لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۲۶

اختلاف نظر دادگاه کارکنان دولت و دادگاه کیفری تهران در پرونده عیسی سحرخیز


سرپرست دادگاه‌های کیفری استان تهران که پیش از این از تشکیل «اولین پرونده جرم سیاسی» در ایران، برای عیسی سحرخیز خبر داده بود، می‌گوید این دادگاه با دادگاه کارکنان دولت درباره مصداق جرم سیاسی بودن اتهامات این روزنامه‌نگار زندانی اختلاف دارد.

محسن افتخاری، روز یکشنبه ۱۸ مهر، به خبرگزاری تسنیم گفت که دادگاه کارکنان دولت پرونده عیسی سحرخیز را برای رسیدگی طبق قانون جرم سیاسی به دادگاه کیفری یک استان ارجاع داده است.

او اضافه کرد: «ما معتقدیم این پرونده از مصادیق جرم سیاسی نیست و احتمالاً برای حل اختلاف و تعیین صلاحیت مرجع رسیدگی، پرونده به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود تا در آنجا تعیین تکلیف شود».

سخنان آقای افتخاری در حالی بیان شده که او پیش از این اعلام کرده بود، «اولین پرونده جرم سیاسی» با ارجاع پرونده عیسی سحرخیز به دادگاه کیفری یک استان تهران تشکیل شده است.

گفت‌وگو با محمود علیزاده طباطبایی در مورد آخرین وضعیت عیسی سحرخیز
please wait

No media source currently available

0:00 0:03:08 0:00
لینک مستقیم

این پرونده به اتهام «توهین» به رئیس قوه قضاییه و در حالی تشکیل شده که آقای سحرخیز در پرونده دیگری به ۲۱ ماه زندان محکوم شده است.

این روزنامه‌نگار زندانی از روز یکشنبه ۱۱ مهرماه، در اعتراض به «برآورده‌ نشدن خواسته‌هایش» دست به اعتصاب غذا و دارو زده است.

در این زمینه روز شنبه ۱۷ مهر، ده‌ها فعال رسانه‌ای در نامه‌ای به رئیس قوه قضاییه ایران، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت عیسی سحرخیز و احسان مازندرانی، دو روزنامه‌نگار زندانی، خواستار رسیدگی به وضعیت آنها شده بودند.

روز یکشنبه، هوشنگ پوربابایی، وکیل مدافع احسان مازندرانی از آزادی موقت موکلش به منظور مداوا در بیمارستان خبر داد.

در همین حال ۱۱۹ فعال سیاسی، روزنامه‌نگار، کنشگر مدنی و استاد دانشگاه در بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت عیسی سحرخیز، احسان مازندرانی و نرگس محمدی و همچنین ادامه حصر رهبران جنبش سبز عنوان کرده‌اند که «استبداد دینی حاکم بر کشور و نهادهای امنیتی و قضایی هر روز برگی جدید بر پرونده اسف‌بار خود می‌افزایند».

امضاکنندگان این بیانیه از مقام‌های «ارشد قضایی و حکومتی» در جمهوری اسلامی خواسته اند که به قوانین کشور به‌ویژه اصول فصل سوم قانون اساسی «احترام بگذارند و تمامی زندانیان سیاسی و عقیدتی را آزاد کنند».

لینک مستقیم

عبدالعلی بازرگان، محسن کدیور، علی مزروعی، فرخ نگهدار، کاظم علمداری، حسن یوسفی اشکوری، صدیقه وسمقی، نوشابه امیری، مهدی خان‌بابا تهرانی، رضا علیجانی، مرتضی کاظمیان، مهدی فتاپور، حسین قاضیان، علی کشتگر، علی افشاری و مهدی جامی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.

نرگس محمدی، نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، اردییهشت ماه امسال به اتهام‌های مختلف به ۱۶ سال زندان محکوم شده بود و شعبه ۳۶ دادگاه تجدید‌نظر انقلاب استان تهران اوایل مهرماه امسال عین این حکم را تأیید کرد.

خانم محمدی از اردیبهشت‌ماه سال ۹۴ در زندان اوین به سر می‌برد، در حالی که به گفته همسرش تقی رحمانی، دچار بیماری‌ «فلج عضلانی» است و شرایط زندان برای او «خطرناک» است.

آفرین چیت‌ساز و سامان صفرزایی نیز که به همراه احسان مازندرانی و عیسی سحر خیز در آبان ماه سال ۹۴ بازداشت شده بودند، همچنان در زندان به سر می‌برند.

ادامه بازداشت این روزنامه‌نگاران در حالی است که در ماه‌های گذشته نیز تعدادی از روزنامه‌نگاران بازداشت شده‌اند.

یاشار سلطانی، سردبیر وب‌سایت معماری‌نیوز، که روز شنبه ۲۷ شهریور ماه بازداشت شده بود، همچنان در بازداشت به سر می‌برد، و فؤاد صادقی، سردبیر سابق دو وب‌سایت «آینده» و «بازتاب امروز» نیز از هفتم شهریور در بازداشت است.

XS
SM
MD
LG