لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۰۵

خبرها و حاشیه‌های چهارمین روز از رقابت‌های جهانی کشتی

رقابت‌های کشتی قهرمانی مردان و زنان جهان در چهارمین روز خود ادامه دارد و امروز کشتی‌گیران زن به رقابت می‌پردازند. رادیوفردا می‌کوشد تا مهم‌ترین رخدادهای این دوره از مسابقات را به صورت لحظه به لحظه از بوداپست پوشش دهد. همراه این گزارش لحظه به لحظه از وب سایت رادیو فردا باشید.

۲۲:۱۹ ۲۸.۶.۱۳۹۲
سائوری یوشیدا از ژاپن، چهاردهمین طلای خود را هم گرفت. بانوی ژاپنی که پارسال رکورد الکساندر کارلین 12 طلایی را شکسته بود، در بوداپست هم با غلبه بر سوفیا ماتسون از سوئد، حرف اول 55 کیلوگرم را زد.
نکته جالب اینجاست که او 14 طلای خود را بدون وقفه و به صورت متوالی دریافت کرده. یوشیدا 31 ساله است و از سال 2002 تاکنون در تمام مسابقات جهانی و المپیک بی رقیب بوده.
بسیاری بر این باور هستند که رکورد کارلین را نباید با یک کشتی‌گیر زن سنجید، اما پارسال فدراسیون جهانی کشتی رسماً اعلام کرد که سیزدهمین طلای یوشیدا به منزله فرو ریختن رکورد کارلین بود و فیلا این افتخار را به رسمیت می‌شناسد.
۲۲:۱۱ ۲۸.۶.۱۳۹۲
فردا جمعه، محمد فقیری تنها نماینده ایران است که روی تشک خواهد رفت. او که در 55 کیلوگرم کشتی فرنگی مبارزه می‌کند، در نخستین دیدار، به مصاف پیتر مودوش از مجارستان خواهد رفت. مودوش در المپیک لندن فقط به سوریان باخت و برنز گرفت.
در این وزن، ایوان تاتارینوف از روسیه همراه با نمایندگان آذربایجان و کره شمالی نیز در نیمه بالای جدول قرار دارند و با فقیری همگروه هستند.
۱۶:۰۴ ۲۸.۶.۱۳۹۲
رسول خادم مدیر تیم‌های ملی کشتی، برای پنجمین بار جام قهرمانی جهان را نصیب ایران کرد. برخی کشتی‌گیران تیم ملی می‌گویند با توجه به نارضایتی خادم از سرپرست فدراسیون کشتی، او دیگر تمایلی به ادامه همکاری با این فدراسیون ندارد.
سال ۱۹۶۱ در یوکوهاما، مرحوم حبیب‌الله بلور اولین کسی بود که توانست ایران را به قهرمانی جهان برساند.
سال ۱۹۶۵ در منچستر این افتخار نصیب مرحوم نبی سروری شد.
سال ۱۹۹۸ در تهران، امیررضا خادم توسط محمدرضا طالقانی به عنوان مدیرفنی تیم ملی منصوب شد و همکاری این دو، ایران را روی سکوی نخست جهان نشاند.
سال ۲۰۰۲ باز هم در تهران، ایران به مقام قهرمانی رسید. در آن مسابقات، محمدحسن محبی سرمربی تیم ملی بود.
۱۵:۵۷ ۲۸.۶.۱۳۹۲
کمیل قاسمی در ۱۲۰ کیلو از تکرار نمایش زیبای المپیک لندن بازماند و از دور مسابقات حذف شد اما او نیز مانند مهدی تقوی، عضو تیمی بود که به عنوان قهرمانی جهان دست یافته. او در رده دهم قرار گرفت و یک امتیاز برای ایران کسب کرد.
مربیان تیم ملی، افت ناگهانی روحیه کمیل را دلیل حذف او عنوان کردند. رقابت داخلی این وزن بین قاسمی با پرویز هادی و محمدرضا آذرشکیب داغ است.
۱۵:۵۱ ۲۸.۶.۱۳۹۲
رضا یزدانی موفق شد از عنوان قهرمانی خود در استانبول دفاع کند و مجدداً روی سکوی شماره یک جهان بایستد.
