لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۲۰

سخنگوی پلیس: فرد بازداشت شده در آلبانی یک زن است


پلیس ایران با نادرست خواندن گزارش‌های منتشر شده در برخی از رسانه‌ها درباره بازداشت مسعود کشمیری، اعلام کرد که فرد دستگیر شده در ارتباط با انفجار حزب جمهوری اسلامی در کشور آلبانی، یک زن است.

روز شنبه سعید منتظر المهدی، سخنگوی نیروی انتظامی ایران، مدعی شده بود که یکی از افرادی که در انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ۱۳۶۰ «دست داشته»، با «همکاری پلیس اینترپل» دستگیر شده است.

با این حال برخی از رسانه‌های ایران از جمله روزنامه شرق و خبرگزاری صدا و سیما اعلام کرده بودند که مسعود کشمیری که مقامات جمهوری اسلامی از او به عنوان «عامل اصلی» حادثه انفجار دفتر نخست‌وزیری ایران در هشتم شهریور ۱۳۶۰ نام می‌برند، دستگیر شده است.

با این حال سخنگوی نیروی انتظامی روز یکشنبه با اشاره به اخبار «نادرست» منتشر شده در این باره افزود که «فرد دستگیر شده یک زن بوده که در ماجرای انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی دست داشته است».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، وی مدعی شد که این فرد عضو سازمان مجاهدین خلق بوده و در کشور آلبانی سکونت داشته است که پس از «صدور اعلان قرمز از سوی اینترپل طی روزهای گذشته از سوی پلیس این کشور شناسایی و دستگیر شد».

آقای منتظر المهدی جزئیات بیشتری درباره این ادعای خود بیان نکرده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی فردی به نام محمدرضا کلاهی را «عامل اصلی» انفجار ساختمان حزب جمهوری اسلامی معرفی می‌کنند. انفجاری که در تیرماه ۶۰، منجر به کشته شدن تعدادی از مقام‌های بلندپایه جمهوری اسلامی از جمله محمد حسینی بهشتی، رئیس وقت دیوان عالی کشور، شد.

درباره سرنوشت محمدرضا کلاهی تا کنون اخبار متناقضی منتشر شده است. از جمله خبرگزاری دولتی ایرنا سال ۹۲ به نقل از «یک مقام آگاه»، اعلام کرده بود که محمدرضا کلاهی به همراه مسعود کشمیری «در آلمان رویت شده‌اند».

در ایران از مسعود کشمیری به عنوان «عامل اصلی» انفجار در دفتر نخست‌وزیری در هشتم شهریور ۱۳۶۰ نام برده می‌شود. انفجاری که منجر به کشته شدن محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر، رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر وقت، و نیز تعدادی از دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی شد.

هر دوی این انفجارها به گروه سازمان مجاهدین خلق منتسب شده اما گزارش‌های متناقضی درباره نقش این گروه در این انفجارها منتشر شده است.

بیشتر اعضای گروه سازمان مجاهدین خلق که پیش از این حدود ۱۰ سال در اردوگاه اشرف در شمال عراق زندگی می‌کردند، در سال‌های اخیر و با بسته شدن این اردوگاه، به محلی در نزدیکی بغداد به نام اردوگاه حریه یا «لیبرتی» منتقل شدند

با این حال مارتین کوبلر، نماینده ویژه سازمان ملل در عراق، در تیرماه سال ۹۲ اعلام کرد که ۷۱ نفر از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران از عراق به آلبانی انتقال یافته‌اند، و این کشور با دادن پناهندگی سیاسی به آنها موافقت کرده است.

او در آن زمان با اشاره به حمله به اردوگاه لیبرتی در حومه بغداد، بر اهمیت انتقال هرچه سریع‌تر ساکنان این اردوگاه را به کشوری ثالث تأکید کرده بود.

XS
SM
MD
LG