لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۹

بودجه به استانداری‌ها؛ «هزینه با نظر نمایندگان»


 صفحه یک روزنامه آرمان دوشنبه
صفحه یک روزنامه آرمان دوشنبه

روزنامه آرمان در تیتر یک شماره دوشنبه خود با عنوان «بودجه به استانداری‌ها، هزینه با نظر نمایندگان»، از اختصاص بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بودجه ویژه از سوی دولت به استانداری‌ها خبر داده است که باید «تحت نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی» هزینه شود.

به گزارش این روزنامه، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در «ابتکاری» برای «همسو کردن مجلس اصولگرا با دولت» و «جلوگیری از آرامش دولت در شرایط مذاکرات مهم هسته‌ای»، این بودجه بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی را دراختیار استانداری‌ها قرار داده و دستور داده است که این مبالغ که «گفته می‌شود به‌ازای هر نماینده بیش از ۱۰میلیارد تومان» است، با «نظر نمایندگان هزینه شود.»

روزنامه‌های تعادل و شرق از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی در مجلس خبر داده‌اند. به نوشته روزنامه شرق یکی از نکات مهم این گزارش اعلام مبلغ ۴ تا ۱۵ میلیون تومانی است که شرکت‌های خودروسازی آن را تحت عنوان «هزینه‌های مالی» به «قیمت تمام شده خودرو‌ها» می‌افزایند.

روزنامه ابتکار گزارشی درباره «بورسیه‌های خانوادگی در دولت قبل» منتشر کرده و نوشته است: «انتشار جزئیات تازه از بورسیه‌های غیر قانونی نشان می‌دهد که برخی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجالس هشتم و نهم به صورت خانوادگی در این موضوع حضور دارند.»

فاطمه جمال‌پور گزارش‌نویس روزنامه شرق در گزارشی میدانی با تیتر «محله نسیه‌بر‌ها»، درباره گسترش فقر در برخی از محلات حاشیه تهران نوشته است: «اینجا خبری از قصابی نیست، مردمش گوشت نمی‌خورند. محله‌ای که بقال‌ها سیاهه‌ای دارند از اسامی مقروضان. تک‌وتوک؛ حتی نان را هم نسیه می‌برند، لواش یا بربری. دوتا و سه تا و پنج تا هم ندارد. حتی اگر قیمتش یک اسکناس سبز هزار تومانی باشد. قیمتش؛ قدر نداریشان است. اینجا نوروزآباد است. محله‌ای اطراف اتوبان خلیج‌فارس و در حاشیه غربی تهران. سنجاق‌شده‌ای به منطقه ۱۸.»

روزنامه شهروند عکس یک خود را به تشییع جنازه یک کودک کشته شده در غزه اختصاص داده و نوشته است: «۱۴ روز از آغاز حملات اسرائیل به غزه و بمباران هوایی این مناطق می‌گذرد و حملات پی‌در‌پی موشکی بدون وقفه همچنان ادامه دارد. در چهاردهمین روز حملات اسرائیل به نوار غزه تعداد شهدای فلسطینی به ۴۱۰ تن رسیده است که دست‌کم ۸۵ تن آنها کودک هستند و در این جریان بیش از سه هزار تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.»

روزنامه جوان در تیتر یک شماره دوشنبه خود از کشته شدن «۳۰ تن از نظامیان اسرائیلی» خبر داده است. روزنامه جوان همچنین با انتشار عکس اصغرفرهادی و نسرین ستوده برای فراخوان کمپین «کشتن همنوعان خود را متوقف کنید» در صفحه یک شماره دوشنبه خود و البته بدون اشاره به نام نسرین ستوده به عنوان یکی از بانیان این کمپین، به اصغر فرهادی توصیه کرده است که به جای راه‌اندازی «کمپین خنثی» که «هیچ نشانه‌ای از محکومیت اسرائیل یا حمایت از فلسطینی‌ها ندارد»، برای ساخت ««فیلمی درباره فلسطین» دوربین در دست بگیرد.

