد را شناسایی کند.
رویترز مینویسد که بیانیه آقای گولن در این زمینه پس از آن صادر شد که مشاوران او اتهام مطرح شده در مورد وجود «نشانههای قوی» از ارتباط میان ضارب و شبکه گولن را رد کردند.
دولت ترکیه، آقای گولن را در تبعید خودخواسته از سال ۱۹۹۹ در آمریکا به سر میبرد، هدایتگر کودتای نافرجام تابستان امسال میداند و از آن زمان هزاران تن از نیروهای انتظامی، نظامی و قضایی را به ظن عضویت در شبکه او از کار برکنار یا بازداشت کرده است.
مقامهای دولتی در ترکیه میگویند که آقای گولن با هدف سرنگونی دولت، «شبکهای موازی» را در نیروی پلیس، ارتش، دادگستری و بخشهای خدمات عمومی ترکیه ایجاد کرده، اما این روحانی در تبعید این اتهامات را رد کرده است.