لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۰۹

مذاکره ایران با زیمنس و رولزرویس برای سرمایه‌گذاری در بخش انرژی


 حمید چیت‌چیان وزیر نیرو
حمید چیت‌چیان وزیر نیرو

ایران با زیمنس و رولزرویس برای سرمایه‌گذاری در بخش زیرساخت انرژی مذاکره کرده است.

به گزارش فاینانشال تایمز، ایران تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی در بخش انرژی با هدف بازکردن تدریجی فضای اقتصادی پس از رفع تحریم‌ها را افزایش داده است.

این گزارش که یکشنبه ۲۷ تیرماه منتشر شد، می‌نویسد که در همین راستا، هفته گذشته حمید چیت چیان وزیر نیروی ایران با نمایندگان دو شرکت یادشده در لندن به منظور بررسی زمینه‌های همکاری در فناوری‌های تولید برق دیدار کرد.

محورمذاکرات دو طرف نیروگاه‌های تولید پراکنده برق بود که در مقایسه با نیروگاه‌های بزرگ متمرکز، توزیع محلی و تغییرپذیر را بهتر ممکن می‌سازد.

اگرچه آقای چیت چیان قراردادی با این شرکت‌ها امضا نکرد اما به فاینانشال تایمز گفت که زیمنس و رولزرویس علاقمند به همکاری هستند و اینکه امیدوار است مذاکرات زود به نتیجه برسد.

مذاکرات رولزرویس با وزیر نیروی ایران شامل امکان استفاده از موتورهای پیستونی ساخته شده به وسیله واحد سیستم‌های قدرت این شرکت در آلمان بود.

بر اساس این گزارش، رولزرویس گفته است که وزیر نیروی ایران از این شرکت خواسته است نوسازی ساختار انرژی ایران را بررسی کند.

زیمنس می‌گوید مذاکرات فشرده‌ای با دولت ایران و شرکای محلی در حوزه زیرساخت، انرژی، و فناوری دارد.

این گزارش می‌افزاید که هرگونه قراردادی در این زمینه پیرو توافق ضمنی اعطای مجوز مربوط به ماه مارس است که به گروه مپنا، بنگاه اقتصادی ایرانی فعال در زمینه انرژی و زیرساخت، اجازه می‌دهد توربین‌های کلاس «اف» زیمنس را برای استفاده در نیروگاه‌های گازی در ایران تولید کند.

برداشته شدن تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای ایران در ژانویه بسیاری از موانع سرمایه‌گذاری خارجی در ایران را رفع کرده است و بخش انرژی یکی از بخش‌هایی است که بیشترین سود را از این موضوع برده است.

اگرچه قراردادهای نفت و گاز منعقد شده با شرکت‌های غربی هنوز به‌طورکامل به مرحله عمل نرسیده‌اند اما شرکت‌های زیرساخت انرژی زود‌تر وارد این کشور شده‌اند.

ماه گذشته، شرکت «یونیت اینترنشنال» ترکیه قراردادی به ارزش ۴.۲ میلیارد دلار برای ساخت هفت نیروگاه گازی در ایران امضا کرد.

آقای چیت چیان گفت انتظار دارد قراردادهای بیشتری در آینده بسته شوند. «ما پیشنهادهای مختلفی برای سرمایه‌گذاری در کشورمان دریافت کرده‌ایم، برخی برای ساخت نیروگاه و برخی برای تولید تجهیزات نیروگاهی هستند.»

با این حال فایننشال تایمز می‌نویسد که بسیاری از شرکت‌ها و بانک‌ها هنوز نگران وضعیت در ایران هستند. اگرچه تحریم‌های بین المللی برداشته شده‌اند، اما برخی تحریم‌های یکجانبه آمریکا هنوز پابرجا هستند.

چیت چیان اذعان کرد هنوز مشکلاتی به دلیل کندی بانک‌ها در از سرگیری روابط با ایران وجود دارد اما او عقیده دارد این روند مثبت است.

به گفته او شرکت‌ها و کشورهایی که بتوانند خود را به سرعت با شرایط جدید وفق دهند برنده خواهند بود.

ایران برای مدرن‌سازی و توسعه شبکه برق خود با هدف رسیدن به رشد اقتصادی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد. چیت چیان می‌گوید ایران در نظر دارد در پنج سال آینده ظرفیت تولید برق کنونی خود را که ۷۵ هزار مگاوات است، حدود ۲۶ هزار و پانصد مگاوات افزایش دهد. حدود یک‌پنجم ظرفیت جدید از منابع تجدیدپذیر مانند توربین‌های بادی حاصل خواهد شد که در راستای برنامه کاهش آلاینده‌های کربنی بر مبنای تعهدات اجلاس سال گذشته سازمان ملل در پاریس در مورد تغییرات آب و هوا است.

XS
SM
MD
LG