لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ تهران ۲۱:۰۴

انتقاد مركز پژوهش‌های مجلس از طرح «صیانت از حریم عفاف و حجاب»


روزنامه اعتماد تیتر و عکس یک شماره هشتم شهریور ماه خود را به نشست رسانه‌ای روز شنبه حسن روحانی اختصاص داده و نوشته است: «احمدی‌نژاد، انتخابات، حصر» سه محور اصلی کنفرانس خبری رئیس جمهوری بود.

صادق زیباکلام طی یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشته است: «كامل‌ترین و كم‌نقص‌ترین قسمت سخنان روز شنبه رئیس‌ جمهوری همان بخش سخنان وی درباره حصر بود. جایی كه توانست به تصویرسازی دقیق‌تری از موقعیت دولت و تمایل دستگاه اجرایی بپردازد و اشاره كرده كه ضمن عدم فراموشی موضوع، در این شرایط از توان كافی برای حل مساله برخوردار نیست.»

روزنامه قانون، سخنان حسن روحانی را در نشست رسانه‌ای روز شنبه و از جمله پاسخ وی به پرسشی درباره حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را «پاسخ دیپلماتیک به وعده های انتخاباتی» توصیف کرده است. این روزنامه همچنین نوشته است: «روزی که حسن روحانی با خنده و شوخی وارد میدان شده بود، بسیاری از خبرنگاران حامی دولت با ناراحتی و دلخوری نشست را ترک کردند چرا که افرادی با حرکتی سازماندهی شده در نشست‌های خبری رئیس جمهور اجازه پرسیدن سئوال از روحانی را نمی‌دهند.»

روزنامه های نزدیک به اصولگرایان بخش های دیگری از سخنان حسن روحانی را مورد توجه قرار داده اند. روزنامه رسالت در تیتر یک خود از قول رئیس جمهوری نوشته است: «باید جلوی رخنه و نفوذ دشمن را بگیریم.» روزنامه کیهان نیز در تیتر یک خود از قول حسن روحانی نوشته است: «چیزی امضاء نکرده‌ایم که برای تصویب به مجلس بفرستیم.»

روزنامه شرق از انتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس به «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» گزارش داده و نوشته است: «توبیخ و درج در پرونده در صورت بدحجابی، دوره آموزشی برای زنان با پوشش غیرشرعی، جزای نقدی و پرداخت جریمه» فقط بخشی از طرحی است که «مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی کارشناسی‌اش کلیات آن را رد کرده و بند به بند آن را تحلیل و ارزیابی کرده است.»

روزنامه جوان به نقل از رئیس کل گمرک ایران از «واردات ۴۲۰ میلیون دلاری خودرو در پنج ماه نخست سال جاری و احتمال تغییر «معیار واردات خودروها» خبر داده است.

روزنامه آرمان در تیتر یک خود از بستری شدن محمدرضا شجریان در بیمارستان کسری تهران خبر داده و نوشته است که «استاد آواز ایران روی تخت بیمارستان» و «ممنوع‌الملاقات» است.

روزنامه شرق عکس یک خود را به محمدرضا عارف، از چهره‌های اصلاح طلب، اختصاص داده و از قول وی نوشته است: «برای تأیید صلاحیت اصلاح‌طلبان رایزنی می‌کنم.»

محمدرضا عارف در گفت‌وگو با روزنامه شرق ضمن تاکید بر اینکه «با دوستان و مسئولان مذاکراتی داشته‌ام و ان‌شاءالله این مذاکرات را در ماه‌های آینده هم ادامه می‌دهم»، گفته است: در این دیدارها «با اشخاص مختلف در شورای نگهبان، مسئولان اجرایی و... بزرگانی که نقش‌آفرینند یا در حل مشکلات می‌توانند نقش‌آفرینی کنند»، رایزنی کرده است. این کاندیدای اصلاح‌طلب انتخابات ریاست جمهمری سال ۹۲ با تاکید براینکه «یکی از مشکلاتی که در یکی، دو انتخابات اخیر داشتیم، تقریبا قطع رابطه با بزرگان و دست‌اندرکاران انتخابات بود. باید این رابطه برقرار شود»، گفته است: «واقعیت این است که با اعضای شورای نگهبان و مسئولان اجرای انتخابات باید تعامل کنیم. با بعضی‌ها هم ملاقات کرده‌ام.»