روزنامه ایران عکس یک خود ا به علی کریمی فوتبالیست سر‌شناس ایرانی اختصاص داده و با تیتر «خداحافظ ۸ ‏جادوییم»، نوشته است: «علی کریمی اعلام بازنشستگی کرد این بار برای همیشه.»
این روزنامه همچنین خبر داده است که حسن روحانی در ضیافت افطار با جمعی از استادان دانشگاه‌ها گفته است: «نباید در دانشگاه فشار و محدودیت باشد.»

روزنامه اعتماد عکس یک خود را به محمدرضا عارف اختصاص داده و تاکید کرده است که «محمدرضا عارف است یکی از اصلی‌ترین چهره‌های اصلاح‌طلب برای انتخابات مجلس دهم» خواهد بود. به نوشته این روزنامه، روز یک شنبه محمدرضا عارف «با پرده‌برداری از جدید‌ترین استراتژی اصلاح‌طلبان نشان داد که برنامه‌های اصلاح‌طلبان از اصولگرایان جلو‌تر است. عارف از ورود جوانان به مجلس صحبت کرد‌‌ همان چیزی که این روز‌ها در میان اصولگرایان به نوعی کیمیا شده است و خبری از آن نیست.»

روزنامه مردمسالاری خبر داده است که مجلس شورای اسلامی رسیدگی به «به طرح نحوه تشکیل و فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی» را به مدت سه ماه مسکوت گذاشته است.

به نوشته این روزنامه، همزمان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با ارسال نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی «طرح موسوم به طرح نحوه تشکیل و فعالیت احزاب و گروه‌های سیاسی را مخالف کار ویژه اساسی نهادهای مدنی و فلسفه مشارکت گسترده مردم در تعیین سرنوشت خویش و مغایر با توسعه سیاسی و روح حاکم بر قانون اساسی و ناقض حقوق شهروندی و متضاد با منویات امام و رهبری دانست» و «ضمن تشکر از مسکوت گذاشتن سه ماهه موضوع، خواستار جلوگیری از هر گونه شتاب‌زدگی برای تصویب طرح مذکور شده است.»

«ابتکار ۳ هزار میلیارد تومانی» دولت برای «کاهش فشار مجلس»

روزنامه آرمان در تیتر یک شماره دوشنبه خود با عنوان «بودجه به استانداری‌ها هزینه با نظر نمایندگان»، از اختصاص بیش از ۳ هزار میلیارد تومان بودجه ویژه از سوی دولت به استانداری‌ها خبر داده است که باید «تحت نظر نمایندگان مجلس شورای اسلامی» هزینه شود.

به گزارش این روزنامه، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور بودجه‌ای را در اختیار استانداری‌ها قرار داده و دستور داده که این مبالغ که «گفته می‌شود به‌ازای هر نماینده بیش از ۱۰میلیارد تومان» است، با نظر نمایندگان هزینه شود.

روزنامه آرمان یا اشاره به اینکه «معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی دولت در این طرح خود برای هر نماینده مجلس مبلغ ۱۰ میلیارد تومان در نظر گرفته که جمع آن حدود ۳ هزار میلیارد تومان می‌شود»، تاکید کرده است که «دولت اختیار هزینه کردن ۳ هزار میلیارد تومان از بودجه سالانه خود را در اختیار مجلس‌نشینان قرار داده بود اما با همه این گفته‌ها به نظر می‌رسد که عدد ۳ هزار میلیارد تومان هم چندان دقیق نباشد، چه آنکه تنها در یک مورد در استان کرمان، مبلغ ۲۲۰میلیارد تومان از این محل به طرح‌های استان اختصاص یافته که با توجه به اینکه این استان ۱۱ نماینده در مجلس دارد، سهم هر نماینده چیزی حدود ۲۰ میلیارد تومان تخمین زده می‌شود.»

