لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۱۹

تایید احکام ۹ پزشک در دیوان عالی بحرین


 اعتراض‌های سال ۲۰۱۱
اعتراض‌های سال ۲۰۱۱
خبرگزاری دولتی بحرین گزارش داد که دیوان عالی این کشور احکام صادره علیه ۹ پزشک به اتهام دست داشتن در اعتراض‌های سال گذشته را تایید کرد.

این حکم می‌تواند به افزایش تنش‌ها در بحرین بینجامد. اتهام‌های منتسب پزشکان، دستگیری و محاکمه آنها، یکی از پرونده‌های جنجالی بحرین است که انتقاد‌های بین المللی گسترده‌ای در پی داشت.

بحرین سال گذشته شاهد اعتراض‌های خیابانی با خواست اصلاحات و دموکراسی توسط اکثریت شیعه مذهب این کشور بود که خانواده سنی مذهب حاکم آن را سرکوب کرد.

دولت بحرین معترضان را متهم به ارتباط با خارج می‌کند. در پی این ناآرامی‌ها، بحرین نیروهای نظامی مشترک کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، موسوم به «سپر جزیره» را برای مقابله با اعتراض‌ها به خاک خود فراخواند. عربستان سعودی، کویت و امارات متحده عربی، نیروهای نظامی خود را به بحرین گسیل کرده که در مرز‌ها و اطراف ساختمان‌های مهم حکومتی مستقر شدند.

خبرگزاری دولتی بحرین روز دوشنبه، دهم مهرماه، به نقل از عبدالرحمن السید وکیل اول پزشکان گزارش داد که دیوان عالی، تمام موارد مطرح شده در درخواست تجدید نظر از سوی متهمان را رد کرد و احکام زندان صادره در حق آنکه که به پنج سال می‌رسد را تایید کرد.

خردادماه گذشته، دادگاه تجدید نظر علی العکری پزشکی که در مجتمع پزشکی السلیمانیه را کار می‌کرد، به پنج سال زندان محکوم کرده بود. هشت تن دیگر از پزشکان نیز به یک تا سه سال زندان محکوم شدند. ۹ پزشک دیگر هم از اتهامات وارده تبرئه شدند.

دو تن دیگر از کارکنان بخش پزشکی که به طور غیابی محاکمه شده بودند، هرکدام به ۱۵ سال زندام محکوم شدند.

سال گذشته، پزشکانی که در بازداشت به سر می‌بردند، به دلیل انتقادهای فراوان بین‌المللی و داخلی و متهم شدن نیروهای امنیتی به شکنجه آنها، از بازداشت آزاد شدند.

العکری که پزشک استخوان و مفاصل در مجتمع پزشکی سلیمانه است و متهم به تحریک برای آشوب و دعوت به سرنگونی نظام حاکم شده است، در مصاحبه تلفنی با خبرگزاری رویترز، گفت که این حکم احتمالا با انگیزه سیاسی صادر شده است.

او در این باره گفت: «ما عادلانه محاکمه نشدیم و معتقدیم ما برگ برنده‌ای در دست نظام در مذاکراتش با اپوزیسیون هستیم.»

از سویی، محمد المسقطی از جمعیت جوانان بحرین برای حقوق بشر تاکید کرده که این حکم نهایی است و دیگر نمی‌توان درخواست تجدید نظر کرد اما شاید محکومان مشمول عفو پادشاهی شوند.

پزشکان و پرستاران مجتمع پزشکی السلیمانیه که همگی شیعه مذهب هستند می‌گویند که به دلیل درمان معترضان آسیب دیده در سرکوب نیروهای دولتی و کمک به جلب نظر بین‌المللی به برخوردی که نیروهای امنیتی با معترضان می‌کنند، قربانی شده‌اند.

آمریکا و گروه‌های حقوق بشری، احکام صادره در خردادماه گذشته علیه پزشکان را محکوم کرده بودند. سازمان عفو بین‌الملل، صدور این احکام را «روز سیاهی برای عدالت» توصیف کرده بود.

محاکمه بدوی ۲۰ متهم بخش پزشکی سال گذشته در دادگاه نظامی بحرین برگزار شده بود که در آن متهمان به ۵ تا ۱۵ سال زندان محکوم شدند.

شیعیان بحرینی که می‌گویند مورد تبعیض قرار می‌گیرند، خواهان برپایی نظام پادشاهی مشروطه هستند. مقام‌های این کشور اما هرگونه تبعیض مذهبی را رد می‌کنند.
XS
SM
MD
LG