زهرا شجاعی، از چهره‌های اصلاح‌طلب و معاون امور زنان در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی در گفت‌وگو با روزنامه اعتماد گفته است: «دست حسن روحانی برای برآوردن تمام وعده‌هایش باز نیست.»

این چهره اصلاح‌طلب با تاکید براینکه «دولت در حوزه سیاست داخلی تقریبا با عدم موفقیت روبه رو شده»، گفته است: «در ابتدای تشكیل دولت، رئیس‌جمهور مشی اعتدال‌گرایی را به عنوان مش خود در مسیر سیاست داخلی اعلام كرد. با توجه به همین مشی اعتدال‌گرایانه انتظار می‌رفت زمینه و تلاش برای فراهم كردن زمینه‌ای كه همه احزاب و گروه‌ها از جناح‌های مختلف وارد عرصه شوند، وجود داشته باشد و این اقدام در عمل هم ظهور و بروز پیدا كند، اما از آنجایی كه فریاد و صدای دلواپسان بلندتر بود و صبوری و آرامش و همدلی اصلاح‌طلبان بیشتر بود این طور به نظر می‌رسید كه اصلاح‌طلبان از وضع موجود خیلی راضی هستند و بنابراین چون مطالبات خود را بیان نمی‌كردند باعث شد تا تعیین حد وسط مطالبات دوطرف به نفع جناح مقابل اصلاح‌طلبان بیشتر شود.»

به گفته زهرا شجاعی، دولت حسن روحانی «برای اینكه دلواپسان را آرام كند مجبور بود كمی بیشتر ملاحظه آنها را بكند. بنابراین من معتقدم گرایش دولت از خط میانه اعتدال در سیاست داخلی كمتر میلی به سمت اصلاح‌طلبی داشت و در واقع به جریان اصولگرایی نزدیک‌تر شد.»

روزنامه جوان «عذرخواهی وزیر اطاعات از مردم و رهبری» را مورد توجه قرار داده و نوشته است: «محمود علوی در اصلاحیه‌ای با عذرخواهی از مقام معظم رهبری و مردم، نقل قول مطرح شده از رهبر انقلاب در برنامه تلویزیونی نگاه یک را تصحیح كرد.»

روزنامه شهروند از قول رئیس سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خبر داده است که « ٢٠٠‌هزار شیء تاریخی در مخزن‌های موزه ملی خاک می‌خورند.» مسعود سلطانی‌فر با تأکید بر این‌که «۱۱۰ تا ۱۲۰ ‌هزار عدد از این اشیا که در مخزن‌ها مانده‌اند، سکه هستند»، از وضع موزه ملی انتقاد کرده و گفته است: «موزه ملی کشور که باید یک موزه مادر باشد تنها یک سالن به متراژ ٢هزار و ٥٠٠ متر بود و سایر بخش‌ها و طبقات آن به‌عنوان انبار مورد استفاده قرار می‌گرفت.»

سه محور نشست رسانه‌ای روحانی؛ دولت سابق، انتخابات آینده، حصر

روزنامه اعتماد تیتر و عکس یک شماره هشتم شهریور ماه خود را به نشست رسانه‌ای روز شنبه حسن روحانی اختصاص داده و نوشته است: «احمدی‌نژاد، انتخابات، حصر» سه محور اصلی کنفرانس خبری رئیس جمهوری بود.

به نوشته این روزنامه «روز شنبه و در ششمین روز از هفته دولت، حسن روحانی به جمع خبرنگاران آمد تا از عملكرد دولتی بگوید كه اینک به نیمه راه رسیده است. دو سالی كه به تعبیر وی با افتخار بار مسئولیت را از مردم گرفته است» و «در تفسیر رئیس دولت تدبیر و امید با یك جمله تبیین می‌شود؛ تلاش‌هایی كه همگی برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش‌های مختلف جامعه بود.»

