علیاکبر ولایتی، دبیرکل مجمع جهانی بیداری اسلامی، و مشاور رهبر جمهوری اسلامی، با صدور بیانیهای نسبت به پیامدهای سلب تابعیت آیتالله شیخ عیسی قاسم، به حکومت بحرین هشدار دارد.
علیاکبر ولایتی در این بیانیه میگوید: «رژیم آل خلیفه و حامیان منطقهای و فرامنطقهای آن باید بدانند هیچگاه نمیتوان در برابر اراده یک ملت ایستادگی کرد» و میافزاید این سیاست نیز «برای حاکمان دستنشانده و مرتجع ویرانکننده خواهد بود.»
به گزارش خبرگزاری مهر، حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، نیز سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم را محکوم کرد و گفت سیاستهای حکام بحرین با پشتیبانی عربستان سعودی انجام میگیرد.
روز دوشنبه۳۱ خرداد خبرگزاری رسمی بحرین با انتشار بیانیهای اعلام کرد وزارت کشور بحرین تابعیت شیخ عیسی قاسم را سلب کرده است. شیخ عیسی قاسم رهبر معنوی حزب الوفاق، عمدهترین حزب مخالف بحرین است.
مطابق اعلام سازمان ملل از ژوئن سال ۲۰۱۴ تاکنون حکومت بحرین دستکم ۲۵۰ شهروند خود را با اتهام اقدام علیه امنیت ملی سلب تابعیت کرده است.
دولت بحرین شیخ عیسی قاسم را به «تشویق به فرقهگرایی و خشونت» متهم کرده است.
این خبر با واکنش شیعیان بحرینی، ایران و شماری از قدرتهای جهانی و سازمانهای بینالمللی مواجه شد. گروهی از هواداران شیخ عیسی قاسم، کفنپوش در اطراف خانه شیخ عیسی قاسم تجمع کردهاند.
آمریکا و فرانسه از این اقدام دولت بحرین ابراز نگرانی کردهاند. سازمان ملل نیز ضمن ابراز نگرانی از تحولات اخیر، ابراز تاسف کرده که بحرین به جای گوش دادن به کمیسیون مستقل تحقیق که توسط خود حکومت در سال ۲۰۱۱ تعیین شده بود، راه تحدید آزادیهای سیاسی و مدنی را در پیش گرفته است.
در همین حال سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز با تقبیح اقدام حکومت بحرین و با یادآوری ماده ۲۹ منشور عربی حقوق بشر، که بحرین آن را امضا کرده، اعلام کرد که طیق این منشور «هرفردی حق ملیت دارد و هیچ شهروندی را نباید بدون دلیل معتبر قانونی سلب تابعیت کرد.»
از سوی دیگر در اقدامی کمسابقه، قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، نیز با صدور بیانیهای شدیدالحن به حکومت بحرین نسبت به سلب تابعیت رهبر شیعیان این کشور هشدار داد.
بحرین بارها اعلام کرده که سپاه پاسداران در این جزیره دخالت میکند و دهها نفر را به اتهام همکاری با سپاه محاکمه کرده است؛ آیتالله خامنهای رهبر ایران، خود این اتهام را رد کرده است.