این روزنامه یادآوری کرده است که موضوع «بودجه ویژه نمایندگان مجلس» را نخستین بار عبدالواحد موسوی‌لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات در مراسم افطار اخیر شماری از چهره‌های اصلاح‌طلب با حسن روحانی مطرح کرد و خطاب به حسن روحانی «در یک تذکر منتقدانه گفت که شنیده است دولت بودجه‌ای را دراختیار استانداری‌ها قرار داده و دستور داده تا این بودجه با نظر نمایندگان هر استان در جاهایی که آنها لازم می‌بینند هزینه شود.»

روزنامه آرمان درباره دلایل اختصاص چنین بودجه‌ای از سوی دولت حسن روحانی به نمایندگان مجلس، نوشته است: «بعد از تشکیل دولت یازدهم، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور برای اینکه بتواند مجلس اصولگرا را با دولتی که سلیقه سیاسی کاملا متفاوت و نزدیک به اصلاح‌طلبان دارد، هماهنگ کند دست به یک ابتکار می‌زند؛ دادن بودجه‌ای به استانداری‌ها تا این بودجه با نظر مستقیم نمایندگان هزینه شود. به‌عبارت دیگر در جریان هزینه‌کردن این بودجه استانداری‌ها و دولت تنها مجری بودند و تصمیمات اجرایی را نمایندگانی می‌گرفتند که وظیفه‌ای در زمینه اجرا نداشتند.»

این روزنامه با اشاره به اینکه دولت این بودجه بیش از ۳ هزار میلیارد تومانی را «در قالب ماده ۱۸۰ قانون برنامه پنجم توسعه» به نمایندگان تخصیص داده، یادآوری کرده است: این ماده که تاکید دارد که برای «توزیع عادلانه و رفع تبعیض و ارتقای سطح مناطق کمتر توسعه‌یافته و تحقق پیشرفت و عدالت»، معادل «۲ درصد از اعتبارات بودجه عمومی دولت در قالب ردیف‌های مشخص برای مصارف معین در بودجه سنواتی در اختیار معاونت (برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی دولت) قرار می‌گیرد تا در راستای تحقق اهداف فوق توزیع و هزینه شود.»

آرمان با تاکید براینکه اختصاص چنین بودجه به معنای «افزایش اختیارات نمایندگان مجلس» و ورود آنها به «تصمیمات اجرایی» است، تاکید کرده که «واضح است که در وظیفه نمایندگان، امور اجرایی جایی ندارد و آنها تنها باید به قانونگذاری و نظارت بپردازند و امور اجرایی برعهده استاندار و فرمانداران است.»

این روزنامه درباره دلیل اختصاص چنین بودجه‌ای برای هزینه با تصمیم نمایندگان نوشته است: «یکی اینکه برخی دولتمردان با ارائه طرح‌ها و برنامه‌هایی درصدد تعامل با بهارستانی‌ها هستند تا در عوض، از شدت فشار آنها کاسته شود، و گمانه دیگر را به‌طور قطع می‌توان به نیاز دولت به فضای آرام و بدون تنش مربوط دانست بدین نحو که دولت با این اقدام مانع از افزایش حرف و حدیث‌ها و موضوعاتی شود که آرامش دولت در این شرایط که مذاکرات مهم هسته‌ای در جریان است برهم بخورد.»

روزنامه آرمان همچنین نوشته است: «یک موضوع دیگر هم مطرح است و آن نداشتن اعتماد به نفس کافی از سوی برخی دولتمردان است بدین نحو که آنها که البته تعدادشان محدود است درصددند تا از تذکرات برخی نمایندگان در امان بمانند.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «این موضوع قبل از اجرایی شدن به اطلاع رئیس‌جمهور رسیده بود، اما گویا حسن روحانی از جزئیات آن اطلاع چندانی نداشت»، نوشته است که اطلاع بیشتر از جزئیات اختصاص چنین بودجه‌ای «با تکدر حسن روحانی» و دستور او برای ملغی کردن چنین بودجه‌ای مواجه شده است.
به نوشته این روزنامه «سرنوشت این اعتبار ۳ هزار میلیارد تومانی هنوز به‌درستی مشخص نیست» و نمایندگان مجلس نیز «روایت‌های متفاوتی» از آن بازگو می‌کنند چنانکه برخی نمایندگان تهران و شهرهای بزرگ گفته‌اند که «اساسا چنین بودجه‌ای در کار نبوده است، و طیف دیگری از مجلس‌نشینان مدعی هستند که این بودجه وجود داشته و به نمایندگان، اعم از نمایندگان تهران و دیگر شهرستان‌ها هم اختصاص یافته است.»

