لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۳

ائتلاف راست و راست افراطی به رهبری برلوسکونی پیشتاز انتخابات ایتالیا


برآوردهای اولیه از انتخابات سرنوشت‌ساز ایتالیا حاکی از آن است ائتلاف احزاب راست و راست افراطی به رهبری سیلویو برلوسکونی در مجموع بیشترین رای را کسب کرده‌اند.

به نظر می‌رسد هیچ‌یک از احزاب و ائتلاف نتوانسته‌اند حدنصاب ۴۰ درصد را برای تشکیل دولت کسب کنند و همانطور که پیشینی می‌شد، دولت آتی ائتلافی خواهد بود.

نظرسنجی‌ها تا دو هفته پیش از انتخابات حاکی از آن بود که ائتلاف احزاب راست و راست‌افراطی به رهبری سیلویو برلوسکونی احتمالاً با ۳۷ درصد آرا بیشترین کرسی‌های پارلمان را به خود اختصاص دهند.

حزب راست میانه «فورزا ایتالیا» به رهبری برلوسکونی، در این انتخابات با دوحزب راست افراطی «لیگ شمالی» (با نام جدید لیگ) و «برادران ایتالیا» و حزب راست میانه (دموکرات مسیحی) «با ما ایتالیا» ائتلاف کرده است.

شماری از رسانه‌ها از حزب «براداران ایتالیا» به عنوان یک حزب ملی‌گرا و «نوفاشیست» یاد می‌کنند.

نظر‌سنجی‌ها حاکی از آن بود که حزب «جنبش پنج ستاره» با شعارهای ضدسیستم و ضد فساد و حملات شدید به احزاب چپ و راست داشته، به تنهایی می‌تواند حدود ۲۸ درصد آرا را نصیب خود کند اما در رتبه دوم پس از ائتلاف برلوسکونی قرار می‌گیرد. رهبری حزب جنبش پنج ستاره را لوییجی دی مائیو ۳۱ ساله در دست دارد.

در مقابل ائتلاف احزاب چپ در ایتالیا بنا بر پیش‌بینی‌ها حدود ۲۷ درصد کل آرا از آن خود می‌کنند.

احزاب دست راستی به طور گسترده بر مسئله مهاجران در ایتالیا تمرکز کرده‌اند؛ سیلویو برلوسکونی وعده اخراج « ۶۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی» را داده‌ است.

برلوسکونی ۸۱ ساله به خاطر محکومیتش در پرونده مالیاتی سال ۲۰۱۲ نمی‌تواند پست نخست‌وزیری را برعهده بگیرد. وی در این پرونده به پنج سال محرومیت از تصدی سمت‌های دولتی محکوم شد. رابطه جنسی غیرقانونی و پرداخت رشوه به یک سناتور از دیگر پرونده‌های اوست.

ثروت تقریبی او بنا بر برآورد نشریه فوربس هشت میلیارد دلار است. برلوسکونی صاحب یک امپراتوری رسانه‌ای در ایتالیا است و چهار بار سمت نخست‌وزیری را برعهده داشته است.

او اما وعده داده آنتونیو تاجانی، رئیس پارلمان اروپا، را که میانه‌رو و طرفدار اتحادیه اروپاست به عنوان نخست‌وزیر پیشنهاد دهد.

خبرگزاری فرانسه، افزایش محبوبیت احزاب پوپولیست و دست راستی را با رای به خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا و پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا مقایسه کرده است.

استیو بنن، مشاور پیشین دونالد ترامپ، که به رم سفر کرده، اتحاد حزب ضدسیستم «جنبش پنج ستاره» با ائتلاف ضدمهاجرات برلوسکونی را «آرزوی غایی» دانسته است.

به غیر از مسئله مهاجران، بیکاری ۱۰.۸ درصدی و کم‌رونقی اقتصاد ایتالیا از دیگر محورهای مبارزه‌های انتخاباتی بود. ایتالیا پس از یونان بیشترین بدهی را دارد.

ایتالیا سومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپاست و همین امر باعث شده، بروکسل با حساسیت زیاد تحولات این کشور را دنبال کند. در صورت تشکیل یک دولت دست راستی و پوپولیست این اتحادیه ضربه دیگری پس از برگزیت و انتخابات اتریش خواهد خورد.

رای‌گیری در ساعت ۱۱ به وقت رم پایان یافت. در این انتخابات ۴۶ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن بودند.

با استفاده از خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، سی‌ان‌ان، بی‌سی‌سی جهانی، گاردین و رویترز
ح.ر.
XS
SM
MD
LG