لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۵

انتخاب «بحث‌برانگیز» ایران به عنوان بهترین فدراسیون فوتبال آسیا


علی کفاشیان؛ عکس از کنفدراسیون فوتبال آسیا
علی کفاشیان؛ عکس از کنفدراسیون فوتبال آسیا
مراسم معرفی برترین‌های سال ۲۰۱۲ فوتبال آسیا در کوالالامپور برگزار شد و فدراسیون فوتبال ایران برای دومین بار در پنج سال اخیر، جایزه بر‌ترین فدراسیون را نصیب خود کرد. علی کفاشیان پس از دریافت جام، مانند بازیکنانی که جام قهرمانی را دریافت می‌کنند، آن را بالای سر برد و رو به حضار در تالار تکان داد.

فدراسیون ایران در رقابت با فدراسیون‌های ژاپن، کره جنوبی و قطر این عنوان را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که ژاپنی‌ها اغلب جوایز در هر دو رده مردان و زنان را درو کردند که خود به معنای موفقیت کامل فدراسیون فوتبال این کشور است.

عنوان مرد سال آسیا نصیب لی کئون‌هو از کره جنوبی شد. علی کریمی نامزد ایرانی این بخش پس از اعلام نتایج به خبرنگاران گفت: «لی کئون‌هو بازیکن بسیار خوبی است و برای تیم ملی کره جنوبی و باشگاه اولسان هیوندای عالی بازی کرده. همراه با این تیم قهرمان آسیا هم شد. کسب این عنوان را به او تبریک می‌گویم.»

در بخش بازی جوانمردانه نیز ایران از نامزدهای نهایی بود اما این عنوان به ازبکستان رسید. تیم ملی فوتسال ایران نیز نتوانست عنوان همیشگی خود را تکرار کند و جایزه بهترین تیم فوتسال به ژاپن رسید. در بخش بهترین بازیکن فوتسال هم محمد کشاورز که سال گذشته به عنوان بهترین بازیکن انتخاب شده بود، در رقابت با هنمی از ژاپن نتوانست عنوان خود را تکرار کند.

در قسمت داوران با وجود قرار گرفتن علیرضا فغانی در میان سه نامزد نهایی، نیشی‌مورا از ژاپن بود که بر‌ترین داور سال شد. در بخش زنان هم یاماگیشی ساچیکو از ژاپن برای چهارمین بار پیاپی، عنوان بهترین داور زن آسیا را نزد خود نگه‌ داشت. جایزه بر‌ترین کمک‌داور مرد به رسول‌اف از ازبکستان و بر‌ترین کمک‌داور زن به کیم از کره جنوبی رسید.

بهترین مربیان سال آسیا آساکو از ژاپن در بخش زنان و کیم هو از کره جنوبی در رده مردان بودند. جایزه بهترین بازیکن جوان آسیا هم در رده دختران به شیباته هانائه از ژاپن و در رده پسران به عبدالرحیم کرار از عراق تعلق گرفت.

چنانچه پیش‌بینی می‌شد جایزه بهترین لژیونر آسیایی را شینجی کاگاوا (ژاپن) و عضو باشگاه منچستریونایتد نصیب خود کرد. عنوان بهترین بازیکن خارجی حاضر در لیگ‌های آسیایی نیز به کوتینیو (برزیل) رسید که در تیم الکویت در کشور کویت توپ می‌زند. در این بخش، برونو سزار مهاجم موفق فصل قبل سپاهان اصفهان هم نامزد بود.

بهترین بازیکن زن آسیا، میاما از ژاپن شناخته شد. بهترین تیم‌های ملی سال در رده زنان تیم دختران المپیک ژاپن و در رده آقایان، تیم پسران المپیک کره جنوبی بودند.