روزنامه آرمان از قول کمال‌الدین پیرموذن نماینده اردبیل در مجلس نهم درباره سرنوشت این اعتبارات نوشته است: «متأسفانه دیده شده‌ که برخی‌ نمایندگان مجلس، از موقعیت پدید آمده، سو‌ءاستفاده کرده و برای جمع‌آوری رأی در مناطق خود از این مبالغ استفاده ابزاری می‌کنند. دیده شده ‌که در برخی ‌شهر‌ها و روستاهای محروم، نمایندگان به مردم آنجا قول‌هایی ‌داده‌اند و حتی برخی از نمایندگان قول پرداخت پول به روستاییان تا مبلغ ۳۰۰ میلیون تومان نیز داده‌اند.»

رونمایی گزارش تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی

روزنامه‌های تعادل و شرق از قرائت گزارش تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی در مجلس خبر داده‌اند. به نوشته روزنامه شرق یکی از نکات مهم این گزارش اعلام مبلغ ۴ تا ۱۵ میلیون تومانی است که شرکت‌های خودروسازی آن را تحت عنوان «هزینه‌های مالی» به «قیمت تمام شده خودرو‌ها» می‌افزایند.

روزنامه تعادل در تیتر یک شماره دوشنبه خود ضمن انتشار گزارشی از «رونمایی از حقیقت تلخ خودروسازی ایران»، نوشته است: «روح‌الله عباس‌پور، سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی ضمن قرائت گزارش تحقیق و تفحص از شرکت‌های خودروسازی عنوان کرد که این تحقیق و تفحص از سال ۹۱ کلید خورده و توسط ۱۵ نفر از اعضای کمیسیون صنایع پیگیری شده است.»

به نوشته این روزنامه، در گزارش تحقیق و تفحص مجلس تاکید شد که «دو شرکت بزرگ خودروسازی ایران یعنی ایران خودرو و سایپا از ایفای وظایف اصلی خود خارج شده و انبوهی از شرکت‌های اقماری را در داخل و خارج از کشور ایجاد کرده‌اند.»

روزنامه تعادل با چاپ متن گزارش تحقیق و تفحص مجلس از شرکت‌های خودروسازی، نوشته است که در این گزارش تاکید شده است که «واردات قطعات بی‌کیفیت از خارج از ایران توسط قطعه سازان، واردات قطعات بی‌کیفیت چینی با برچسب ایرانی افزایش داشته و صنعت خودروسازی را بیش از پیش به خارج از کشور وابسته کرده است.»

روزنامه شرق نیز در شماره دوشنبه خود «نکات مهم گزارش هیات تحقیق‌ و فحص مجلس» از شرکت‌های خودوسازی را منتشر کرده و نوشته است: «بررسی اجمالی صورت‌های مالی اساسی دو شرکت بزرگ خودروساز ایران‌خودرو و سایپا حاکی از خروج این شرکت‌ها از مسیر ایفای وظایف اصلی خود (یعنی) تولیدخودرو و ایجاد انبوهی از شرکت‌های اقماری، به ترتیب در حدود ۱۵۰ و ۹۰ شرکت، ‌و بعضا صوری در داخل و خارج از کشور با مدیریت‌های ماتریسی، تودرتو، پیچیده و فاقد کارآمدی لازم یا غیرفعال است و بعضا با تهیه و تنظیم صورت‌های مالی غیرشفاف و غیرقابل اتکا، در ‌‌نهایت سبب افزایش هزینه‌های سربار و فشار به مصرف‌کننده نهایی شده‌اند.»

