یک مقام بلندپایه سازمان ملل میگوید هنوز تا ۲۰ هزار غیرنظامی در شهر قدیم موصل گرفتار شبهنظامیان گروه داعش هستند.
پس از هشت ماه عملیات بازپسگیری موصل، اکنون تنها بخش کوچکی از این شهر در کنترل داعش است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، لیز گراند، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل، روز پنجشنبه، ۱۵ تیرماه گفت که نبرد سنگین برای بازپسگیری آخرین پایگاه داعش در موصل ادامه دارد و ۱۵ یا شاید ۲۰ هزار غیرنظامی در این معرکه در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارند.
هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل گفت: «برآورد ما در این مقطع این است که در بخشهای باقی مانده از شهر قدیم موصل ۱۵ و حتی شاید ۲۰ هزار غیرنظامی هستند.»
وی تاکید کرد کسانی که هنوز در شهر قدیم گرفتارند در وضع بسیار بدی هستند و با کمبود مواد غذایی مواجهاند.
به گفته لیز گراند، این غیرنظامیان در معرض بمباران و آتش دو طرف هستند و نیروهای داعش غیرنظامیانی را که تلاش میکنند از معرکه بگریزند هدف میگیرند.
از آغاز عملیات بازپسگیری شهر موصل نزدیک به ۹۱۵ هزار نفر مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند که هنوز ۷۰۰ هزار از آنها آواره هستند.
لیز گراند، هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل، اظهار داشت که ۴۴ درصد مناطق مسکونی موصل غربی ویران شده است: «منطقه ۶ موصل کاملا ویران شده، منطقه ۲۲ به نسبت کمتر آسیب دیده و منطقه ۱۶ خسارت اندکی دیده است.»
بر اساس برآوردهای اولیه، برای «تثبیت» اوضاع و راهاندازی خدمات اولیه غرب موصل، بیش از ۷۰۰ میلیون دلار لازم است.
موصل دومین شهر بزرگ عراق بدون مقاومت قابل توجهی از سوی ارتش عراق در سال ۲۰۱۴ به تصرف نیروهای داعش درآمد و ابوبکر بغداری رهبر این گروه در مسجد نوری این شهر «خلافت» خود را اعلام کرد.