لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۳۱

حمله بهارستان؛ واکنش پاستور


روزنامه آفتاب یزد در تیتر یک شماره دوشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله بهارستان - واکنش پاستور»، آن را «مناظره غیرمستقیم میان نمایندگان تندرو مجلس نهم و رئیس جمهوری» توصیف کرده است.

روزنامه اعتماد نیز در تیتر یک شماره دوشنبه خود از «توفان اتهام‌زنی دلواپسان» به دولت حسن روحانی گزارش داده و نوشته است: «پایداری‌ها دلواپسند؛ آنقدر که دیگر تاب تعامل، مشورت و تامل را ندارند. به گفته خودشان منتقد دلسوز مردم هستند ولی دیگر مهلتشان بر دولت تمام شده و می‌خواهند گلیم را از زیر پای روحانی و یارانش بکشند. خود را طرفدار آزادی بیان می‌دانند ولی آزادی را منحصر به خودشان معنا کرده و غیر خودی را واداده غرب، فتنه‌گر و وکیل‌الدوله لقب می‌دهند.»

روزنامه شهروند با اشاره به اینکه «منتقدان ژنو، هرچند اسب تخریب را با شمایل انتقاد می‌تازند اما به نظر می‌رسد، ماجرای انتقادهای آنها پشت پرده‌ای دارد»، نوشته است که پشت پرده حامیان پیشین محمود احمدی‌نژاد و اعضای فعلی جبهه پایداری «ترس از طرد شدن از عرصه سیاست و برنامه‌هایی چون انتخابات آتی مجلس» است.

همزمان روزنامه جوان در شماره دوشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه ویژه نامه‌ای با عنوان «هسته‌های معلق» در انتقاد به توافق هسته‌ای ژنو، مذاکرات هسته‌ای و دیپلماسی دولت حسن روحانی منتشر کرده است.

روزنامه کیهان در شماره دوشنبه خود علی یونسی دستیار حسن روحانی در امور اقلیت‌های دینی و قومی را به خاطر حضور و سخنانش در یک کنیسه در شهر شیراز و همچنین سخنان او درباره سابقه چند هزار ساله نماد شیر و خورشید بر روی پرچم ایران به شدت مورد حمله و انتقاد قرار داده است.

نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در کیهان نیز در سرمقاله دوشنبه خود با تاکید براینکه «مسائل شیعه چه ربطی به هموطنان یهودی دارد»، هشدار داده است که «نگاه» علی یونسی دستیار ارشد حسن روحانی در امور اقلیت‌های دینی و قومی «نباید به داخل کشور باشد و اگر باشد، خطای بزرگ دیگری در کنار سایر خطاهای خویش مرتکب شده‌است.»

روزنامه شرق از ﺭﻭﻧﻤﺎﻳﻰ ﻃﺮﺡ ﺟﺪﻳﺪ «کارت ﺳﻬﻤﻴﺎ» و احتمال جایگزینی آن در سال جاری با «یارانه نقدی» خبر داده است.

روزنامه قانون گزارشی درباره موانع ارائه خدمات پزشکی به فرزندان زندانیان منتشر کرده است. این روزنامه از جمله خبر داده است که دختر ۸ ساله یکی از زندانیان سیاسی در روزهای اخیر برای انجام جراحی فوری با چنین مانعی مواجه شده است چرا که مقام‌های بیمارستانی تاکید دارند که شرط انجام جراحی و خدمات پزشکی مشابه به فرزندان زندانیان داشتن «رضایت نامه از پدر» است.

روزنامه ابتکار از آغاز «جراحی بزرگ نظام سلامت از دوشنبه ۱۵ اردیبهشت» خبر داده و نوشته است: «جراحی بزرگ برای برداشتن حداقل ۱۰ تا ۱۵ درصد از بار هزینه‌های درمانی از دوش بیماران امروز در ۵۵۷ بیمارستان کشور یعنی بیمارستان‌های تحت پوشش وزارت بهداشت آغاز می‌شود تا نظام سلامت که عمدتا بخش درمان آن برای مردم ملموس‌تر از سایر بخش‌هاست، پس از سال‌ها، روی خوش خود را به نیازمندان نشان دهد.»

روزنامه آرمان عکس یک خود را به علی لاریجانی رئیس مجلس نهم اختصاص داده و از قول او نوشته است: «تمام بخش‌های کشور باید از مذاکرات دفاع کنند.» روزنامه ایران نیز اظهارات روز یک شنبه علی لاریجانی را «اخطار رئیس مجلس شورای اسلامی به مخالفان مذاکره هسته‌ای» ارزیابی کرده است.