به نوشته این روزنامه همچنین «با وجود حدود ۸ هزار میلیارد تومان حجم مطالبات سررسیدشده در صورت‌های مالی اساسی دو شرکت ایران خودرو و سایپا، اقدام جدی و اثربخشی درخصوص وصول مطالبات صورت نپذیرفته است؛ این در حالی است که طی سال‌های اخیر این شرکت‌ها عامل اصلی کاهش تولید را ضعف توان مالی و سرمایه در گردش ناشی از عدم پرداخت تسهیلات توسط بانک‌ها اعلام کرد‌ه‌اند.»

روزنامه شرق یکی از نکات مهم گزارش تحقیق و تفحض مجلس از شرکت‌های خودروسازی را «هزینه‌های مالی» عنوان کرده است، هزینه‌ای بین ۴ تا ۱۵ میلیون تومان که این شرکت‌ها به بهانه سود تسهیلات و اعتبارات دریافتی آن را بر قیمت تمام شده خودرو می‌افزایند.

گزارش تحقیق و تفحص مجلس نشان می‌دهد که «یکی از اقلام مهم بهای تمام‌شده محصولات شرکت‌های سایپا و ایران‌ خودرو هزینه‌های مالی است که پس از مواد اولیه مستقیم مهم‌ترین عامل در تعیین بهای تمام‌شده محسوب می‌شود. هزینه‌های مالی حدود ۱۳ درصد از بهای تمام‌شده محصولات بوده و مبلغ آن به‌طور متوسط در هر خودرو بالغ بر ۴ میلیون تومان و در برخی از خودروهای‌گرانقیمت مانند سوزوکی گراندویتارا بیش از ۱۵ میلیون تومان برآورد می‌شود.»

به نوشته شرق در گزارش تحقیق و تفحص آمده است که «حدود هفت‌درصد هزینه‌های مالی ناشی از بهره تسهیلات دریافتی از بانک‌هاست» اما «در صورت وجود یک مدیریت مالی صحیح و منظم و با تاکید بر وصول مطالبات حدود ۸۰ هزار میلیاردی؛ هیچ‌گونه نیازی به اخذ تسهیلات بانکی نخواهد بود.»

در گزارش تحقیق و تفحص مجلس همچنین اشاره شده که «شرکت ایران‌ خودرو بر اساس صورت‌های مالی تجدید ارایه‌ شده در عملکردهای مالی به‌ جز سال‌های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ دارای سود عملیاتی بوده است، اما با وجود زیان‌های انباشته و بدون کسر سود مذکور از آن زیان‌ها، مجمع عمومی با استناد به گزارش حسابرسان نسبت به تصویب سود سالانه اقدام کرده است.»

به نوشته این روزنامه نکته مهم دیگر اینکه «طی ۱۰ سال اخیر حساب‌های بلاتکلیف متعددی در شرکت(ایران‌خودرو ) وجود داشته و بدون گرفتن ذخیره اقدام به تعدیل در سال‌های متمادی کرده که این اقدام موجب تغییر وضعیت از سود‌دهی به زیان‌دهی شده است.»

شرق همچنین یکی از نکات مهم گزارش تحقیق و تفحص مجلس را بررسی «محصولات تولیدی ناقص موجود در کف پارکینگ» عنوان کرده و نوشته است: نقص این محصولات موجود در پارکینگ «عمدتا ناشی از کسری یک یا دو قطعه» است و «ارزش تقریبی محصولات کف شرکت ایران‌ خودرو بالغ بر ۱۸۰۰ (هزار و هشتصد) میلیارد تومان بوده که ناشی از عدم استفاده صحیح از امکانات و تجهیزات و منابع یا ناهماهنگی در تامین قطعات» است.

«حضور خانوادگی مسئولان در بورسیه‌های جنجالی»

روزنامه ابتکار گزارشی درباره «بورسیه‌های خانوادگی در دولت قبل» منتشر کرده و نوشته است: «انتشار جزئیات تازه از بورسیه‌های غیر قانونی نشان می‌دهد که برخی از مسئولان دولتی و نمایندگان مجالس هشتم و نهم به صورت خانوادگی در این موضوع حضور دارند.»

