لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۱۵

معاون شورای نگهبان:‌ استثنایی برای آزمون خبرگان قائل نیستیم


در حالی که روز شنبه اخبار متناقضی درباره دعوت حسن خمینی برای شرکت در آزمون علمی خبرگان منتشر شده، معاون اجرایی شورای نگهبان، بدون اشاره به نام خاصی اعلام کرد که این شورا درباره این آزمون «مصلحت سنجی» نمی‌کند و «برای هیچ‌کس استثنا قائل نیست».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سیامک ره‌پیک، شامگاه شنبه ۱۲ دی، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «افرادی هستند که مسلماً شرایط اجتهاد را دارند، مانند اساتید بزرگ که در سطح عالی هستند»، اما کاندیداهایی که شرط اجتهاد «در آن‌ها محرز نیست» باید در آزمون مجلس خبرگان رهبری شرکت کنند.

این عضو شورای نگهبان تأکید کرد که اگر کسی در آزمون روز سه‌شنبه ۱۵ دی ماه، شرکت نکند مجدداً از وی آزمونی گرفته نمی‌شود و خودش را از «احراز» شرط اجتهاد، «محروم کرده است».

وی با تأکید بر اینکه شورای نگهبان درباره این آزمون «مصلحت‌سنجی» نمی‌کند، افزود: «هر کس در این تقسیم قرار گرفته می‌تواند در این آزمون شرکت کند و هر کس در این تقسیم قرار نگرفته، نمی‌تواند در این آزمون شرکت کند لذا شورای نگهبان برای هیچ‌کس استثنا قائل نیست».

شورای نگهبان در اطلاعیه‌ای از برگزاری «آزمون علمی» نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان، در روز سه‌شنبه ۱۵ دی‌ماه، خبر داده و اعضای فعلی مجلس خبرگان و کسانی را که در دوره‌های گذشته در آزمون علمی شرکت کرده و «از نظر علمی تأیید شده‌اند» را از حضور در آزمون مستثنی کرده است.

در همین حال خبرگزاری نسیم و تعدادی از وب سایتهای خبری روز شنبه اعلام کردند که این استثنا شامل حسن خمینی، نوه آیت‌الله خمینی، نمی‌شود و او از سوی شورای نگهبان برای شرکت دراین آزمون دعوت شده است.

وب‌سایت انتخاب، روز جمعه به نقل از یکی از اعضای بیت آیت‌الله خمینی که نام او ذکر نشده، با اشاره به تأیید اجتهاد حسن خمینی «توسط مراجع صاحب نام» تلویحاً اعلام کرده بود که وی نیازی به شرکت در آزمون مجلس خبرگان رهبری ندارد.

در این زمینه برخی وب‌سایت‌های خبری نیز اعلام کرده بودند که محمد مؤمن، عضو فقهای شورای نگهبان، به حسن خمینی گفته که نیازی به شرکت او در این آزمون نیست. دفتر آقای مؤمن اما روز شنبه این گزارش را تکذیب کرد.

در روزهای گذشته تعدادی از منصوبان آیت‌الله خامنه‌ای از جمله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه و علی سعیدی، نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران، شدیداً به حسن خمینی و اکبر هاشمی رفسنجانی، حمله کرده و درباره ورود همفکران آقای هاشمی رفسنجانی به مجلس خبرگان رهبری هشدار داده‌اند.

برخی وب‌سایت‌های خبری نیز گزارش‌هایی را درباره احتمال رد صلاحیت این دو نفر منتشر کردند، که در مورد آقای هاشمی رفسنجانی این گزارش‌ها تکذیب شد.

در این میان به گزارش خبر آنلاین، محمد رضوی یزدی، عضو مجمع روحانیون مبارز، روز شنبه رد صلاحیت احتمالی این دو نفر را «حرکتی غیرقانونی و همراه با اهداف سیاسی» دانست.

در دوره‌های گذشته تعدادی از کاندیداهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری در اعتراض به برگزاری آزمون برای تأیید صلاحیت کاندیدا‌ها از شرکت در رقابت‌های انتخابات این مجلس انصراف داده بودند.

محمد مؤمن از فقهای شورای نگهبان، روز سه‌شنبه ۲۴ آذر، داشتن اجازه اجتهاد از مراجع تقلید «شرط کافی صلاحیت» برای کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری ندانسته و گفته بود که «اعتبار داشتن اجازه اجتهاد موجب می‌شد که عده‌ای برای گرفتن اجازه اجتهاد به مراجع عظام تقلید اصرار کرده و باعث آزار و اذیت ایشان شوند».

با این حال علی مطهری، نماینده تهران، در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه صدا گفته‌های آقای مؤمن را «تضعیف» کردن مراجع تقلید خواند و گفت که بهتر است تأیید صلاحیت کاندیداهای مجلس خبرگان رهبری به جای شورای نگهبان توسط نمایندگان مراجع تقلید انجام شود.

XS
SM
MD
LG