روزنامه‌های مردمسالاری و ابتکار عکس یک خود را مراسم تشییع پیکر محمدرضا لطفی نوازنده صاحب سبک تار و حضور چهره‌های سر‌شناس فرهنگی و ادبی از جمله محمود دولت آبادی و نیز مقام‌های دولتی چون علی جنتی وزیر فرهنگ ئوارشاد اسلامی در این مراسم اختصاص داده‌اند.


روزنامه شهروند عکس یک خود را به پلنگ مادری اختصاص داده است که در پارک ملی گلستان بر اصر برخورد با تریلی کشته شده و خبر داده است که پس از این حادثه، «امدادگران هلال احمر و محیط بانان و نیروهای مردمی عملیات جست‌و‌جو برای نجات توله پلنگ‌های تنها» را آغاز کرده‌اند.

روزنامه قانون هم ضمن انتشار عکسی از «گشت ارشاد» از پاسخ اسماعیل احمدی مقدم به حسن روحانی خبر داده و نوشته است: «پس از آنکه حسن روحانی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب تهران گفت "صاحبان فرهنگ؛ نیازی به گشت ارشاد ندارند" و به طور تلویحی با حضور گشت ارشاد در نمایشگاه کتاب مخالفت کرد، اسماعیل احمدی مقدم در واکنش به این سخنان گفته است: "گشت ارشاد، به سراغ افراد بی‌فرهنگ می‌رود.»

مناظره غیرمستقیم نمایندگان تندروی مجلس نهم با حسن روحانی

روزنامه آفتاب یزد در تیتر یک شماره دوشنبه خود ضمن انتشار گزارشی درباره «حمله بهارستان - واکنش پاستور» و «مناظره غیرمستقیم میان نمایندگان تندرو مجلس نهم و رئیس جمهوری» منتشر کرده است.

این روزنامه نوشته است: «دیگر تنها احضار وزرا به مجلس در دستور کار نیست و به نظر می‌رسد یک جریان خاص قصد دارد با همه توان علیه دولت اقدام کند» و از همین رو «در اولین جلسه بعد از تعطیلات یک هفته‌ای مجلس صبح یکشنبه سه ناطق میان دستور در اظهارات تندی بخش‌های مختلف دولت و رئیس جمهوری را مورد انتقاد قرار دادند.»

آفتاب یزد نوشته است که مهدی کوچک‌زاده از اصولگرایان تندروی مجلس در نطق خود «مشروعیت رای حسن روحانی را زیر سئوال برد» و به سیاست‌های کلی دولت، شخص حسن روحانی و وزرای خارجه و فرهنگ و ارشاد اسلامی را مورد انتقاد قرار داد و نسبت به «در معرض تحریف بودن اصل انقلاب اعلام خطر کرد.»

به نوشته این روزنامه الیاس نادران دیگر نماینده اصولگرای مجلس نیز برنامه‌های اقتصادی دولت حسن روحانی را مورد انتقاد قرار داد و علیرضا زاکانی دیگر نماینده اصولگرا نیز به سیاست‌های فرهنگی دولت انتقاد کرد.

این روزنامه همچنین نوشته است که جواد کریمی قدوسی دیگر نماینده اصولگرا نیز طی تذکری در مجلس گفت که «تنفیذ رهبری» درباره حکم ریاست جمهوری حسن روحانی «تا زمانی باقی است که رئیس جمهور به آرمان‌های نظام اسلامی و ایستادگی در برابر زورگویان پایبند باشد.»

این روزنامه همزمان از پاسخ حسن روحانی به منتقدان اصولگرای دولت یازدهم خبر داده و از قول وی نوشته است: «دولت می‌خواهد با منطق با دنیا سخن بگوید.»

به گزارش آفتاب یزد، حسن روحانی روز یکشنبه در آیین تجلیل از اساتید و اعضای هیات علمی نمونه کشوری خطاب به منتقدانش گفت: «آنچه من می‌فهمم این است که این کشور با تقابل نمی‌تواند در دنیا موفق باشد و ره این دولت راه تعامل سازنده با دنیا است، اما وقتی ما از تعامل سازنده حرف می‌زنیم، می‌گویند می‌خواهید با دنیا بسازید؟! نخیر، پس می‌خواهیم در برابر دنیا خنجر بکشیم؟!»

