لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۵

ايران به کره جنوبی باخت و حذف شد


تيم ملی فوتبال ايران در نخستين نبرد سنگين حذفی در مرحله يک‌چهارم پايانی جام ملت‌های آسيا با يک گل در آخرين ثانيه های وقت اضافی نخست يک بر صفر مغلوب کره جنوبی شد و با جام وداع کرد.

اين شکست پس از سه پيروزی پياپی در مرحله گروهی بود که برخلاف انتظار با يک بازی پايين‌تر از حد انتظار بدست آمد.

کره جنوبی با بازی تهاجمی و برنامه‌ريزی شده روی داشته‌های تيم ملی ايران، در مجموع برتر و سزاوار پيروزی بود.

در حالی که چند ثانيه‌ای به پايان وقت اضافی نخست باقی نمانده بود که برای چندمين بار جواد نکونام، کاپيتان تيم ملی ايران در روزی بد توپ ديگری را در ميانه ميدان لو داد تا کره ايها با يک پاس سريع و نفوذ عمقی بيت گارام، هافبک راست کره با شليکی سنگين از فاصله نزديک به محوطه جريمه دروازه مهدی رحمتی را فرو ريخت.

در نيمه نخست تيم کره جنوبی برتری نسبت به ايران داشت و ضعف محمد نصرتی باعث هجوم‌های خطرسازی از سوی تيم سرخپوش شرق آسيا شد. کره با آگاهی کامل از توانايی‌های تکنيکی بازيکنان ايران برنامه را در «پرس» بازيکن پابه توپ در نيمه ايران گذاشته بودند.

اين شيوه کره جنوبی با بازی چسبيده به دفاع سه مرد ميانی (آندو تيموريان، جوادنکونام و پژمان نوری) به مردان ميانی، فاصله ای عميق با بازيکنان خط حمله ايجاد شده بود. اين حربه آشکارا خلعتبری و انصاری فرد را از بازی خارج ساخت. غلامرضا رضايی با کشيدن به عقب نقش موثری در دفع حمله های کره از جناح راست داشت.

برخلاف گذشته اين بار دفاع ميانی ايران (هادی عقيلی و جلال حسينی) نقش موثری در پوشش روزنه‌های دفاعی و بی اثر کردن حمله های کره به رهبری پارک جی-سونگ، بازيکن تيم منچستر يونايتد داشت. پارک جی-سونگ مرد برتر و مهار ناپذير ميدان بود. او برخلاف لژيونرهای ايرانی در حضورهای بی وقفه کره‌ای‌ها در نيمه تيم ملی، نقش چشمگيری نشان داد.

نيمه دوم با ورود خسرو حيدری به جای نصرتی تيم ايران دارای توازن بهتری نسبت به نيمه نخست شد. حرکت‌های نفوذی حيدری از راست و احسان حاج صفی از چپ کم کم تيم ايران را با نيمه کره آشنا کرد. در برابر حمله‌های پرشمار و خطرهايی که کره جنوبی ايجاد کرد، يک بار در نيمه نخست و دو بار در نيمه دوم دروازه کره جنوبی به سختی تهديد شد.

حضور بيشتر ايران در نيمه دوم با ورود مسعود شجاعی به زمين بيشتر شد. اما سرانجام بازی در وقت معمولی بدون گل به پايان رسيد تا دومين روز بازی‌های يک‌چهارم پايانی هم به وقت اضافی بکشد و ايران که فرصت گلزنی به حريف از داخل محوطه جريمه نداده بود تسليم يک ضربه از پشت محوطه جريمه شود.

تيم ملی ايران با اين آرايش ۱۲۰ دقيقه در برابر کره جنوبی بازی کرد: مهدی رحمتی - محمد نصرتی (از نيمه دوم خسرو حيدری)، هادی عقيلی، جلال حسينی، احسان حاج صفی - آندرانيک تيموريان، جواد نکونام (کاپيتان)، پژمان نوری (از دقيقه ۱۰۷ محمد غلامی)، غلامرضا رضايی، محمدرضا خلعتبری و کريم انصاری فرد (از دقيقه ۷۵ مسعود شجاعی). سرمربی: افشين قطبی.

ايران - کره نبرد بزرگ جام بود؟

افشين قطبی سرمربی تيم ملی ايران پيش از شکست از کره جنوبی در آخرين مربی گری‌اش در تيم ملی گفته بود: «من يک مسابقه عالی را انتظار دارم و اميدوارم همه آسيا با من همصدا شوند. اميدوارم همه دنيا اوج فوتبال آسيا را ببيند.»

اما چو کوانگ-رائه، همتای قطبی در سوی ديگر ميدان، به مانند سرمربی «تيم ملی» خوشبين به نمايش اين بازی نبود و به هواداران ژاپن هشدار داد که بايد يک بازی خشن را از ايران انتظار داشته باشند. او گفته بود: «ممکن است آنان بازی را با چند خشونت آغاز کنند. هواداران ما اين نوع بازی را دوست ندارند.»

جالب اين که کره‌ای‌ها درلحظه‌های حساس بازی با خودداری رشن ايرماتوف ازبک از دادن کارت زرد، چندبار به خشونت عمدی دست زد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه قطبی در دوحه ادعا کرده بود که اين بازی نقطه اوج پيکارهای پانزدهمين دروه جام آسيايی خواهد بود و به دنيا ثابت می‌کند که فوتبال در آسيا چقدر پيشرفت کرده است.

به هنگام تجديد ديدار ايران با کره جنوبی در مرحله يک چهارم پايانی جام آسيايی سايت ای اف سی هم نوشت که قطبی ضمن داشتن انتظار يک «رويارويی کلاسيک» دردوحه قطر، معتقد است که تيم او کيفيت آن را دارد که همچنان مدعی دستيابی به رکورد چهاربار قهرمانی آسيا باقی بماند. اما اين ادعا اکنون تنها برای ژاپن باقی مانده است. ژاپن سه شنبه در مرحله نيمه پايانی با کره جنوبی رو به رو می شود.

افت فوتبال در غرب آسيا

با حذف ايران همه تيم‌های غرب آسيا از جام بيرون رفتند تا به مانند جام جهانی افت فوتبال در اين نقطه آسيا به چشم آيد. استراليا از اقيانوسيه، کره جنوبی و ژاپن از شرق آسيا و ازبکستان در آسيای ميانه برای نبرد قهرمانی باقی مانده‌اند.
اين ناکامی در حالی برای تيمهای منطقه خاورميانه رخ داد که جام پانزدهم در يک کشور عربی (قطر) و در شرق قاره انجام شد.

استراليا در نبردی نفس گير مقاومت عراق را در فاصله سه دقيقه تا پايان وقت اضافی در هم شکست. گل هری کيول در دقيقه ۱۱۷ باعث پيروزی يک بر صفر استراليا و حذف قهرمان دوره پيش شد.
XS
SM
MD
LG