کاندوليزا رايس و رابرت گيتس، وزيران امور خارجه و دفاع آمريکا، روز دوشنبه، ۳۰ ژوييه، به خاورميانه می روند تا حمايت کشورهای عربی از تقويت عراق را جلب کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، همزمان با افزايش ميزان درخواست ها در آمريکا برای خروج نيروهای اين کشور از عراق، انتظار می رود اين دو مقام عاليرتبه آمريکايی بر تعهد واشنگتن بر امنيت منطقه در مقابل تهديدهای احتمالی از ناحيه ايران و برنامه اتمی اش تاکيد کنند.
به علاوه، انتظار می رود که واشنگتن بر نگرانی خود از کمک مالی برخی از کشورهای عرب سنی به جنگجويان خارجی درمبارزه عليه دولت شيعی عراق، که تحت حمايت آمريکا قرار دارد، تاکيد ورزد.
خانم رايس و آقای گيتس قرار است ديدار مشترکی از مصر و عربستان سعودی انجام دهند. آنها سپس ديدارهای جداگانه ای از چند کشور منطقه خواهند داشت.
در مصر، قرار است وزيران امور خارجه و دفاع آمريکا با وزيران کشورهای عضو شورای همکاری خليج فارس، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کويت، قطر، بحرين و عمان، و همچنين وزيرانی از اردن و مصر در بندر شرم الشيخ ديدار کنند.
شان مک کورمک، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا در این باره گفته است: آنها درباره راه هايی که همسايگان عراق بتوانند به امنيت و ثبات در آن کشور ياری رسانند، گفت و گو خواهند کرد.
واشینگتن از کمک مالی مهمترين متحد عربش، عربستان سعودی، به شبه نظاميان سنی نگران است. موضوعی که به آنان کمک می کند آتش شورش در عراق را شعله ور کنند.
گذشته از عربستان سعودی، مقام های آمريکايی می کويند که جنگجويان خارجی از قطر و يمن، دو متحد خاورميانه ای آمريکا، از طريق سوريه وارد خاک عراق می شوند.
آقای مک کورمک گفت: وزيران امور خارجه و دفاع آمريکا با سعودی ها و ديگران در اين مورد که آنها نه تنها در عرصه امنيتی، بلکه در موارد ديپلماتيک و مالی، می توانند چه اقداماتی برای حمايت از دولت عراق انجام دهند، گفت و گو خواهند کرد.
او اضافه کرد: اختلافات و تنش های تاريخی آنها بايد کنار گذاشته شود.
در اين ميان، موضوع خروج نيروهای آمريکايی از عراق مورد توجه کشورهای عربی است.
يک مقام پنتاگون، وزارت دفاع آمريکا، در اين مورد گفته است: متحدان آمريکا در خليج فارس بسيار نگران تعهد ما و نيز معنای خروج احتمالی ما از عراق هستند.
او گفت: رابرت گيتس آنها را مطمئن خواهد ساخت صرف نظر از آنچه که درآينده نزديک درعراق روی خواهد داد، تعهد ما درمنطقه به قوت خود باقی خواهند ماند و ما در جستجوی افزايش و ارتقای آن نيز هستيم.