لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۵۷

‫رییس دفتر مهدوی کنی: ولایتی به تلفن های ما جواب نداد‬


 مصطفی میرلوحی(راست) و آیت‌الله مهدوی کنی
مصطفی میرلوحی(راست) و آیت‌الله مهدوی کنی
مصطفی میرلوحی، مسئول دفتر آیت‌الله محمدرضا مهدوی کنی باابراز ناخشنودی از عملی نشدن ائتلاف اصولگرایان در انتخابات می‌گوید علی‌اکبر ولایتی یکی از اعضای ا ائتلاف ۱+۲ حتی حاضر نشده بوده به تلفن‌های دفتر مهدوی کنی جواب دهد.

به گفته آقای میرلوحی، آیت‌الله مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، مایل بود اصولگرایان بر اساس نظرسنجی‌ها به ائتلاف برسند اما اعضای ائتلاف به تعهد خود وفا نکردند.

او همچنین تایید کرده است که دبیرکل جامعه روحانیت مبارز جلیلی را برای ریاست جمهوری مناسب نمی‌دانسته است.

مصطفی میرلوحی رئیس دفتر و داماد آیت‌الله مهدوی کنی در مصاحبه با سایت دیدبان گفت که پیش از عید محمدباقر قالیباف، علی‌اکبر ولایتی و غلامعلی حداد عادل با مهدوی کنی دیدار کردند و متعهد شدند «به نظرسنجی‌ها نگاه کنند و هرکس پیشتر بود، آن دو نفر دیگر کنار بروند...»

میرلوحی تصریح کرد: «حتی در یکی از جلسات آیت‌الله مهدوی‌ کنی از یکی از آقایان پرسیدند اگر مثلا آن یکی رأیش بیشتر شود و مصلحت شد که او به عنوان کاندیدا معرفی شود، شما وزیر او می‌شوی؟ و در آن جلسه تأکید و تصریح شد که "بله".»

وی می‌گوید: «اما حوادثی پیش آمد که دوستان، ساز خودشان را زدند و نغمه‌های دیگری نواختند که اتفاقی که فکر می‌شد به آن سمت حرکت می‌کنیم، نیفتاد.»

رئیس دفتر دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به این پرسش که چرا اعضای ائتلاف ۱+۲ تا روزهای آخر به رقابت با یکدیگر ادامه دادند، گفت: «پس از بررسی‌های اولیه قرار بود که نفر واحد انتخاب بشود اما گفتند بعد از ثبت نام این فرد انتخاب شود ... بعد گفتند تبلیغات شروع بشود...بعد گفتند که مناظرات انجام بشود ... بعد هم ما به شوخی گفتیم یک دفعه بیست و چهارم خردادماه کاندیدا معرفی کنید.»

به گفته آقای میرلوحی، آیت‌الله مهدوی کنی برای اینکه «نظر خاتمه دهنده» را بگوید، چند بار با علی‌اکبر ولایتی تماس گرفت و «به ناچار» نامه هم نوشت اما ولایتی توصیه برای ائتلاف را نپذیرفت.

میرلوحی تصریح کرد: «من حتی خودم هم صحبت کردم اما آقایان قطع کردند و بعد به پیغام‌ها و تماس‌های ما هم جواب ندادند.»

به گفته آقای میر لوحی، نظر آیت‌الله مهدوی کنی این بوده که سعید جلیلی برای ریاست جمهوری مناسب نیست و یکی از دانشجویان صحبت‌های وی را بدون اطلاع ضبط و منتشر کرده است.

میرلوحی همچنین بدون نام بردن از سعید جلیلی گفت حتی حسن روحانی و محمدرضا عارف پیش از اعلام کاندیداتوری با مهدوی کنی دیدار داشتند اما بعضی‌ بدون اینکه احترام صوری هم بگذارند گلایه داشتند که چرا رئیس جامعه روحانیت مبارز از وی حمایت نکرده است.

حسن روحانی همانند اکبر هاشمی رفسنجانی از اعضای جامعه روحانیت مبارز است اما از سال ۸۸ به بعد در جلسات این تشکل شرکت نکرده است. مهدوی کنی، در پیام تبریک خود به روحانی از وی به عنوان یکی از اعضای جامعه روحانیت یاد کرده است.

پس از اعلام پیروزی حسن روحانی در انتخابات شخصیت‌ها و رسانه‌های اصولگرا، در تحلیل شکست این جریان، بعضا تقصیر را به گردن جریان‌های رقیب اصولگرا می‌اندازند.

حسین الله کرم، عضو موسس انصار حزب‌الله، که در دوره اصلاحات حملات به تجمعات را سازماندهی می‌کرد، گفته است که اصولگرایان به رهبری «خیانت» کرد‌ند. وی همچنین گفته است که به سعید جلیلی، پیغام داده بودند که به نفع محمد باقر قالیباف کنار بکشد اما وی نپذیرفت.

در همین حال محمدرضا باهنر، نائب رئیس اصولگرای مجلس، اختلاف شدید اصولگرایان، خستگی مردم از تندروی و "نه" به دولت مستقر را از جمله دلایل پیروزی حسن روحانی دانسته است.

باهنر همچنین به طیف جبهه پایداری به رهبری آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی هشدار داده که از سرنوشت رایحه خوش خدمت (طرفداران محمود احمدی‌نژاد) عبرت بگیرد و برای اینکه بتواند ماندگار باشد دچار افراط نشود.

روزنامه اصولگرای رسالت هم نوشته است که فشار اقتصادی «بر اقشار متوسط و فرودست، پس از موج نخست تحريم‌ها، آن قدر عظيم بود که همين مقدار سی و پنج درصدی آراء که در سبد اصولگرايان ريخته شد، شاهکار بوده است.»

سایت الف متعلق به احمد توکلی، با اشاره به اعتراض‌های ۸۸ نوشت که یکی از دلایل شکست اصولگرایان تنگ کردن فضا بر معترضان بود و از این رو مردم رای خود را به کسی دادند که توانست حرف‌های آنها را بزند.

سایت تابناک، متعلق به محسن رضایی، یکی از کاندیداهای انتخابات، هم بلافاصله بعد از اعلام نتایج نوشت: «جریان اصولگرایی باید درک کند که فقط در مونولوگ است که می‌تواند فرمایش‌های خود را برای مردم بخواند و دیکته کند و در یک دیالوگ و گفت‌وگوی دو نفره همیشه کم می‌آورد و قافیه بازی را می‌بازد و مردم هم خوب می‌بینند که عیار هر کس به چه میزان است.»
XS
SM
MD
LG