معاون وزیر آموزش و پرورش در واکنش به انتشار گزارشها درباره «اختلاس ۸ هزار میلیارد تومانی» در صندوق ذخیره فرهنگیان، ضمن تایید بازداشت برخی افراد در این رابطه، اعلام کرد که هنوز «هیچ چیز به عنوان تخلف» در این صندوق «ثابت نشده است».
به گزارش خبرگزاری ایلنا، ناصری زنجانی روز یکشنبه، ۱۴ شهریور، بدون اشاره به جزییات تایید کرد که برخی از افراد به اتهام فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان بازداشت و افرادی نیز برای ارائه توضیحات احضار شدهاند.
وی در عین حال تاکید کرد که این احضارها و بازداشتها «موجب اثبات جرم نمیشود».
به گفته آقای ناصری زنجانی، «بعضی از مربوطین، منصوبین و منسوبین اعضای صندوق ذخیره احضار شدهاند و ... و در این میان برخی وثیقه گذاشتهاند و از برخی دیگر حتی وثیقه هم گرفته نشده و آزاد شدهاند».
در روزهای گذشته برخی از نمایندگان مجلس از جمله حسین مقصودی، نماینده سبزوار، از«بازداشت پسرخوانده و همسردوم» شهابالدین غندالی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، به اتهام «سوء استفاده ۸ هزار میلیارد تومانی» در این صندوق خبر دادهاند.
پیش از این نیز گزارشهایی درباره احضار آقای غندالی منتشر شده بود.
در همین حال محمود صادقی، نماینده تهران در مجلس، نیز خبر داده که این «اختلاس ۸ هزار میلیارد تومانی» در دولت محمود احمدینژاد، رئیس جمهوری سابق، رخ داده است.
به گفته آقای صادقی، در سال ۹۲ و هنگام تحویل صندوق به دولت روحانی مشخص شده که در فاصله زمانی سالهای ۸۶ تا ۹۲ این صندوق «چهار هزار ميليارد تومان دارايی معدومالوصول داشته است».
وی اعلام کرد که این صندوق به سه نفر«۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان» وام داده اما این وامها بازگردانده نشده است.
جبار کوچکینژاد، نماینده رشت در مجلس نیز روز ۲۴ مرداد در اینباره گفته بود که «شش هزار میلیارد تومان پول فرهنگیان، توسط تعدادی چپاول شده، بانک سرمایه ورشکسته شده است و بسیاری از بنگاههای این صندوق نیز ورشکست شدهاند.».
صندوق ذخیره فرهنگیان بیش از ۸۰۰ هزار عضو وابسته به وزارت آموزش و پرورش دارد و از سپردههای ماهیانه فرهنگیان به آنان سود سالانه پرداخت میکند.
بانک «سرمایه» از زیرمجموعههای این صندوق محسوب میشود.
درهمین حال معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش گفت: «بانک سرمایه قبل از سال ۹۲ وامهای کلانی را به ۵ نفر داده که از اعضای صندوق نبوده، اما مرتبط با آنها بودند، و آنها وامها را پرداخت نکردهاند».
وی اعلام کرد که مقامات صندوق ذخیره فرهنگیان در دولت حسن روحانی پس از سال ۹۲ «تنها موفق به باز پسگیری بخشی از این مبالغ شدهاند و از آنجا که تلاششان برای گرفتن مابقی این وامها بینتیجه ماند، با مراجعه به محاکم قضایی، از این افراد طرح دعوا و شکایت کردهاند و پیگیر ماجرا هستند».
شهابالدین غندالی، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان، روز ۱۱ شهریور در نامهای به دادستان تهران ضمن رد اتهامهای مطرح شده از سوی نمایندگان مجلس اعلام کرده بود که پس از انتشار این خبرها ارزش سهام شرکتهای متعلق به این صندوق در بورس ٢٠٠ میلیارد تومان کاهش یافته است.