اعتماد از قول روحانی نوشته است: «دولت من، دولت احیا بود» و در دو سال گذشته «تلاش كردیم در سیاست داخله زخم جدیدی ایجاد نكنیم.»

به گزارش این روزنامه، رئیس جمهوری ایران، با اشاره به اینکه «بدهی‌های كلان یارانه‌ بی‌قانون و مسكن مهر بی‌حساب سه چاله ارث رسیده از دولت گذشته است»، درباره انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان نیز گفته است: «در انتخابات قانون اساسی را اجرا می‌كنم چه خوشحال شوند چه ناراحت.»

روزنامه اعتماد در ارزیابی محتوای نشست رسانه‌ای روز شنبه حسن روحانی نوشته است که در این نشست دیگر خبری از «اما» و «اگر»ها نبود. «اما» و «اگر»هایی كه تا پنجمین نشست خبری رئیس دولت یازدهم به احتمال یا عدم احتمال دستیابی به «توافق»، گره خورده بودند، و در عوض «جای خود را به دو سال پیش رو دادند. دو سالی كه با نخستین آزمون دولت در برگزاری انتخابات در پایان سال جاری، مسیر جدیدی را در مقابل دولت و كشور قرار خواهد داد از هم‌اكنون دولتمردان یازدهم را آماده برگزاری انتخاباتی آزاد، سالم و قانونی كرده‌ است.»

صادق زیباکلام طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با تیتر «رئیس‌جمهوری در میدان مسائل تكراری» نوشته است: «مهم‌ترین و روشن‌ترین وجه سخنان دیروز رئیس‌جمهوری در جریان نشست خبری ایشان، تكراری بودن حرف‌های وی بود.»

یادداشت‌نویس روزنامه اعتماد با اشاره به اینکه «این تكراری بودن به‌طور طبیعی خود محصول تكراری بودن سئوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود»، تاکید کرده است که «مهم‌ترین زمینه ایجاد چنین شرایطی این است كه همچنان این سئوالات به عنوان موضوعاتی در سر فصل موارد مورد توجه جامعه قرار دارند. به عبارت دیگر محور سوالات هنوز از مسائل حل نشده جامعه است.»

صادق زیباکلام نوشته است: «دولت باید بپذیرد كه اگر در معرض سئوالات تكراری قرار می‌گیرد باید قدری در كارنامه خود بازنگری كند كه چرا در طول دو سال فعالیت، همچنان از سوی رسانه‌های مختلف با گرایش‌های مختلف در مقابل مسائلی قدیمی قرار گرفته است»، ضمن اینكه «نظر می‌رسد نوع رویكرد رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی دولت به گونه‌ای بوده كه نتوانسته حتی در حوزه‌هایی كه پاسخ‌های قطعی و قانع‌كننده وجود دارد، به توجیه افكار عمومی بپردازد.»

نویسنده یادداشت روزنامه اعتماد همچنین تاکید کرده است که «كامل‌ترین و كم‌نقص‌ترین قسمت سخنان روز شنبه رئیس‌جمهوری همان بخش سخنان وی درباره حصر بود. جایی كه توانست به تصویرسازی دقیق‌تری از موقعیت دولت و تمایل دستگاه اجرایی بپردازد و اشاره كرده كه ضمن عدم فراموشی موضوع، در این شرایط از توان كافی برای حل مساله برخوردار نیست. این قسمت از سخنان اقای روحانی را شاید بتوان نماد همان مسائل تكراری و پاسخ داده نشده‌ای دانست كه همچنان در جامعه در حال تكرار است.»

