با پایان گرفتن گفتوگوهای لوزان سوئیس، جان کری وزیر خارجه آمریکا، اعلام کرد که در این گفتوگوها چندین ایده جدید تشریح شد اما گفتوگوها بدون دستیابی به توافق بر سر «اقدام مشخص» در مورد توقف خشونتها در سوریه پایان یافت.
آقای کری همچنین به خبرگزاریها گفت که نشست لوزان با دیپلماتهای ارشد کشورهای روسیه، عربستان سعودی و ایران، «صریح و سازنده» بوده و برخی ایدههای مطرح شده در مورد روند صلح در سوریه، «ممکن است به اتخاذ رویکردی متفاوت در این زمینه بینجامد».
بر پایه گزارش آسوشیتدپرس، وزیر خارجه آمریکا همچنین بر «اضطراری بودن وضعیت در حلب» و «اضطراری بودن یافتن چیزی که بیش از اقدام نظامی جواب دهد» تأکید کرد اما به گامهایی فوری که برای این موضوع باید اتخاذ شود، اشارهای نکرد.
او در عین حال گفت که تماس بین وزیران خارجه در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
در گفتوگوهای لوزان، دیپلماتهای ارشد ۹ کشور مختلف از جمله ایران و عربستان حضور داشتند. جمهوری اسلامی در ابتدا گفته بود که حاضر به مشارکت در این گفتوگوها نیست اما پس از آنکه به گفته سخنگوی وزارت خارجه ایران، پس از تغییر ترکیب حاضران در نشست، ایران در آن شرکت کرد.
هم ایران و هم آمریکا پیش از برگزاری نشست گفته بودند که انتظار نمیرود این نشست به پیشرفت مهمی دست یابد.
در عین حال وزیر خارجه آمریکا مذاکرات روز شنبه را «نشستی ایدهپردازانه» توصیف کرد.
او همچنین گفت که در شرایطی که حاضران در نشست خواهان راه حلی دیپلماتیک [برای بحران سوریه] هستند، «هیچکس نمیخواهد این کار را در مسیری مغشوش پیگیری کند».
خبرگزاری فرانسه در گزارش خود در مورد پایان گرفتن نشست لوزان یادآور شده که وزیر خارجه آمریکا پس از نشست راهی لندن شد تا همتایان اروپایی خود را از ابتکار دیپلماتیک جدیدی که با تمرکز بر مشارکت کشورهای کمتری شکل گرفته، مطلع کند.
علاوه بر ایران، عربستان سعودی و آمریکا، روسیه، ترکیه، مصر، اردن، عراق و قطر دیگر کشورهای حاضر در نشست روز شنبه لوزان بودند، و بر خلاف نشستهای پیشین در مورد سوریه، هیچ کشور اروپایی در این نشست شرکت نداشت.