چند روز پس از مصوبه دولت مبنی بر حذف نیروی انتظامی از دستگاههای صادرکننده مجوز کنسرت موسیقی، معاون ستاد کل نیروهای مسلح در دستوری رسمی از نیروی انتظامی خواست که «ماموریت» خود در «برخورد با ناهنجاری های اخلاقی» در محل برگزاری کنسرتها را «با جدیت» انجام دهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مسعود جزایری در«ابلاغیه ای» خطاب به حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی، اعلام کرد: « ماموریت ناجا در برخورد با ناهنجاریهای اخلاقی و رفتاری در برخی اماکن از جمله محل برگزاری کنسرتها باید با جدیت انجام شود».
در همین حال یک مقام ارشد در ستاد کل نیروهای مسلح نیز روز پنجشنبه ۳۱ تیر، گفت :«مصوبه دولت مبنی بر عدم استعلام از نیروی انتظامی در برگزاری کنسرتها نافی مأموریتهای نیروی انتظامی نیست و ناجا ضمن احترام به مصوبه دولت، باید کما فیالسابق این مأموریت مهم را دنبال کند».
مجید میراحمدی، رئیس تیم نظارت قرارگاه خاتمالانبیاء نیروهای مسلح، اعلام کرد که «ملاک» مأموریتهای نیروی انتظامی قانون است.
آقای میر احمدی در عین حال افزود که این نیرو «بر اساس ضوابط، مقررات، تکالیف و فرامین ابلاغ»شده از سوی رهبر جمهوری اسلامی «انجام وظیفه میکند».
این فرمانده نظامی با اشاره به وظایف نیروی انتظامی مبنی بر «تأمین و برقراری نظم و امنیت و برخورد با جرایم و مفاسد علنی و آشکار» تاکید کرد که «محیط، محدودکننده مأموریتها و وظایف ذاتی نیروی انتظامی نیست».
هیئت دولت ایران در جلسه ۱۳ تیرماه خود با پیشنهاد وزارت ارشاد ماده (۲۰) «آییننامه اماکن عمومی» را اصلاح کرد.
بر اساس مصوبه جدید دولت، صدور مجوز اجرای برنامههای فرهنگی و هنری از جمله اجرای موسیقی و تئاتر به عهده وزارت ارشاد است و از جهت «بررسی انتظامی و ترافیکی» به نیروی انتظامی جمهوری اسلامی اعلام میشود و نیروی انتظامی موظف است، تا ۱۰ روز نظر خود را ارائه و نظم و امنیت محل و مراسم را «بدون دخالت در مجوز و محتوای برنامه و ویژگی مجریان» تأمین کند.
بر اساس آییننامه قبلی «اماکن عمومی» برگزاری هر نوع مجلس جشن و عروسی، مهمانی، شبنشینی و امثال آن و یا اجرای هر گونه برنامه هنری و نمایشی در اماکن عمومی علاوه بر لزوم تأیید محتوای برنامه توسط وزارت ارشاد، مستلزم کسب «اجازه مخصوص» از اداره اماکن بود.
مصوبه جدید هیئت دولت روز ۲۰ تیر ابلاغ شده است. با این حال سخنگوی نیروی انتظامی بعد از ابلاغ این مصوبه اعلام کرده که به این نیرو درباره تغییر قوانین برگزاری کنسرتها «ابلاغی نشده است».
سعید منتظرالمهدی تأکید کرده بود که «قوانین کماکان لازمالاجراست و پلیس به وظایف قانونی خود در این حوزه عمل خواهد کرد».
در همین حال احمد علم الهدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در خراسان رضوی، روز جمعه، ۲۵ تیر، با انتقاد شدید از مصوبه دولت تهدید کرده بود که قوه قضائیه اجازه نمیدهد «جمهوری اسلامی ایران کانون توسعه فساد و فحشا شود».