روزنامه قانون، سخنان حسن روحانی را « پاسخ دیپلماتیک به وعده های انتخاباتی» توصیف کرده و به پرسشی درباره حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد و پاسخ رئیس دولت یازدهم به آن اشاره کرده و نوشته است: «خبرنگار مردم‌سالاری ‌سئوالی متفاوت درباره وعده‌های انتخاباتی حسن روحانی، از رئیس جمهور پرسید شما در ایام انتخابات و در بحبوحه تبلیغات درست است قولی ندادید ولی امید‌ها را زنده کردید برای رفع حصر محصوران اما در این دوسال اقدامی ندیدیم که این رفع حصر صورت گیرد» و «این موضوعی نیست که با دیپلمات‌ها و سناتور‌ها با اصحاب روابط بین‌الملل باشد، مردم خودمان است با زبان دیپلماتیک جواب ندهید. واضح و روشن بگویید.»

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی در پاسخ به این سئوال گفت که «تلاش دولت از ابتدا بر این بوده که در داخل جامعه ما همه احساس آرامش بیشتری کنند و اگر موضوعی در گذشته در این کشور بوده و ما می‌توانیم طبق قانون آن را پایان بدهیم، خب پایان بدهیم. ادامه مشکلی که در جامعه به‌وجودآمده، حالا حق با این بوده یا آن، به هر حال قوه قضاییه و دادگاه‌های ما حکم می‌کنند اما اینکه موضوعی را تبدیل کنیم به یک مسئله دایم در کشور، کسی سود نمی‌برد این وسط. چه خاصیتی دارد. باید تلاش کنیم قانون اجرا شود. اگر کسی خطا و اشتباهی کرده باید قانون نسبت به او اجرا شود. اما اینکه تبدیل کنیم به شعار دایم و مداوم و هی تکرار کنیم، گفت ثم ماذا؟ نتیجه چه می‌شود؟»

حسن روحانی با تامید براینکه «اقتدار یک نظام و دولت این است که بتواند سریع‌تر مسائلش را نهایی کند. مثل همین برنامه هسته‌ای. این را ۲۰ سال ادامه می‌دادیم خوب بود؟ در چارچوب منافع ملی هرچه زود‌تر نهایی‌اش کنیم به نفع ماست»، خطاب به خبرنگار روزنامه مردمسالاری گفت: «شما گفتید تعبیر دیپلماتیک نکنید ولی لازم نیست همه چیز را هم اعلام کنیم. میوه را نباید زود چید. خیلی مسائل مهم در این کشور داریم. البته از گذشته همه باید درس یاد بگیریم و بیاموزیم. نگذاریم انحراف و خطا تکرار شود.»

روزنامه قانون همچنین به موانعی برای طرح سئوال خبرنگاران اشاره کرده و نوشته است: «روزی که حسن روحانی با خنده و شوخی وارد میدان شده بود، بسیاری از خبرنگاران حامی دولت با ناراحتی و دلخوری نشست را ترک کردند چرا که افرادی با حرکتی سازماندهی شده در نشست‌های خبری رئیس جمهور اجازه پرسیدن سوال از روحانی را نمی‌دهند.»

روزنامه‌های نزدیک به اصولگرایان بخش‌های دیگری از سخنان حسن روحانی را مورد توجه قرار داده‌اند. روزنامه رسالت در تیتر یک خود از قول رئیس جمهوری نوشته است: «باید جلوی رخنه و نفوذ دشمن را بگیریم.»

روزنامه کیهان هم در تیتر یک خود از قول روحانی نوشته است: «چیزی امضاء نکرده‌ایم که برای تصویب به مجلس بفرستیم.»

به نوشته این روزنامه، حسن روحانی با اشاره به اینکه «در برجام ما چیزی را امضاء نکردیم نه تنها رئیس جمهور بلکه نماینده رئیس جمهور هم چیزی را امضاء نکرده»، گفته است: «به مجلس فرستاده شدن برجام معنایش این است چیزی که رئیس جمهور تاکنون امضاء نکرده است، رئیس جمهور آن را امضاء کند و این در ادامه به مجلس برود و به تصویب برسد یعنی با این اقدامات تنها برای خودمان الزامات ایجاد می‌کنیم که هیچ کشوری این کار را انجام نداده است.»