یزدانی در حالی مدال طلا را گرفت که به خاطر غیبت در مسابقات انتخابی، اجازه حضور در اردو را نداشت و از ترکیب تیم ملی حذف شده بود. اما سرانجام کادر فنی تیم ملی پذیرفت که از تجربه یزدانی نیز استفاده کند. او به اردو بازگشت و با برتری در مسابقه مجدد انتخابی، مسافر بوداپست شد تا خوش‌رنگ‌ترین مدال را به گردن بیاویزد.
جعفر دلیری نفر اول مسابقات انتخابی هم به عنوان فرد ذخیره در این مسابقات حضور داشت و به یزدانی کمک می‌کرد.
۱۵:۴۵ ۲۸.۶.۱۳۹۲
احسان لشگری در آخرین هفته‌های باقی مانده تا مسابقات جهانی، به خاطر مصدومیت زانو اصلاً تمرین نکرد. اما خودش را به رقابت‌ها رساند و با پیروزی ضربه فنی بر داتو مارساگیشویلی از گرجستان، شگفتی بزرگی را ثبت کرد. برتری او مقابل حریف روسی نیز تاثیر چشمگیری در جا ماندن روسیه از ایران در کورس قهرمانی داشت.
احسان سرانجام مانند المپیک لندن روی سکوی سوم ایستاد اما می‌گوید: من این طلسم را سال آینده در رقابت‌های جهانی خواهم شکست.
این تصویر و مدارا با پای مصدوم، وضعیت همیشگی لشگری در سالن تمرین مسابقات جهانی بود.
۱۵:۳۲ ۲۸.۶.۱۳۹۲
عزت‌الله اکبری گمنام‌ترین عضو تیم، ناگهان تبدیل به ستاره شد و با صعود به فینال ۷۴ کیلو، سند قهرمانی ایران را امضا کرد. نمایش او در فینال با رضایت کارشناسان کشتی همراه بود و معتقد بودند فرامین سرمربی را اجرا کرده و صرفاً مغلوب تجربه بالای جردن باروز شده.
اگر اکبری می‌توانست در چند آزمون تدارکاتی محک بخورد، نتیجه بهتری هم کسب می‌کرد. اما به خاطر بحران مالی فدراسیون کشتی، سفرهای این تیم، قبل از مسابقات جهانی لغو شد.
اکبری جایگزین صادق گودرزی دارنده چهار مدال پیاپی جهان و المپیک شده بود، اما با نمایشی خیره کننده اجازه نداد جای خالی گودرزی حس شود.
۱۵:۲۸ ۲۸.۶.۱۳۹۲
مهدی تقوی غمگین‌ترین فرد در تیمی است که قهرمان جهان شده. او مدتی قبل، در غم از دست مادرش سوگوار شده بود و با حذف از مسابقات جهانی هم گرفتار ضربه روحی سنگینی شد. به سالن نیامد و کسی از او خبری نداشت. احسان لشگری در صفحه فیسبوکش از هواداران کشتی خواسته شرایط روحی مهدی را در نظر بگیرند و او را کمک کنند تا خیلی زود به صحنه برگردد.
با توجه به تغییر وزن‌ها، شاید تقوی نتواند در ۶۵ کیلو مبارزه کند و ناگزیر باید به یک وزن بالاتر برود.
۱۵:۲۴ ۲۸.۶.۱۳۹۲
مسعود اسماعیل‌پور اگر مقابل حریف آمریکایی در واپسین ثانیه‌ها موفق به تغییر نتیجه نمی‌شد، حالا روسیه به جای ایران روی سکوی شماره یک جهان قرار داشت. مسعود پسر محمود اسماعیل‌پور از اعضای کادر فنی تیم ملی است. محمود خودش هم سابقه عضویت در تیم ملی ایران را دارد.
پدر و پسر، پس از کسب مدال برنز به اتفاق می‌گریستند. مسعود می‌گوید با تغییر وزن‌ها، او نیز به ۶۵ کیلو صعود خواهد کرد.
۱۵:۲۰ ۲۸.۶.۱۳۹۲
حسن رحیمی در ۵۵ کیلو و در مسابقات جهانی ۲۰۱۱ استانبول روی سکوی سوم ایستاد. این بار توانست مدال طلا را به گردن بیاویزد و نقش چشمگیری در قهرمانی ایران ایفا کند. او می‌گوید هدفش این است که همین روند را تا المپیک ۲۰۱۶ برزیل ادامه دهد. رحیمی گفت در فینال، حریف هندی بارها با خطا به صورت او ضربه زد اما داور واکنشی نشان نداد. اما این مسئله باعث نشد تمرکزش به هم بریزد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG