لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۰۶:۵۹

آسیب دیدگان از طوفان، همچنان در انتظار کمک رسانی


تاکنون اقدامی گسترده ای برای کمک رسانی هوايی به ۳۵۵ هزار تن از ساکنان مناطق آسيب ديده انجام نگرفته است.
تاکنون اقدامی گسترده ای برای کمک رسانی هوايی به ۳۵۵ هزار تن از ساکنان مناطق آسيب ديده انجام نگرفته است.

با گذشت حدود دو هفته از وقوع توفان «گونو» و وقوع سيل در ايران، روند امدادرسانی دولت به سيل زدگان مورد انتقاد شديد قرار گرفته است. در همين حال، برخی از مقام های دولتی به طور تلويحی به کمبودهايی در امدادرسانی اعتراف کرده اند.


در حالی که هنوز نسبت به اطلاع رسانی ديرهنگام مقام های مسئول به مردم استان های سيستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان درباره توفان گونو انتقادهاد می شود، اما اکنون موج اصلی انتقادها از دولت محمود احمدی نژاد متوجه چگونگی کمک رسانی به سيل زدگان است.


در همين ارتباط، حسينعلی شهرياری و پيمان فروزش، نمايندگان زاهدان درمجلس شورای اسلامی، در تذکری به وزير کشور خواستار تسريع در پرداخت جبران خسارت سيل و رسيدگی به وضعيت نابسامان آسيب ديدگان حادثه سيل اخير در زاهدان و جنوب استان سيستان و بلوچستان شدند.


۳۵۵ هزار نفر در انتظار کمک رسانی


بر اساس گزارش های رسمی، شهرهای کنارک، چابهار و نيک شهر در استان سيستان و بلوچستان، جاسک و بشاگرد در استان هرمزگان و جنوب استان کرمان در محاصره سيل قرار دارند و راه های زمينی اين شهرها و مناطق تابعه آنها مسدود است.


درهمين ارتباط، به گزارش خبرگزاری فارس، ۲۵۰ هزار نفر در استان سيستان و بلوچستان، ۸۰ هزار نفر در استان هرمزگان و حدود ۲۵ هزار نفر در جنوب استان کرمان در معرض خطر اپيدمی بيماری های انگلی، روده ای، وبا و مالاريا هستند.


اکثرمردم نواحی آسيب ديده به آب آشاميدنی، غذا و سرويس های بهداشتی دسترسی ندارند.

اين درحاليست که به رغم آگاهی مسئولان دولتی از وقوع توفان گونو، در مدت حدود دو هفته گذشته، اکثرمردم نواحی آسيب ديده به آب آشاميدنی، غذا و سرويس های بهداشتی دسترسی ندارند.


محمود براهويی نژاد، روزنامه نگار دراستان سيستان و بلوچستان، در مورد خسارات جانی و مالی وارد آمده در اين استان به راديو فردا گفت:«تاکنون حداقل ۲۵ نفر کشته شده اند. با اين حال، انتظار می رود که به دليل مفقود شدن شمار زيادی از مردم، بر تعداد کشته شدگان افزوده شود.»


او افزود:« ۹۵ درصد دام ها از بين رفته اند و ۱۰۰ درصد مزارع و کشتزارها تخريب شده اند.»


با اين همه، تاکنون اقدامی گسترده ای برای کمک رسانی هوايی به ۳۵۵ هزار تن از ساکنان مناطق آسيب ديده انجام نگرفته است.


روزنامه شرق، روز ۲۶ خرداد، به نقل از نجات يافتگان از توفان و سيل نوشت که «آنان توسط قايق های مردمی نجات يافته اند و تا چهار پنج روز بعد از وقوع توفان و سيل، هيچ يک از نهادهای مربوطه و هلال احمر اقدامی صورت ندادند. همچنين در هيچ يک از روستاها، چادر توزيع نشده است و طبق گفته اهالی و نمايندگان شوراهای روستايی، تاکنون هيچ پزشکی به روستاها سرکشی نکرده است.»


«کمبود هلی کوپتر و امداد رسانی زمينی»


فرزاد پناهی، رييس مرکز حوادث و فوريت های پزشکی وزارت بهداشت به خبرنگاران گفته است:«با توجه به کمبود هلی کوپتر و امدادرسانی هوايی، بيشتر امداد رسانی از طريق زمينی انجام می گيرد و بسته بودن راه ها، مانع جدی درارسال کمک ها است.»


در پاسخ به اين گونه اظهارات مقام های دولتی، مولوی عيسی اميری، خطيب نماز جمعه چابهار با انتقاد از استاندار سيستان و بلوچستان گفت که «اگر هلی کوپتر شما نمی توانست پرواز کند، چرا بنزين در اختيار قايق های شخصی نگذاشتيد تا مردم، خودشان به فرياد سيل زدگان برسند.»


با اين حال، به رغم اين ابراز نگرانی ها از احتمال شيوع و گسترش بيماری ها، بويژه وبا و مالاريا، تنها ۷۵ تيم پزشکی و ۷۰ پزشک به مناطق گسترده در سه استان آسيب ديده اعزام شده اند.