انتقاد مركز پژوهش‌های مجلس از طرح «صیانت از حریم عفاف و حجاب»

روزنامه شرق از انتقاد مرکز پژوهش‌های مجلس به «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» گزارش داده و نوشته است: «توبیخ و درج در پرونده در صورت بدحجابی، دوره آموزشی برای زنان با پوشش غیرشرعی، جزای نقدی و پرداخت جریمه» فقط بخشی از طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب است، «طرحی که مرکز پژوهش‌های مجلس در بررسی کارشناسی‌اش کلیات آن را رد کرده و بند به بند آن را تحلیل و ارزیابی کرده است.»

به نوشته این روزنامه، «بی‌توجهی طرح به ضرورت و لزوم ایجاد مطالبه عمومی و وفاق جمعی در برخورد با بدحجابی، افزایش امکان گسست بین نظام و مردم و تقلیل بدحجابی از امری نابهنجار و غیرارزشی به تخلف‌های راهنمایی و رانندگی و کاستن از ارزش حجاب و گسترش تصور تخطی از ارزش حجاب با پرداخت هزینه نقدی» از جمله دلایل رد کلیات «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» توسط مرکز پژوهش‌های مجلس است.

این مرکز همچنین در بخشی از ارزیابی خود تاکید کرده است که طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب «جرم‌انگاری جدیدی در موضوع عفاف و حجاب انجام نداده، بلکه تلاش کرده جرم‌انگاریی را که در گذشته بوده، از طریق تعیین مجری و تشدید مجازات کارآمد کند.»

به نوشته روزنامه شرق، مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی همچنین تصویب و اجرای «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب» را سبب افزایش فشار در زمینه حقوق بشر بر جمهوری اسلامی ارزیابی کرده و در گزارش خود آورده است که «از آنجا که پرونده‌‏های سیاسی كشورمان در نقض حقوق بشر مطرح است، تصویب این طرح و اجرایی‌كردن آن می‏‌تواند زمینه‏ افزایش فشار بین‌المللی علیه ایران در مجامع و نظام بین‎الملل را دامن زند.»

این روزنامه با تاکید براینکه «طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب » در بخش‌هایی اقتصاد زنان را هدف گرفته، جایی که به بهانه پرهیز از اختلاط زنان و مردان در بسیاری مشاغل و ساعت کاری شب، لزوم دریافت مجوز از اداره اماکن قید شده است»، ضمن اینکه «بخش‌هایی از طرح نیز به ماهواره اختصاص یافته و قوانین سفت و سخت مقابله با آن از جریمه‌های سنگین تا دستگیری مسئول ساختمان.»

شرق همچنین گزارش داده است که «در ماده یک طرح پیشنهادی مجلس آمده: چنانچه راننده یا سرنشینان وسائل نقلیه اقدام به کشف حجاب، روزه‌خواری، مزاحمت برای نوامیس یا حرکات غیرمتعارف کنند، افسران کادر یا پیمانی موظف به جریمه صد هزار تومانی و در صورت تکرار، منظورکردن ١٠ نمره منفی و توقیف ٧٢ ساعته خودرو است»، اما مرکز پژوهش‌ها در بررسی این ماده تأکید دارد که «قانون‌گذار در این حوزه با خلأ قانونی مواجه نبوده و ضمن افزایش میزان جریمه از پنج تا ٥٠ هزارتومان به ١٠٠ هزارتومان، معنای حجاب را از امری هویتی – فرهنگی به رفتاری خلاف در سطح نبستن کمربند ایمنی در خودرو تقلیل داده است.»

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین به سایر مواد این طرح نیز ایراداتی وارد کرده و از جمله درباره ذکر عبارت برخورد با «حرکات غیرمتعارف اخلاقی» این پرسش را طرح کرده است که «منظور از این حرکات چه حرکاتی است» و هشدار داده است که «مشخص‌نشدن مقصود دقیق قانون‌گذار از این عبارت، موجب برداشت سلیقه‌ای و اعمال نظر شخصی می‌شود.»

