لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۳۳

«افغانستان و پاکستان باید از افراطی گری نجات یابند»


پرویز مشرف می گوید:ما نمی توانيم در گذشته درجا بزنيم.
پرویز مشرف می گوید:ما نمی توانيم در گذشته درجا بزنيم.

پرويز مشرف، رييس جمهوری پاکستان گفت که پاکستان و افغانستان باید با یکدیگر کار کنند تا جوامع خود را از عقب گرد کردن و خشونت اسلامگرایان افراطی نجات دهند.


آقای مشرف که روز يکشنبه، ۱۲ آگوست، برای شرکت درنشست پايانی جرگه مشترک صلح وارد کابل، پايتخت افغانستان، شد، خطاب به بيش از ۶۰۰ تن از رهبران قبايل اقغانستان و پاکستان افزود: چنین موفقیتی برای آینده صلح در این دو کشور حیاتی است.


رییس جمهوری پاکستان اظهار داشت:«در حالی که کشورش و افغانستان درگير رشد نظامی گری، افراط گرايی و راديکاليسم هستند، بقيه جهان به سوی توسعه اقتصادی پيش می رود.»


وی افزود:«طالبانيزه کردن مرزهای دو کشور افغانستان و پاکستان، مانع سود بردن اين دو کشور از جهانی شدن می شود.»


پرویز مشرف افزود:«ما نمی توانيم در گذشته درجا بزنيم.»


وی گفت که دو کشور باید از سرزنش همدیگر درباره عوامل خشونت ها اجتناب کنند.


حامد کرزی، رييس جمهوری افغانستان، نیز در اين نشست با اشاره به حملات روزانه طالبان به ساختمان های دولتی، مدارس، نيروهای خارجی و روستاييان بی گناه و عمليات گروگانگيری اين گروه گفت:«چنين اقداماتی وجهه افغانستان را مخدوش می کند.»


او اضافه کرد:«آنان، زنان را می ربايند و به نام طالبان و مسلمانان در اين کشور گردن می زنند.»



سفر رييس جمهوری پاکستان به افغانستان، به دلايل امنيتی، تا آخرين لحظات اعلام نشده بود. قرار بود آقای مشرف روز پنج شنبه همراه با همتای افغانی خود نشست جرگه صلح در افغانستان را افتتاح کند ولی در لحظات آخر سفر خود را به دلیل ملاحظات امنیتی لغو کرد.


در نشست چهار روزه «جرگه مشترک صلح» در کابل، صدها تن از سران قبايل و شخصيت های دينی افغانستان و پاکستان شرکت کردند، و هدف از برگزاری آن، بررسی راه های مبارزه با طالبان و القاعده در مرزهای اين دو کشور اعلام شده بود.


اقدامات طالبان، وجهه افغانستان را مخدوش می کند.
حامد کرزی

بر اساس گزارش ها، سران قبايل وزيرستان جنوبی و شمالی پاکستان از شرکت در اجلاس کابل خودداری کرده و طالبان هم به این نشست دعوت نشده بود.


لزوم احترام به تصمیمات جرگه


در همین حال، همايون حميدزاده، سخنگوی رياست جمهوری افغانستان، در خصوص جرگه مشترک صلح گفت:«طرف افغان تصميمات اتخاذ شده در اين نشست را مورد تاييد قرار خواهد داد و به آنها احترام خواهيم گذاشت. ما همين انتظار را نيز از طرف پاکستانی داريم.»


وی افزود:«ما در جستجوی نتيجه مثبتی از اين نشست هستيم.»


آقايان کرزی و مشرف در نشست سال گذشته ميلادی خود در واشنگتن با برگزاری چنين نشستی موافقت کرده بودند. هدف از اين تصميم، نزديک کردن افغانستان و پاکستان بود که اختلافات ديرينه ای با يکديگر دارند.


اما دليل مهمتر، تلاش آنها برای يافتن استراتژی مشترکی عليه القاعده و طالبان بود.


مقام های افغانستان، به طور معمول، پاکستان را به خاطر پناه دادن به جنگجويان طالبان و القاعده مورد انتقاد قرار می دهند، اما اسلام آباد، هر بار، اين اتهام ها را رد کرده است.


در اين حال، ديپلمات ها و تحليلگران نسبت به خوش بينی بيش از حد به جرگه مشترک صلح هشدار داده و گفته اند:«اين نشست، نخستين گام به سوی مبارزه مشترک عليه شبه نظاميانی است که امنيت افغانستان و پاکستان را تهديد می کنند.»


آنها می گويند که قرار است دومين نشست جرگه مشترک صلح در تاريخ نامشخصی در پاکستان برگزار شود.


اين ديپلمات ها و تحليلگران اعتقاد دارند که می توان از نشست بعدی، انتظار نتايج بهتری را داشت.


XS
SM
MD
LG