این روزنامه با اشاره به انتشار جزئیات تازه‌ای از بورسیه‌های غیرقانونی مقطع دکتری در دولت محمود احمدی‌نژاد از سوی جواد هروی یکی از نمایندگان مجلس، نوشته است: «جواد هروی یکی از اعضای کمیته بررسی این پرونده در مجلس تایید می‌کند که تعداد نمایندگانی که در مجلس هشتم و نهم توانسته‌اند از این "رانت" دولت محمود احمدی‌نژاد استفاده کنند بیش از ۲۰ نفر است و این در حالی است که بیشتر این افراد خانوادگی در دانشگاه‌ها بورسیه شده‌اند زیرا در برخی موارد مربوط به نمایندگان مجلس کسانی هستند که با ۷ یا ۸ نفر از خانواده و بستگان خود توانسته‌اند از این دست بورسیه‌ها دریافت کنند.»

روزنامه ابتکار بدون انتشار اسامی نمایندگان مجلس و مقام‌های دولت قبل را که از بورسه‌های غیرقانونی استفاده کرده‌اند، نوشته است: آنها «هر کسی باشند حق جوانان این سرزمین را پایمال کرده‌اند» و «لازم است در صورت تثبیت این تخلف، همه آنهایی که نامی در فهرست بورسیه شدگان دارند به اتهام آسیب به اعتماد و امید ملی ایرانیان در دادگاه محاکمه و بازخواست شوند.»

این روزنامه از «م- ر معاون آموزشی یکی از دانشگاه‌های مطرح ایران که با معدل لیسانس حدود ۱۱ و معدل فوق لیسانس حدود ۱۴ توانسته از چنین موقعیتی برخوردار شود» به عنوان یک نمونه یاد کرده و نوشته است: «مدارک موجود در پرونده بورسیه‌های غیرقانونی دولت سابق تایید می‌کند که فراگیری این دست نمونه‌ها در میان برخی مسئولان و مدرسان دانشگاه‌های کشور که در بین سال‌های ۸۷ تا ۹۲ وارد فضای دانشگاهی شده‌اند یا به مسئولیتی در این حوزه رسیده‌اند، کم نیست» و همچنین «نام برخی از روسای دانشگاه‌های شهرستان‌های ایران نیز در این لیست آمده است.»

به نوشته ابتکار «نام فرزند و مسئول دفتر یکی از وزرای دولت احمدی‌نژاد و نماینده فعلی مجلس نیز در لیست بورسیه‌های غیر قانونی به چشم می‌خورد»، و اکنون این نماینده، یکی از طراحان استیضاح رضا فرجی دانا وزیر علوم است درحالی که «برخی از نزدیکان و وابستگان وی در زمان وزارتش در دولت احمدی‌نژاد نیز به طور خاص مجوز موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی دریافت کرده‌اند.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «موضوع بورسیه‌های غیرقانونی دولت سابق ابعاد دیگری را هم شامل می‌شود که دامنه آن به خود دانشگاه‌ها کشیده شده است»، نوشته است: «برخی افراد با استفاده از همین دست موقعیت‌های تحصیلی توانسته‌اند با اخذ مدارک دانشگاهی به مسئولیت‌های قابل توجهی در وزارت علوم دولت سابق برسند»، ضمن اینکه «نام برخی از مسئولان دانشگاه‌های کشور نیز در لیست این بورسیه‌ها وجود دارد.»

روزنامه ابتکار با مروری بر ماجرای واریز ۱۶ میلیارد تومان در روزهای آخر دولت محمود احمدی‌نژاد از بودجه دولت به حساب دانشگاه ایرانیان متعلق به محمود احمدی‌نژاد، از غلامعلی حداد عادل نماینده مجلس و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمدمهدی زاهدی وزیر علوم در دولت نهم و رئیس فعلی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، و اعضای جبهه پایداری به عنوان کسانی نامبرده است که مانع از ورود مجلس به پرونده «بورسیه‌های غیرقانونی» شده‌اند.