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی با تاکید براینکه «ما می‌خواهیم با دنیا منطقی صحبت کنیم و مسائلمان را حل کنیم. ممکن است در مواردی مشکلات حل نشود؛ اما صد در صد راه حلی دارد که باید دنبال راه حل بگردیم» چرا که «این دولت معتقد است در این کشور تحریم، ظلم بزرگ برای ملت ایران است، حالا اگر کسی از تحریم خوشش می‌آید، استدلال بیاورد و بگوید دلیلش چیست؟»

دلواپسان هسته‌ای؛ از «توفان اتهام زنی» تا «کابوس حذف از سیاست»

روزنامه اعتماد نیز در تیتر یک شماره دوشنبه خود از «توفان اتهام‌زنی دلواپسان» به دولت حسن روحانی گزارش داده و نوشته است: «پایداری‌ها دلواپسند؛ آنقدر که دیگر تاب تعامل، مشورت و تامل را ندارند. به گفته خودشان منتقد دلسوز مردم هستند ولی دیگر مهلتشان بر دولت تمام شده و می‌خواهند گلیم را از زیر پای روحانی و یارانش بکشند. خود را طرفدار آزادی بیان می‌دانند ولی آزادی را منحصر به خودشان معنا کرده و غیر خودی را واداده غرب، فتنه‌گر و وکیل‌الدوله لقب می‌دهند.»

این روزنامه نوشته است که اعضای جبهه پایداری «از ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام تا خبرنگاران را با کنایه و توهین و تخریب مورد نوازش قرار دادند ولی پای شعار که می‌رسد نگاه فرهنگی دولت را زیر سوال می‌برند و حضور خاتمی در دانشگاه را توهین به عرصه فرهنگ کشور می‌دانند. به ظاهر اصولگرا هستند ولی راه‌شان آنقدر کج شده که چهره‌های میانه‌روی اصولگرایی آنان را از خودشان نمی‌دانند.»

اعتماد همچنین نوشته است: «نماینده‌های جبهه پایداری در مجلس که شنبه شب در سفارت سابق آمریکا طی همایشی تحت عنوان "دلواپسیم" عملکرد روحانی را در عرصه‌های مختلف منفی ارزیابی کرده بودند، روز یکشنبه زیر سقف بهارستان با نطق‌ها و تذکرات متوالی دولت را به باد انتقاد‌ها و مخالفت‌ها گرفتند؛ روزی که در عین حمله همه‌جانبه پایداری‌ها به دولت با سکوت میانه‌روهای مجلس دنبال شد.»

روزنامه شهروند نیز در گزارشی با تیتر «دلواپسان و کابوس حذف از سیاست» نوشته است: «حامیان محمود احمدی‌نژاد یا‌‌ همان جبهه پایداری که با روی کار آمدن دولت یازدهم، ادبیات سیاسی جدیدی را در قالب نقد توافق ژنو برگزیده‌اند، درحالی‌ که کشور در آرامش است، نگرانی‌هایشان را به گونه‌ای فریاد می‌کنند که فریاد‌هایشان بیشتر از نگرانی‌ها و مضمون فریاد‌هایشان شنیده می‌شود.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «منتقدان ژنو، هرچند اسب تخریب را با شمایل انتقاد می‌تازند اما به نظر می‌رسد، ماجرای انتقادهای آنها پشت پرده‌ای دارد»، از قول «صاحب‌نظران» نوشته است که پشت پرده حامیان پیشین محمود احمدی‌نژاد و اعضای فعلی جبهه پایداری «ترس از طرد شدن از عرصه سیاست و برنامه‌هایی چون انتخابات آتی مجلس» است.

انتشار ویژه‌نامه علیه توافق هسته‌ای ژنو از سوی روزنامه جوان

همزمان روزنامه جوان در شماره دوشنبه پانزدهم اردیبهشت ماه ویژه نامه‌ای با عنوان «هسته‌های معلق» در انتقاد به توافق هسته‌ای ژنو، مذاکرات هسته‌ای و دیپلماسی دولت حسن روحانی منتشر کرده است.

روزنامه جوان در این ویژه نامه تاکید کرده است که «اگر ۱۰۰ بار هم با جان کری وزیر خارجه آمریکا مذاکره کنیم، مشکلات داخلی حل نمی‌شود.»

این روزنامه همچنین از قول ناصر نوبری یکی از سفرای جمهوری اسلامی در دوره دولت محمود احمدی‌نژاد نوشته است: «توافق ژنو یعنی توان استراتژیک خودمان را به پول خودمان بفروشیم.»

روزنامه جمهوری همچنین در این ویژه نامه باردیگر گزارشی درباره اظهارات عباس عراقچی از معاونان جواد ظریف درباره عدم شناسایی حق غنی سازی در توافق ژنو منتشر کرده و نوشته است: «دیگر نمی‌توان به غنی سازی بدون اجازه آمریکا فکر کرد.»

