تخمین زده میشود که سی و پنج میلیون نفر در سراسر جهان به بیماری ایدز مبتلا هستند و سالانه دو میلیون نفر به این تعداد اضافه میشود.
متخصصان بر این عقیدهاند که ساخت واکسن «پیشگیری» موثرترین شیوه جلوگیری از گسترش این بیماری است که در نهایت باعث ریشهکن شدن آن خواهد شد؛ در حالیکه ساخت یک واکسن برای «درمان» ایدز باعث شدن کم شدن اثرات بیماری میشود که میتواند کمکی باشد برای ریشهکن کردن این بیماری.
اما با وجود سی سال تحقیق و آزمایش برای ساخت یک واکسن برای پیشگیری یا دارویی برای کم کردن تاثیر بیماری، هنوز یک روش جامع جهانی برای مقابله با ایدز وجود ندارد. بسیاری از واکسنها و ایموژنهایی که تا به حال در آزمایشگاهها تهیه شدهاند در مراحل آخر آزمایش با شکست مواجه شدهاند.
اما اتحادیه اروپا تصمیم جدی گرفته است که بر این تنگا فائق آید. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اتحادیه اروپا، گروهی متشکل از برجستهترین پژوهشگران واکسیناسیون از ۹ کشور اروپایی و همینطور محققانی از استرالیا، کانادا و آمریکا گرد هم آمدهاند.
هدف این گروه علمی که European AIDS Vaccine Initiative ۲۰۲۰ یا به اختصار EAVI ۲۰۱۰ نام دارد، ساخت واکسنی کارآمد بر بیمای ایدز تا سال ۲۰۲۰ است.
در گزارش اتحادیه اروپا آمده است که این گروه بستری را برای کشف راههای تازه و متفاوت در خصوص ساخت واکسن پیشگیری یا درمانی ایدز فراهم خواهد کرد.
بودجه ۲۳ میلیون یورویی این پروژه از برنامه «اروپا در افق ۲۰۱۰» تامین میشود.
به گزارش یونایتدپرس رابین شاتوک، استاد کالج سطنتی لندن، که مقر اصلی این تحقیقات خواهد بود، میگوید که «این پروژه ما را قادر خواهد ساخت که بسیار سریعتر به سوی ساخت واکسنی موثر قدم برداریم. [این پروژه] گروهی از بهترین متخصصان زیستشناسی مولکولی، متخصصان سیستم دفاعی بدن، ویروسشناسان و پزشکان را گرد هم آورده است تا تخصص لازم برای ساخت سریع واکسن جامعی برای ایدز فراهم شود.»
به گفته شاتوک، ساخت واکسنی موثر برای مقابله با ایدز یکی از بزرگترین چالشهای زیستشناسی نسل ماست و این پروژه فرصت مغتنم و منحصر به فرد برای دانشمندان است که از یافتههای تحقیقات پیشین استفاده کنند و به اپیدمی ایدز پایان ببخشند.