خروج یک قطار مسافری از خط در مسیر اهواز-مشهد، بعد از ظهر روز یکشنبه به مجروح شدن ۱۱ نفر منجر شد. به تازگی در روزهای ۲۰ و ۲۳ تیر نیز دو قطار در استان خوزستان از ریل خارج شده بودند.
بر پایه گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، قطار مسافری اهواز-مشهد، حدود ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه ظهر روز یکشنبه اول مرداد، در ایستگاه «گل محک» اندیمشک از خط خارج شد و دو واگن آن واژگون شدند.
پیرحسین کولیوند، سرپرست اورژانس کشور، اعلام کرد که دراین حادثه ۱۱ نفر مجروح شدهاند.
به گفته آقای کولیوند، سه نفر از مجروحان در محل حادثه مداوا شدهاند و هشت مجروح دیگر که دچار شکستگی دست و پا شده بودند، به بیمارستان «امام علی» اندیمشک منتقل شدند.
این حادثه همچنین باعث مسدود شدن مسیر خط آهن جنوب - تهران شد که در نهایت مقامهای راه آهن اعلام کردند، عصر روز یکشنبه این مسیر بازگشایی شده است.
پیمان جهانگیری، فرماندار اندیمشک، نیز خبر داد که با جایگزین کردن واگنهای سالم به جای واگنهای آسیبدیده، این قطار مسافری به حرکت خود به سمت مشهد ادامه داده است.
در روزهای ۲۰ و ۲۳ تیرماه نیز در دو حادثه جداگانه، قطار مسافری خرمشهر- تهران در ایستگاههای شوش و هفت تپه در محدوده راهآهن ناحیه زاگرس از خط خارج شده بود.
دلیل حادثه ۲۰ تیر ماه گرمای هوا و تأثیر آن بر ریلها اعلام شده، اما دلیل حادثه روز ۲۳ تیر هنوز اعلام نشده است.
روز جمعه پنجم آذرماه ۹۵ نیز یکی از شدیدترین سوانح ریلی در ایران رخ داد و دو قطار مسافربری در مسیر مشهد-سمنان-تبریز و در ایستگاه «هفتخان» با یکدیگر برخورد کردند که این حادثه منجر به آتشسوزی در تعدادی از واگنها شد. در این سانحه ۴۷ نفر کشته و ۱۰۳ نفر زخمی شدند.
این حادثه بازتاب گستردهای داشت و تعدادی از نمایندگان مجلس وزیر راه و شهرسازی را استیضاح کردند که در نهایت مجلس دوباره به او رأی اعتماد داد.
درباره دلیل این حادثه مقامهای دولتی اعلام کردهاند که قطار تبریزـمشهد به دلیل سرمای هوا و یخزدگی سیستم ترمز در پشت یک پیچ متوقف شده و توقف آن به مرکز کنترل در شاهرود اطلاع داده شده بود، اما پس از تغییر شیفت مسئول کنترل، فرد جایگزین از این موضوع بیاطلاع بوده و به قطار مشهد- سمنان اعلام کرده که مسیر باز است.
حادثه تصادف این دو قطار دربیش از ۱۳ گذشته بیسابقه توصیف شده است.
پیش از این حادثه و در سال ۸۲ و پس از به حرکت درآمدن ناگهانی تعدادی از واگنهای یک قطار باری حاوی مواد آتش زا در ایستگاه ابومسلم در نیشابور و منفجر شدن پیاپی آنها، ۳۲۰ نفر از مردم محلی و آتشنشانان کشته شده و ۴۵۰ نفر مجروح شدند.
با وجود این حوادث، از حمل و نقل ریلی در ایران، همچنان به ایمنترین شیوه حمل و نقل یاد میشود.
پیش از حادثه قطار در سمنان، خبرگزاری ایرنا در گزارشی اعلام کرده بود که در هشت سال گذشته به طور متوسط سالانه ۶ نفر در حوادث ریلی کشته شدهاند که در مجموع ۱۵ تن از آنان مسافر و ۳۵ تن دیگر مأمور راه آهن بودهاند.