بی توجهی دولت احمدی نژاد به انتقادها


در اين ميان، دهمرده، استاندار سيستان و بلوچستان، که عملکرد دستگاه تحت نظارتش، به شدت از سوی مولوی عبدالحميد، امام جمعه اهل سنت زاهدان، مورد انتقاد قرار گرفته است، با «بی نظير خواندن عملکرد تمامی دستگاه ها و آمادگی همه جانبه آنها در زمان وقوع توفان گونو»، در مورد اين انتقادها، کم کاری برخی از مديران را مورد سرزنش قرار داده است.


محمود براهويی نژاد، روزنامه نگار در استان سيستان و بلوچستان، با ضعيف توصيف کردن چگونگی کمک رسانی دراستان سيستان و بلوچستان، که بيشترين آسيب ها را از توفان و سيل متحمل شده است، به راديو فردا گفت:«اطلاع رسانی دراستان به اندازه ای بد و ناکافی بود، که مردم نمی دانستند چه اتفاقی افتاده و ابعاد خسارات و ويرانی ها تا چه حد است.»


«دولت محمود احمدی نژادبه انتقادها از عملکرد استاندار سيستان و بلوچستان، بی توجه بوده است.»
محمود براهويی نژاد

وی افزود:«متاسفانه، دکتر دهمرده، استاندار سيستان و بلوچستان، به طور مرتب درمصاحبه های خود اعلام می کرد که هيچ مشکل حادی در استان وجود ندارد. همين موضوع باعث شد که کمک رسانی به آسيب ديدگان، دير آغاز شود.»


اين روزنامه نگار با تاکيد بر اين موضوع، که بيشترين حجم کمک رسانی ها به خود مردم اختصاص دارد، گفت:« نيروهای کمک رسانی دولتی تاکنون ضعيف عمل کرده اند.»


آقای براهويی نژاد با اشاره به ناراحتی مردم از استاندار سيستان و بلوچستان گفت:«مولوی عبدالحميد، امام جمعه اهل سنت زاهدان، درخطبه های نماز جمعه به شدت از عملکرد استاندار انتقاد کرد و گفت که مديريت استان در مواجهه با اين بحران بسيار ضعيف عمل کرده است»


به گفته وی، مولوی عبدالحميد اين پرسش را مطرح کرده است که چرا استاندار، مقام های دولتی را در جريان ابعاد خسارات توفان و سيل قرار نداد؟


محمود براهويی نژاد در پاسخ به سکوت خبری در مورد دامنه خسارات وارد آمده پس از توفان گونو و سيل گفت:«به دليل قطع راه های ارتباطی و امکانات مخابراتی، متاسفانه رسانه ها امکان حضور فعال درمنطقه را نداشتند تا بتوانند اخبار استان را تحت پوشش قرار دهند.»


درعين حال، به گفته اين روزنامه نگار، ناتوانی استانداری در کمک رسانی و ارسال اطلاعات غلط از سوي استانداري به تهران موجب شد که اخبار و گزارش های نادرستی در رسانه ها انتشار يابند و مردم و مسئولان زود از اوضاع وخيم منطقه اطلاع پيدا نکردند.


او در پاسخ به اين پرسش که واکنش دولت محمود احمدی نژاد به انتقادهايی که ابراز شده، چه بوده است، گفت:«متاسفانه توجهی به اين انتقادها نشده و هيچ برخوردی با استاندار انجام نگرفته است.»


اين روزنامه نگار در مورد ريشه اين بی توجهی، اشاره دارد که اصولا پس از انتصاب دکتر دهمرده به عنوان استاندار سيستان و بلوچستان، از اين اقدام انتقاد شد و حتی برخی از نمايندگان بلوچ درمجلس شورای اسلامی در اعتراض به انتصاب وی که فردی متعصب مذهبی و قوم گرا است، از سمت خود استعفا کردند، اما هيچ توجهی به اين انتقادها نشد و الان هم اين بی توجهی از سوی دولت ادامه دارد.


وی اعتقاد دارد:« تا زمانی که استاندار فعلی در اين سمت باشد و سياست هاي جاري ادامه يابد، نمی توان انتظار بهبود اوضاع را در استان سيستان و بلوچستان داشت.»


  • 16x9 Image

    روزبه بوالهری

    روزبه بوالهری که فعالیت خود را به عنوان روزنامه‌نگار از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده، از اسفند سال ۱۳۸۴ به تحریریه رادیو فردا پیوست.

    او که پیش از پیوستن به رادیوفردا، در شماری از روزنامه‌های ایران نیز به عنوان دبیر سرویس بین‌الملل فعالیت کرده، در کنار تهیه خبر و گزارش، برنامه هفتگی کارنامه را تهیه می‌کند که به مسائل کارگران، معلمان و فعالان صنفی در ایران می‌پردازد.

XS
SM
MD
LG