این اظهارات درحالی در ویژه‌نامه شماره دوشنبه روزنامه جوان منتشر شده است که عباس عراقچی چند هفته پیش چنین اظهاراتی را تکذیب کرده بود.

حمله کیهان به علی یونسی؛ «چه ربطی به هموطنان یهودی دارد»

روزنامه کیهان در شماره دوشنبه خود علی یونسی دستیار حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی را به خاطر حضور و سخنانش در جمع کلیمیان و در یک کنیسه در شهر شیراز، به شدت مورد حمله و انتقاد قرار داده است.

این روزنامه در یک گزارش سخنان علی یونسی وزیر اطلاعات دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی و دستیار حسن روحانی در امور اقلیت‌های دینی و قومی در شیراز را «اظهارات عجیب و بی‌پایه و اساس دستیار ارشد رئیس‌جمهور» توصیف کرده و نوشته است: «دستیار ارشد رئیس جمهور در سفر به شیراز طی اظهاراتی عجیب و غریب از نزدیکی حکومت بنی اسرائیل به اصلاح طلبان خبر داد و خواهان بازگشت نشان شیر و خورشید شد.»

کیهان اشاره کرده است که علی یونسی طی سخنانی در شیراز گفته است: «پرچم سه‌رنگ ایران سابقه بسیار قدیمی دارد. این یک نماد ملی است. عده‌ای خیال می‌کردند نماد شیر و خورشید در میان پرچم ایران یک نماد سلطنتی است اما اینگونه نیست. شیر نماد امام علی و خورشید نماد پیامبر اسلام است و تنها تاجش مربوط به شاه بود. اگر به من باشد، هلال احمر را تغییر می‌دهم و شیر و خورشید را جایگزین آن می‌کنم؛ البته برای هلال احمر هم احترام قائلم.»

کیهان همچنین نوشته است همچنین نوشته است: «سخنان عجیب و غریب یونسی در شیراز به آرزوی بازگشت نشان شیر و خورشید محدود نیست و وی در جریان این سفر در جمع یهودیان نیز حاضر شده و در اظهاراتی بی‌ربط مدعی شد: فرهنگ ایران عرفان‌طلب است و بیشتر روح دین و مذهب را طلب می‌کند تا ظواهر مناسک را اما می‌بینیم که‌گاه سینه‌زنی را تا پاسی از شب انجام می‌دهد اما زمان اندکی برای نماز اختصاص می‌دهد، البته من در این مقام نیستم که مناسک را رد کنم؛ من روحانی هستم و مناسک‌گرا، اما روح ایرانیان اینگونه است.»

حسین شریعتمداری نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی در سرمقاله کیهان علی یونسی را به دلیل این سخنان به شدت مورد حمله قرار داده و نوشته است: «این اظهارات چه ارتباط و ضرورتی برای هموطنان یهودی دارد؟ مگر مسئله آنها، "سینه‌زنی" یا دغدغه برای نماز است؟! که دستیار ارشد رئیس‌جمهور نگران است مبادا سینه‌زنی آنها زیاد طول بکشد و خدای نخواسته نماز صبحشان قضا شود؟!»

سرمقاله نویس کیهان همچنین نوشته است: «اساسا چه نیازی بود که آقای یونسی مسائل اختصاصی اسلام و تشیع را در جمع هموطنان یهودی مطرح کنند؟! اگر ایشان نسبت به مسائل یاد شده درباره سینه‌زنی و عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین توصیه‌ای دارند، به حکم عقل و شرع باید در جمع عالمان دینی مطرح فرمایند تا در صورت لزوم پاسخ روشنی نیز دریافت کنند.»

حسین شریعتمداری با اشاره به اینکه علی یونسی دستیار ارشد حسن روحانی گفته است: «امروز حکومت بنی‌اسرائیل هم در نسل جدید به آنچه نسل جوان ایران درخصوص همزیستی و اصلاح‌طلبی می‌گوید نزدیک شده است»، نوشته است: «باید از ایشان پرسید که منظورشان از «حکومت امروز بنی‌اسرائیل» کدام حکومت است؟! آیا بنی‌اسرائیل در صحرای آریزونا، قطب‌شمال، جنگل‌های استرالیا و یا نقطه دیگری از کره‌زمین حکومتی تشکیل داده‌اند که غیر از آقای یونسی هیچ دیارالبشر دیگری از آن خبر ندارد؟! به یقین اینگونه نیست و منظور از "حکومت امروز بنی‌اسرائیل" همان رژیم جعلی و کودک‌کش اسرائیل است که جناب دستیار ارشد رئیس‌جمهور با گشاده‌دستی موجودیت آن را احتمالا بی‌آنکه بخواهند و قطعا بدون آنکه بتوانند، به رسمیت شمرده‌اند.»