بازتاب انتخاب ایران به عنوان فدراسیون بر‌تر

علی کفاشیان پس از انتخاب فدراسیون فوتبال ایران به عنوان بر‌ترین فدراسیون سال ۲۰۱۲ آسیا گفت: «مسابقه‌های مختلف با نتایج خوب و بد به پایان می‌رسد. این انتخاب‌هاست که نشان می‌دهد ایران در مسیر درستی گام برمی‌دارد و من از همه همکارانم در فدراسیون تشکر و قدردانی می‌کنم. زیرا اگر تلاش و حمایت آنها نبود، این عنوان هم کسب نمی‌شد.»

اما نگاهی به شبکه‌های اجتماعی، سایت‌های ورزشی و حتی سرویس ورزشی خبرگزاری‌های دولتی در ایران نشان می‌دهد که این انتخاب، با استقبال چندانی مواجه نشده است.

بخش فارسی سایت گل، انتخاب ایران را شگفتی سال نامیده و در گزارش خود آورده: «شاید بعد از افشای قیمت سه هزار دلاری نشان شوالیه برای علی فتح‌الله‌زاده، باید منتظر افشای قیمت "بهترین فدراسیون سال آسیا" در آینده‌ای نزدیک هم باشیم.»

مروری بر عملکرد یکسال اخیر این فدراسیون، انتخاب ای اف سی را با تردیدهایی نزد فوتبال‌دوستان ایرانی مواجه کرده است.

به میدان فرستادن بازیکن محروم در مسابقات مقدماتی المپیک مقابل عراق، پاشیدن رنگ سبز روی کچلی‌های زمین، برای فریفتن ناظران‌ ای اف سی، حذف تیم ملی جوانان، تیم ملی امید و حذف هر چهار باشگاه از لیگ قهرمانان آسیا. یا این‌که باشگاه لیگ برتری به خاطر نداشتن ورزشگاه، بازی‌های خود را در یک استان دیگر برگزار می‌کند. این اتفاق پارسال برای مس سرچشمه و امسال برای گهر دو رود رخ داده است. تیم‌های سایپا و پیکان نیز حق میزبانی بازی‌های خود مقابل پرسپولیس و استقلال را ندارند.

نور اکثر ورزشگاه‌های ایران غیر استاندارد است. صدرنشین لیگ بر‌تر در بازی خانگی فقط چهار هزار تماشاگر دارد. یا این‌ نکته هر بازیکن و مربی خارجی از ایران خارج می‌شود، شکایت می‌کند و برنده دعوای حقوقی هم می‌شود!

چند دستگی و اختلاف نظر در داخل مجموعه فدراسیون هم وجود دارد. همین هفته قبل، اعضای کمیته داوران این فدراسیون در برنامه ۹۰ با شدید‌ترین لحن به هم اهانت کردند.

ایده‌های غیرقانونی مثل طرح منشور اخلاقی، قانون سقف قرارداد، یا تاسیس کمیته تخلفات حرفه‌ای از دیگر اتفاقاتی است که در فدراسیون بر‌تر آسیا رخ داده است. افشای تقلب در انتخابات هیات فوتبال استان‌ها، بدهکاری دایمی به توپ جمع کن‌ها، چمن‌کار‌ها، کارگران، کارکنان و کارمندان نیز هر از چندی در رسانه‌ها بازتاب می‌یابد.

ناتوانی در برگزاری بازی‌های دوستانه با تیم‌های معتبر جهان، برباد رفتن عنوان قهرمانی فوتسال آسیا، تحمیل رئیس سازمان لیگ و چند مسئول دیگر این فدراسیون از سوی وزارت ورزش، ماجراهای پرحاشیه فوتبال ساحلی، انتشار اخباری مبنی بر وقوع اتفاقات غیر اخلاقی از مدارس فوتبال نیز پیرامون این فدراسیون رخ داده که از نگاه کنفدراسیون آسیا، موفق‌تر از فدراسیون‌های کره جنوبی، ژاپن، استرالیا و کشورهای عربی بوده است.

فقدان هرگونه برنامه مدون برای توسعه سخت افزاری در مناطق فوتبال خیز نیز این شائبه که کنفدراسیون فوتبال آسیا به خاطر آینده‌نگری ایران دست به این انتخاب زده را منتفی می‌کند.
XS
SM
MD
LG