لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۰۴

برنامه بريتانيا برای افزایش حضور دریایی در خلیج فارس


بریتانیا می گوید که حضور ناوگان دريايی این کشور در چهارچوب نيروهای ائتلاف و در حمايت از آزادی تردد در منطقه است.
بریتانیا می گوید که حضور ناوگان دريايی این کشور در چهارچوب نيروهای ائتلاف و در حمايت از آزادی تردد در منطقه است.

يک مقام بلندپايه نيروی دريايی بريتانيا در خليج فارس اعلام کرد که اين کشور قصد دارد حضور نظامی خود در اين منطقه را در سال ۲۰۰۸ ميلادی افزايش دهد.


به گزارش خبرگزاری «د پ آ» آلمان، ناخدا کيث وينستانلی، معاون فرمانده نيروی دريايی اعزامی بريتانيا به خليج فارس، روز دوشنبه ۲۷ اوت، گفت: بريتانيا در زمان های گوناگون، نيروهای متفاوتی مانند زير دريايی، ناو و ناوشکن در منطقه مستقر کرده است و در نظر دارد که ميزان حضور نظامی اش را در این منطقه تا سال ۲۰۰۸ ميلادی افزايش دهد.


وی با اشاره به استقرار چند کشتی مين روب در خليج فارس و در عين حال، حضور دايمی دو ناو در خليج فارس از نوامبر سال گذشته ميلادی در منطقه افزود: می توانيد انتظار داشته باشيد که برای سال آينده، کشتی های مين روب بيشتری درمنطقه مستقر شوند.



بريتانيا در زمان های گوناگون، نيروهای متفاوتی مانند زيردريايی، ناو و ناوشکن در منطقه مستقر کرده است و در نظر دارد که ميزان حضور نظامی اش را در این منطقه تا سال ۲۰۰۸ ميلادی افزايش دهد.
معاون فرمانده نیروی دریایی اعزامی بریتانیا به خلیج فارس

ناخدا کيث وينستانلی اشاره کرد که اتفاق بدی روی نداده است که افزايش حضور نظامی بريتانيا به آن مرتبط باشد.


اين افسر نيروی دريايی بريتانيا گفت: شمار ناوگان ما در منطقه تغيير خواهد کرد و ما چند کشتی نيز در اقيانوس هند مستقر خواهيم کرد تا با هندی ها و پاکستانی ها کار کنند. بنابراين، همه آنها در اين منطقه باقی نخواهند ماند، اما آنها می توانند برای انجام عمليات مورد نياز، به عنوان بخشی از نيروهای ائتلاف، بازگردند.


ناخدا وينستانلی در ادامه، منافع استراتژيک و اقتصادی را دلیل سياست کنونی بريتانيا در منطقه دانست و افزود: حضور ناوگان دريايی بريتانيا در چهارچوب نيروهای ائتلاف و در حمايت از آزادی تردد در منطقه است.


اين افسر نيروی دريايی بريتانيا با اشاره به مناقشه در عراق افزود که سياست کشورش، کاهش نيروها در عراق است، البته پس از آنکه نيروهای عراقی کاملا آموزش ببينند و بتوانند وظايفشان را انجام دهند.


تمرین مین روب ها


سخنان ناخدا کيث وينستانلی پس از تمرين های مين روب ها در خليج فارس در قالب نيروهای ائتلاف ابراز شد.


در اين تمرين ها، مين روب های بريتانيايی و آمريکايی کوشيدند اهداف فرضی را در هوا، سطح دريا و زير دريا منهدم کنند.


در اين ارتباط، اسکات ديويس، فرمانده واحد ۳۱ مين روب ناوگان آمريکا در خليج فارس گفت: ائتلاف توانايی مواجهه با هر گونه تهديد به مين گذاری را دارد.


وی اضافه کرد: مين ها همواره، تهديدی تاريخی بوده اند و تبعيضی در قربانی کردن طرف مقابل خود قايل نشده اند. بنابراين، توانايی خود را برای برخورد با اين تهديد بکار می گيريم تا آزادی رفت و آمد بازرگانی را در اين منطقه حفظ کنيم.


از ۱۰ سال پيش تاکنون، دو کشتی مين روب آمريکايی همواره در خليج فارس گشت زنی کرده اند.


اين واحد مين روب تحت فرماندهی ناوگان پنجم آمريکا، مستقر در بحرين است و شامل چهار هلی کوپتر «ام اچ-۵۳»، تيم منهدم کننده مين در زير دريا و سيستم مغناطيسی مين روب «ام کی- ۱۰۵» می شود.


بر اساس اين گزارش، فرماندهان نيروی دريايی ائتلاف در خليج فارس با تاکيد بر اهميت تمرين های انجام گرفته و افزايش آنها در آينده، می گويند که اين تمرين ها عليه کشورها يا کشور خاصی در منطقه نيستند، اما گامی برای مقابله با تهديدهای احتمالی محسوب می شود.


آنها می گويند اقدامات انجام گرفته در اين تمرين ها در برگيرنده حفاظت از کشتی های ائتلاف و اطمينان خاطر از جريان نفت به جهان و خطوط کشتیرانی است.


تنش کنونی با تهران بر سر برنامه اتمی آن نگرانی هایی را در واشنگتن در زمینه تاثير این موضوع بر امنيت خليج فارس برانگیخته است.


XS
SM
MD
LG