لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۰

هیئت منصفه نشریه یالثارات را «مجرم اما مستحق تخفیف» دانست


Iran-Ya lesarat- page
Iran-Ya lesarat- page

هیئت منصفه مطبوعات نشریه یالثارات را درباره اتهام«توهین» به معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده «مجرم» ندانست اما درباره اتهام «توهین» به رئیس‌جمهور این نشریه را «مجرم» اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی‌اکبر کساییان، سخنگوی هیئت منصفه مطبوعات، گفت که در جلسه روز یکشنبه ۱۸ مهر دادگاه مطبوعات، هیئت منصفه مطبوعات هفته‌نامه یالثارات را درباره دو اتهام «توهین» به معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و «نشر مطالب خلاف واقع و پخش شایعات» مجرم ندانست.

به گفته آقای کسائیان، این هفته‌نامه درباره اتهام «توهین» به رئیس‌جمهور «با اکثریت آرا» مجرم شناخته شده و در عین حال هیئت منصفه «با اکثریت آرا» آن را «مستحق تخفیف» دانسته است.

هفته‌نامه «یالثارات»، در سال ۹۴، در مطلبی با تیتر «دیوار شکسته و زن سلیطه»، انتقادهای تندی را علیه حسن روحانی رئیس‌جمهور و شهیندخت مولاوردی، معاون او منتشر کرده بود.

در این مطلب، خانم مولاوردی، «همپالگی» برخی از فعالان حقوق زنان خوانده شده که این نشریه آنها را «فاحشه» توصیف کرده بود.

این نشریه در شماره ۱۸ فروردین خود نیز با انتشار مطلبی با عنوان «دعوت به فحشا زیر پوشش آزادی» بر مطلب پیشین خود درباره خانم مولاوردی تأکید کرده بود.

نشریه یالثارات در ماه‌های گذشته نیز چندین بار مطالبی را علیه سینماگران منتشر کرده که اعتراض گسترده آنان را به دنبال داشته است.

این نشریه روز دوشنبه، ۱۱ مرداد، به دلیل انتشار مطلبی با عنوان «دیوث کیست» درباره جشن سینمایی حافظ توقیف شده بود اما دو روز بعد با حکم قوه قضائیه دوباره منتشر شد.

نشریه یالثارات در شهریور ماه نیز در مطلبی با عنوان «سونامی کثیف آلبالوهای جنسی چگونه به سینما آمد؟!» داستانی از «مثلث عشقی» دو مرد سینماگر به نام‌های «فرهاد» و «قباد» و یک زن بازیگر به نام «شهرزاد» را منتشر کرده بود.

مشخصاتی که برای شخصیت‌های این داستان ارائه شده با فعالیت‌های هنری اصغر فرهادی، مانی حقیقی و ترانه علیدوستی شباهت دارد.

در رابطه با انتشار این مطلب عبدالحمید محتشم، مدیرمسئول یالثارات، هفتم مهر با انتشار نامه‌ای به دلیل «عدول از خط قرمز حیای نوشتاری» از قوه قضائیه عذرخواهی کرده بود.

با این حال آقای محتشم روز یکشنبه به خبرگزاری ایسنا گفته است که در آن نامه از قوه قضائیه «عذرخواهی نکردیم، بلکه به آن‌ها گفتیم که حق دارید ما را برای اینکار مجازات کنید».

او تأکید کرده که یادداشت سابقش تنها «یک عذرخواهی کلی» درباره ورود این نشریه به این موضوعات «به صورت جزئی» بوده است.

آقای محتشم دلیل انتشار آن مطلب را «دفاع از حق مردم و انتقاد از رویه نمایش فساد در سینما و اطلاق کردن آن فساد به جامعه و مردم» عنوان کرده است.

او اضافه کرده: «این کار را انجام دادیم و شاید در آینده هم اگر دستگاه قضایی، کوتاهی کند یک مقابله مردمی را با این جماعت صورت دهیم و اینگونه نیست که اوضاع تا ابد به همین شکل باشد و چنین افرادی در آینده عملاً دچار مشکل خواهند شد و اسب سرکشی که سوار شده اند روزی آنها را به زمین‌ خواهد زد».

یالثارات، نشریه‌ای وابسته به گروه «انصار حزب‌الله» از گروه‌های حامی رهبر جمهوری اسلامی است. این نشریه پیش از این چند بار با حکم هیئت نظارت بر مطبوعات ایران توقیف شده و دوباره با حکم دادگاه انتشار خود را از سر گرفته است.

این در حالی است که طی سال‌های گذشته معمولاً نشریاتی که از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات لغو مجوز شده‌اند، برای همیشه از انتشار بازمانده‌اند.

در همین زمینه علی مطهری، نایب رئیس مجلس، روز جمعه ۱۵ مرداد، انتشار نشریه یالثارات با حکم قضایی و علی‌رغم لغو امتیاز آن از سوی هیئت نظارت بر مطبوعات را «سؤال‌برانگیز» و «حاکی از حاکمیت دوگانه در این عرصه» دانسته و گفته بود که این اقدام «با عقل سلیم جور درنمی‌آید».

هفته نامه صدا «مستحق تخفیف» دانسته نشد

هیئت منصفه مطبوعات در جلسه روز یکشنبه خود همچنین هفته‌نامه صدا را به اتهام «توهین» به رئیس‌جمهور و «نشر اکاذیب به منظور تشویش اذهان عمومی» مجرم شناخت.

به گفته آقای کساییان، هیئت منصفه «با اکثریت آرا» هفته‌نامه صدا را «مستحق تخفیف» ندانست.

در این گزارش اشاره‌ای به مطلب منتشر شده این هفته‌نامه مبنی بر «توهین» به رئیس‌جمهور نشده است.

هفته‌نامه صدا از نشریات نزدیک به اصلاح‌طلبان محسوب می‌شود.

XS
SM
MD
LG