این روزنامه همچنین نوشته است که غلامعلی حدادعادل که از هنگام مطرح شدن موضوع استیضاح احتمالی رضا فرجی دانا «در نقش میانجی در جلسات هیات رئیسه مجلس و وزیر علوم و استیضاح‌کنندگان او حضور می‌یافت» چند روز پیش «در جمع اساتید بسیجی دانشگاه از این استیضاح حمایت کرده است.»

روزنامه جوان خطاب به اصغر فرهادی: کمپین «کشتن همنوعان خود را متوقف کنید»، خنثی است


روزنامه جوان ضمن انتشار عکس اصغرفرهادی و نسرین ستوده برای فراخوان کمپین «کشتن همنوعان خود را متوقف کنید» در صفحه یک شماره دوشنبه خود و البته بدون اشاره به نام نسرین ستوده به عنوان یکی از بانیان این کمپین، به اصغر فرهادی توصیه کرده است که به جای راه‌اندازی «کمپین خنثی» که «هیچ نشانه‌ای از محکومیت اسرائیل یا حمایت از فلسطینی‌ها ندارد»، برای ساخت ««فیلمی درباره فلسطین» دوربین در دست بگیرد.

این روزنامه نوشته است: «کمپین کشتن همنوعانتان را متوقف کنید، توسط اصغر فرهادی مشهور‌ترین کارگردان این روزهای سینمای ایران راه‌اندازی شده است. در این کمپین از افراد خواسته شده است تصاویری با نوشته stop killing your fellow beings تهیه کنند و به ایمیلی که در همین رابطه ایجاد شده است ارسال نمایند و هنرمندان زیادی نیز با پلاکاردهایی به همین مضمون عکس انداخته‌اند. با آنکه هر اقدامی در رفع ظلم در جهان قابل تقدیر است اما این کمپین هیچ نشانه‌ای از محکومیت اسرائیل یا حمایت از فلسطینی‌ها ندارد.»

روزنامه جوان با تاکید براینکه جمله «کشتار همنوعان خود را متوقف کنید» می‌تواند «درباره هر اقدام ضدبشری به کار گرفته شود»، نوشته است: «این کمپپین در محکومیت جنایت علیه فلسطینی‌ها جانب احتیاط را نیز در نظر گرفته است. این کمپین آنقدر جهان‌شمول است که حتی می‌توان گفت برای اقدامی چون هدف قرار گرفتن هواپیمای مالزیایی در آسمان اوکراین، ایجاد شده باشد، هیچ نشانه‌ای از فلسطین و کشتار مردم این کشور در این کمپین وجود ندارد.»

این روزنامه سپس به ساخت فیلمی تلویزیونی از سوی سیف الله داد در زمان حیاتش با عنوان «بازمانده» با موضوع فلسطین اشاره کرده و نوشته است: «اکنون نیز اصغر فرهادی به دلیل موفقیت‌های بین‌المللی فراوانی که به دست آورده از موقعیتی ممتاز برخوردار است؛ کسی که فیلم‌هایش در سراسر جهان دیده شده‌اند، برنده مهم‌ترین جوایز سینمایی جهان شده است. فرهادی که در مذمت دروغ فیلم "جدایی" را می‌سازد، قطعاً می‌تواند در مذمت آدم‌کشی نیز فیلمی با استاندارد‌های جهانی بسازد.»

روزنامه جوان با تاکید براینکه، اصغر فرهادی «می‌تواند این بار در پشت دوربین داستان مظلومیت فلسطینی‌ها را روایت کند و با‌‌ همان شیوه خاص خود، جهان را از این کشتار بی‌رحمانه باخبر سازد»، نوشته است: «وقتی می‌شود در عمل به کشتار مظلومان خاتمه داد، دلخوش کردن به پلاکارد کم‌کاری به شمار می‌رود، مخصوصاً اینکه هر چه از هسته مرکزی این اقدام فاصله بگیریم، افزوده شدن سایرین به این کمپین بیشتر بوی تبلیغات تفنن می‌گیرد؛ چهره‌هایی که بی‌تفاوتی در صورتشان موج می‌زند و حضورشان در این کمپین خنثی تأثیری بیشتر از یک عکس یادگاری متفاوت ندارد.»

XS
SM
MD
LG