کودکانی که مادرانشان در زمان بارداری از داروی ضدافسردگی استفاده میکنند، بیش از کودکان دیگر ممکن است دچار مشکلات گفتاری و یادگیری زبان شوند.
به گزارش وبسایت لایو ساینس، پژوهشگران دانشکده سلامت عمومی دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک، میگویند که دارویهای بازدارندههای بازجذب سروتونین (که با نام اس اس آر آی ) شناخته میشوند، میتوانند روی جنین اثر نامطلوب بگذارند.
این تحقیق، که در مجله علمی جاما سایکیتری منتشر شده، به بررسی بیش از هشتصدهزار کودک متولد سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۰، پرداخته است. این تیم تحقیقاتی دریافته که مادرانی که داروهای ضدافسردگی استفاده میکردند تقریبا دو برابر بیشتر از دیگر زنان ممکن است نوزدانی بهدنیا آورند که با مشکلات یادگیری و بهویژه یادگیری زبان مواجهاند.
به گزارش هافینتگون پست، پروفسور آلن برون میگوید که این نخستین تحقیق در در نوع خود و در این مقایس بزرگ است که به ارتباط داروهای ضدافسردگی و یادگیری زبان و سخنگویی میپردازد.
محققان زنان را به سه دسته تقسم کردند: گروه نخست زنانی بودند که دست کم یکبار قبل یا در هنگام بارداری داروی اس اس آر آی استفاده کرند. گروه دوم زنانی بودند که یک سال قبل یا در هنگام بارداری با نوعی از اختلالات روانی دست و پنجه نرم کردند اما دارو استفاده نمیکردند و گروه سوم زنانی بودند که قبل از بارداری یا در هنگام آن نه داروی ضد افسردگی مصرف میکردند و نه اختلالات روانی داشتند.
محققان دریافتند که صرف نظر از تعداد و میزان داروهای خریداری شده، رابطه مستقیمی بین استفاده از داروهای ضد افسردگی و اختلالات یادگیری زبان در کودکان این زنان وجود دارد.
دکتر هلن وبرلی میگوید که زنان باردار باید از ریسکی که مصرف داروهای ضدافسردگی برای کودکانشان خواهد داشت باخبر باشند. به عقیده وی برخی از انواع داروهای ضدافسردگی بهتر است در زمان بارداری مصرف نشوند، اما اگر مادر در معرض خطر جدی اختلالات روانی و افسردگی باشد، شاید بهتر باشد که این داروها مصرف شوند. «برخی مواقع هم (اثر مصرف داروهای ضد اس اس آر آی) بسته به زمان مصرف آنها دارد. برخی از داروها ممکن است در اوایل شکلگیری جنین بیشترین ضرر را داشته باشند و برخی داروها در اواخر بارداری خطرناک هستند.»
توصیه دکتر وبرلی برای زنان این است که به دقت بخش عوارض جانبی هر دارو را بخوانند و با دکترشان در این زمینه صحبت کنند.