بنا بر گزارشها از اردن در جریان یک حادثه تیراندازی در داخل سفارت اسرائیل در امان، دو شهروند اردنی کشته شدند و یک شهروند اسرائیلی زخمی شدهاست. شمار کشتهشدگان نخست یک نفر اعلام شده بود اما فرد دومی نیز ساعاتی بعد جان خود را از دست داد.
بر پایه گزارش آسوشیتدپرس به نقل از بیانیه دایره امنیت عمومی اردن، پیش از وقوع تیراندازی چند اردنی برای کار نجاری وارد ساختمان سفارت اسرائیل شدهاند.
در بیانیه دایره امنیت عمومی اردن به تعداد مشخص اردنیهای حاضر در ساختمان اشاره نشده، اما بعدتر رویترز به نقل از پلیس اردن نوشت که آنها دو نفر بودهاند.
همزمان وبسایت خبری هلا اخبار، که آسوشیتدپرس آن را مرتبط با ارتش اردن توصیف میکند، خبر داده که دو نفر از اردنیها که شدیدا زخمی شده بودند، پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادهاند.
پیشتر خبرگزاریها از کشته شدن یک اردنی و زخمی شدن یک اسرائیلی در این حادثه خبر داده بودند و گزارشها تأکید میکرد که وضعیت اسرائیلی زخمی شده در این حادثه ناپایدار است.
بر اساس گزارش رسانههای اردنی، وزیر کشور اردن شخصاً در محل سفارت حاضر شده تا بر وضعیت نظارت کند.
رویترز یادآوری کرده که توسل به خشونت علیه اتباع اسرائیلی در اردن امری بسیار نادر است.
وزارت خارجه اسرائیل هنوز واکنشی به این گزارشها نشان نداده، اما به نوشته رویترز رسانههای اسرائیلی از پوشش خبری این حادثه منع شدهاند.
اردن از سال ۱۹۹۴ با اسرائیل در سطح سفیر مناسبات کامل دیپلماتیک دارد و سفارت اسرائیل در امان در ۲۳ سال اخیر همواره فعال بوده است.
بیش از نیمی از جمعیت هفت میلیونی اردن، تبار فلسطینی دارند و خود یا والدینشان از زمان تشکیل اسرائیل در ۱۹۴۸ به اردن پناهنده شدهاند. همچنین با وجود پنجاه سال تسلط اسرائیل بر شرق بیتالمقدس، جایی که مسجد الاقصی در آن واقع است، اردن متولی این مکان مهم برای مسلمانان محسوب میشود.
این گمانهزنی مطرح شده که ممکن است حادثه یکشنبهشب در سفارت اسرائیل در امان، با رخدادهای خشونتبار ۹ روز گذشته در شرق بیتالمقدس، اورشلیم، بر سر مسجد الاقصی ارتباط داشته باشد. به ویژه آنکه امان، پایتخت اردن روز جمعه صحنه تظاهرات ضداسرائیلی در واکنش به وقایع روزهای اخیر در مسجد الاقصی بود.
مقامهای اردنی از جمله ملک عبدالله پادشاه اردن، و نیز رئیس مجلس و وزیر خارجه اردن، در روزهای گذشته در تماس با مقامهای ارشد اسرائیلی نسبت به عواقب گسترش این بحران هشدار داده بودند.
از جمعه بیست و سوم تیر که حمله مسلحانه سه عرب شهروند اسرائیل به کشته شدن دو نیروی امنیتی اسرائیلی و از پای در آمدن خود مهاجمان در نزدیکی ورودی الاقصی انجامید، درگیریهای گستردهای رخ داده است.
فلسطینیان نصب گیتهای فلزیاب در ورودیهای مسجد الاقصی را توهین و تجاوز به «حرم شریف» دانسته و با اسرائیلیها درگیر شدهاند.
روزهای جمعه ۳۰ تیر و شنبه ۳۱ تیر پنج فلسطینی کشته، و سه عضو یک خانواده اسرائیلی به ضرب چاقو در خانه خود در کرانه باختری به قتل رسیدند.
افکار عمومی اسرائیل همچنان تحت تأثیر نحوه قتل این سه عضو خانواده اسرائیلی است و هزاران اسرائیلی نیز یکشنبه اول مرداد در خاکسپاری آنها شرکت کردند.
دولت بنیامین نتانیاهو شامگاه یکشنبه سومین نشست اضطراری خود را برای بررسی اوضاع برگزار کرده بود.
همزمان با این نشست، بخشهایی از شرق بیتالمقدس و کرانه باختری شامگاه یکشنبه نیز شاهد درگیری میان فلسطینیان با نیروهای امنیتی اسرائیل بود.
فلسطینیان نصب دوربینهای امنیتی بیشتر به جای گیتهای فلزیاب را رد کرده و برچیدن آنها را نیز درخواست کردهاند.