در انتخابات هیات رئیسه موقت مجلس ایران در روز یکشنبه، ۹ خرداد، دو نامزد زن برای عضویت در هیات رئیسه رای نیاوردند و برای «نخستین بار» دو اهل سنت به عنوان عضو هیات رئیسه انتخاب شدند.
سهیلا جلودارزاده، نامزد دبیری هیات رئیسه و پروانه مافی، نامزد انتخابات ناظرین هیات رئیسه مجلس بودند که هیچکدام از آنها رای نیاوردند.
۱۷ نماینده مجلس دهم، زن هستند که بیشترین تعداد نمایندگان زن در مجالس پس از انقلاب ایران است.
در همین حال ماجرای «ابطال» آرای مینو خالقی، منتخب سوم اصفهان،نیز به «هیئت عالی حل اختلاف و تنظیم روابط قوای سهگانه» ارجاع شده و علی لاریجانی، رئیس مجلس، خبر داده که نظر این هیئت به نظر شورای نگهبان «نزدیکتر بوده است».
در انتخابات روز یکشنبه هیات رئیسه مجلس همچنین محمدقسیم عثمانی و عبدالکریم حسینزاده، دو ایرانی اهل سنت، انتخاب شدند.
محمدقسیم عثمانی، نماینده بوکان، به عنوان یکی از ناظران هیات رئیسه و عبدالکریم حسینزاده، نماینده از حوزهٔ انتخابیهٔ نقده و اشنویه، به عنوان یکی از دبیران هیات رئیسه مجلس، انتخاب شدند.
برخی از وبسایتهای از جمله وبسایت روزنامه ایران اعلام کردهاند که این برای «نخستین بار» است که دو ایرانی اهل سنت به عضویت در هیات رئیسه مجلس ایران انتخاب میشوند.
هیات رئیسه موقت ایران تا زمان انتخاب هیات رئیسه دایم اداره مجلس را بر عهده دارند. براساس آئیننامه مجلس ایران پس از تصویب اعتبارنامه حداقل دوسوم مجموع نمایندگان مجلس هیأت رئیسه موقت اقدام به انتخاب هیأت رئیسه دایم مىکند و اعضاى هیأت رئیسه دایم براى یک سال انتخاب مىشوند.
در انتخابات روز یکشنبه علی لاریجانی، با کسب ۱۷۳ رای از مجموع ۲۸۱ رای بهطور موقت به ریاست مجلس دهم انتخاب شد. محمدرضا عارف، ۱۰۳ رای بهدست آورد. پنج نماینده نیز «رای سفید» دادهاند.
مسعود پزشکیان و محمد دهقان نیز به طور موقت نایبرئیسان اول و دوم مجلس شدهاند. پزشکیان نماینده تبریز از «فهرست امید» است. محمد دهقان، اصولگراست. پزشکیان ۱۵۴ رای کسب کرده و دهقان ۱۳۶ رای. علی مطهری نیز با ۱۳۲ رای در جایگاه سوم قرار گرفته است.
در انتخابات روز یکشنبه همچنین غلامرضا کاتب، امیرحسین قاضیزاده هاشمی، اکبر رنجبرزاده، عبدالکریم حسینزاده، ناصر موسوی لارگانی، احمد امیرآبادی فراهانی به عنوان دبیران هیات رییسه انتخاب شدند.
بهروز نعمتی، محمد آشوری و محمد قسیم عثمانی نیز بهعنوان ناظرین هیات رییسه انتخاب شدند.