پاسخ روحانی:
از ابتدای دولت یازدهم گفتیم که جهانی عاری از خشونت میخواهیم. آنها که در عربستان جمع شدند هم فهمیدند که باید مرکز اعتدال درست کنند و راهی جز اعتدال وجود ندارد. چیزی که مردم ایران در سال ۹۲ اعلام کردند.
تروریسم در چند سال گذشته قدم به قدم در مسیر اضمحلال قرار گرفته. ایران سردمدار مبارزه با تروریسم بوده و امروز هم هست. ما سالهای گفتیم دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم و متهم به دروغگویی شدیم. اما آژانس ثابت کرد که حرف ایران درست بوده است.
پرسش خبرنگار شبکه الان از امارات:
«اخیراً در عربستان سعودی، ایران به عنوان منشأ تروریسم بینالمللی معرفی شد. برای عوض کردن چهره ایران چه میکنید؟»
پاسخ روحانی:
در این انتخابات، شور انتخابات را جوانان آفریدند گرچه همه اقشار حضور داشتند. مردم با افکار و آرمانهای بلند.
اشتغال جوانان یکی از مهمترین مسائل است. یکی از طرحهای صد روز اول یا پیش از آن، طرح کارورزی است. طرحهای مرتبط با اشتغال جوانان، پیش از ۱۰۰ روز اول یا در حین ۱۰۰ روز اول آغاز میشود.
پرسش خبرگزاری برنا:
«طیفی از رأیدهندگان را جوانان تشکیل میدهند. چه برنامهای برای رفع مشکلات این قشر دارید؟»
پاسخ روحانی:
واژه رکود دقیق نیست برای اینکه در کشور برای دو سال رشد مثبت اقتصادی داشتهایم. برای اولین بار از سال ۸۴، به همان رشدی رسیدیم که سند چشمانداز میگوید. البته در بخش مسکن مشکل داریم که باید آن هم در رکود خارج شود.
برای اقتصاد دو برنامه مهم داریم؛ توسعه و حمایت. در بخش توسعه میخواهیم اقتصاد کشور را بزرگتر کنیم. در سال ۹۳ توانستیم رکورد را برای اولین بار بشکنیم و برنامههای به سمتی که به رونق اقتصادی برسیم.
بخشی از درآمدهای برجام برای بخش حمایتی و بخشی برای بخش توسعه هزینه خواهد شد.
در زمینه حمایتی تلاش میکنیم فقر مطلق را تا پایان دولت از بین ببریم و نگذاریم که حقوق مستمری بگیران بیش از تورم سالانه باشد.
پرسش خبرگزاری برنا:
«برای خروج از رکود، چه برنامههای جدی دارید و آیا تغییراتی در کابینه خواهید داشت؟»
پاسخ روحانی:
تنها جایی که آمریکاییها در برابر ایران به موفقیت نسبی دست یافتند، جایی بود که حاضر به مذاکره با ایران شدند و آنجا به یک راه حل برد-برد رسیدیم، و آمریکا اگر مسیر دیگری را انتخاب کند، شکست خواهد خورد.
ما امیدواریم دولت جدید آمریکا، زودتر به استقرار فکری برسد تا بتوانیم آنها را ارزیابی کنیم. آمریکا همیشه در منطقه اشتباه کردهاند، چون منطقه ما را نمیشناسند و آنها که به آمریکاییها مشورت میدهند، حاکمانی هستند که آنها را منحرف میکنند. امیدوارم اگر دولت آمریکا به فکر منافع دیگران نیست، به فکر منافع مردم آمریکا باشد.
سؤال آدام شریک؛ از خبرگزاری آسوشیتدپرس:
با توجه به پیامهایی که در کابینه جدید آمریکا، در مورد فعالیتها و برنامه موشکی خود دریافت میکنید، پیام شما در آغاز دوره دومتان برای دولت ترامپ چیست؟
پاسخ روحانی:
همه تلاشم آن است که به وعدهها عمل کنم. در دولت یازدهم هم تا حد زیادی موفق بودم و با وجود کاهش بهای نفت با کمک مردم قدمهای خوبی برداشتیم.
در این دولت هم در این موارد تلاش خواهیم کرد. برنامه ما افزایش صادرات غیرنفتی به دو برابر در طول چهار سال است که با شرایط شدنی است.
ما به دنبال اشتغال هستیم که سالانه ۹۵۰ هزار شغل ایجاد کنیم. البته در برنامه توسعه شرایط این کار هم ذکر شده. گفته شده ۷۷۰ هزار میلیارد تومان باید برای این کار سرمایهگذاری شود و گفته شده بخشی از آن سرمایهگذاری خارجی است.
همه تلاش ما بر این است که کاری کنیم که بتوانیم سرمایه داخلی و خارجی را جذب کنیم.
تلاش میکنیم مستمری اقشار تحت فشار را سه برابر کنیم و فقر مطلق را تا پایان دولت دوازدهم از بین ببریم.
من خود را به برنامهای که اعلام کردم متعهد میدانم و در این زمینه از همه از جمله رقبا کمک میخواهم. از همه احزاب و همه جناحها، حتی مخالفان خود کمک میخواهم. اگر کسی دولت را هم قبول ندارد به خاطر ملت و کشورش کمک کند.
پرسش خبرنگار تسنیم:
«وعدههای چون ایجاد اشتغال، پرداخت حقوق به بیکاران، افزایش وام ازدواج، ساخت مسکن اجتماعی، حفظ تورم تکرقمی، اشتغال روستایی، مبارزه با فساد، حذف قاچاق، دو برابر شدن صادرات غیرنفتی و ایجاد اشتغال ۹۵ هزار در سال... چه موقع به این وعدهها عمل میکنید؟»