کیهان همچنین با اشاره به اینکه علی یونسی گفته است: «اگر من آخوند و آن خاخام بگذاریم، همه مردم خوب با هم زندگی می‌کنند»، نوشته است: «این بخش از اظهارات ایشان نیز عجیب و تأسف‌آور است و باید پرسید؛ کدام شخصیت روحانی در داخل کشور علیه هموطنان یهودی سخن گفته و یا در گذران زندگی و انجام تکالیف و آداب دینی آنان مشکلی ایجاد کرده است؟ همانگونه که خاخام‌های ایرانی هم علیه هموطنان مسلمان خود رویه‌ای مشابه داشته‌اند.»

این روزنامه هشدار داده است که «نگاه» علی یونسی دستیار ارشد حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی «نباید به داخل کشور باشد و اگر باشد، خطای بزرگ دیگری در کنار سایر خطاهای خویش مرتکب شده‌است.»

رونمایی از طرح جدید «سهمیا»

روزنامه شرق از ﺭﻭﻧﻤﺎﻳﻰ ﻃﺮﺡ ﺟﺪﻳﺪ «کارت ﺳﻬﻤﻴﺎ» و احتمال جایگزینی آن در سال جاری به جای «یارانه نقدی» خبر داده است.

به نوشته این روزنامه چند روز پس از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها و در پی ثبت‌نام ۷۳میلیونی خانوار‌ها برای دریافت یارانه نقدی، شرکت ملی نفت ایران از کلید خوردن طرح کارت اعتباری انرژی» خبر داد تا جایگزین یارانه‌های نقدی شود و اکنون مدیرعامل شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت هم آن را به‌طور رسمی تایید کرده است.

شرق با اشاره به اینکه شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت از این کارت به عنوان «کارت سهمیا» نامبرده است، خبر داده که «این شرکت آمادگی دارد تا شش‌ماه آینده یارانه‌های نقدی را به یارانه غیرنقدی تبدیل کند و آن را در قالب کارت اعتباری انرژی با عنوان "سهمیا" توزیع کند.»

شرق نوشته است که «این طرح به‌مدت پنج‌ماه در دولت بررسی شده و هنوز هم درحال بررسی است اما یک مقام آگاه در دولت در گفت‌وگو با ایرنا، با رد طرح ارایه سهمیا گفته است: «ارایه این طرح تنها یک پیشنهاد از سوی شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت بوده و نباید به‌عنوان یک طرح از سوی دولت قلمداد شود.»

این روزنامه یادآوری کرده است که خبرهای منتشر شده درباره طرح جایگزینی یارانه نقدی با کارت انرژی یا کارت سهمیا از آن حکایت دارد که «توزیع این کارت به هر خانوار ایرانی یک کارت اعتباری انرژی ارایه می‌شود تا افراد بتوانند از طریق آن هزینه‌ قبض‌های آب، برق و گاز و هزینه بنزین و گازوییل و گاز مایع مصرفی ماهانه خود را بپردازند.»

شرق نوشته است: «در این روش سهمیه هر ایرانی از حامل‌های انرژی مطابق با قیمت‌های آزاد انرژی به‌صورت ریالی محاسبه شده و در دوره‌های تعیین شده ماهانه، فصلی یا سالانه مانند یارانه فعلی به کارت انرژی سرپرست خانوار واریز می‌شود با این تفاوت که موجودی این کارت به‌صورت نقدی قابل برداشت نیست و سرپرست خانوار فقط برای پرداخت هزینه‌های انرژی به‌صورت قبض یا دیسینسر جایگاه سوختگیری می‌تواند از آن استفاده کند.»

این روزنامه همچنین نوشته است که «اگر هزینه‌ انرژی خانوار بیش از یارانه واریزی باشد، خانوار‌ها باید این هزینه را به‌صورت آزاد پرداخت کنند اما هنوز شفاف‌سازی نشده که اگر خانواری بتواند مبلغی از این اعتبار را ذخیره کند چگونه می‌تواند از ذخیره خود بهره ببرد اما موجودی این کارت قابل ذخیره‌سازی و انتقال خواهد بود.»
XS
SM
MD
LG