به نوشته روزنامه شرق، مركز پژوهش‌های مجلس ضمن اشاره به یکی از مواد این طرح که مربوط به افزایش جریمه نصب آنتن ماهواره و حتی «بازداشت مدیر ساختمان در صورت نصب ماهواره» است، یادآوری کرده است که وزیر فرهنگ و ارشاد ارشاد سال گذشته درباره آمار ضریب استفاده از ماهواره در تهران به عدد ۷۱ درصد اشاره کرده بود و حالا «سئوال کارشناسان مرکز پژوهش‌ها این است که آیا نیروی انتظامی امکان و اراده برخورد با تمامی این ٧١ درصد را دارد؟»

این مرکز حتی این پرسش را مطرح کر ده است که «آیا این برخورد، به گسترش مقاومت مردمی منجر نخواهد شد؟»، ضمن اینکه «قانون‌گذاری به‌این‌نحو موجب نگرانی از مداخله در زندگی خصوصی شهروندان و تجسس در حریم آنها خواهد بود.»

روزنامه شرق نوشته است: «کلیات طرح صیانت از حریم عفاف و حجاب در نیم‌نگاه گزارش کارشناسی مرکز پژوهش‌ها رد شده و استدلال‌های محکمی پای این ردشدن آمده و در بندبند گزارشی ٢٥ صفحه‌ای جزئیات امر مورد بررسی قرار گرفته است» و حالا «باید دید هیأت حل اختلاف قوا درباره طرح بحث رئیس‌جمهوری پیرامون بندهای این طرح چه خواهد کرد.»

واردات ۴۲۰ میلیون دلاری خودرو طی پنج ماه

روزنامه جوان به نقل از رئیس کل گمرک ایران از «واردات ۴۲۰ میلیون دلاری خودرو در پنج ماه نخست سال جاری و احتمال تغییر «معیار واردات خودروها» خبر داده است.

به گزارش این روزنامه، مسعود كرباسیان روز شنبه در یک نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفته است که «در پنج ماهه اول سال ۱۷ هزار و ۷۷۸ خودرو به ارزش ۴۲۰ میلیون و ۳۲۵ دلار» وارد شده است.

رئیس کل گمرک ایران از تغییر ملاک واردات خودروهای خارجی بر اساس ارزش و نه از نظر زیستی خبر داده و گفته است: «در حال حاضر خودروهایی كه وارد می‌شود زیر ۲هزار و ۵۰۰ سی‌سی بوده اما ارزش بالایی دارند، به عنوان مثال پورشه تا ۲هزار‌سی‌سی وارد كشور می‌شود و ما سعی داریم روی ارزش این خودروها نیز مصوبه داشته باشیم و وزارت صنعت و معدن آن را دنبال می‌كند.»

مسعود کرباسیان همچنین گفته است: «گمرک نیز پیشنهاد خود را برای رعایت عدالت اجتماعی اعلام كرده و خواسته است خودروهایی كه ارزش پایین دارند و برای مصرف عمومی و طبقات پایین هستند تعرفه پایین‌تری داشته باشند و لحاظ‌كردن تعرفه تركیبی از درصد حجم موتور و ارزش خودرو باشد.»

روزنامه جوان از قول رئیس کل گمرک تاکید کرده است که «مجوز خاص برای ورود خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی‌سی نداریم و در پنج ماه نخست سال جاری نیز ۱۷هزار و ۷۷۸خودرو به ارزش بیش از ۴۲۰ میلیون دلار وارد شده كه از لحاظ ارزش نسبت به مدت مشابه سیال قبل با ۴۳ درصد کاهش مواجه بوده است.»

وی دلیل این ركود بازار خودرو را «انتظارات مردم» عنوان كرده و گفته است: «مردم انتظار دارند بعد از توافق خودروهای بهتری وارد كشور شود و دیگر خودروهای وارداتی اكثراً چینی نخواهند بود، بنابراین خریداران دست نگه داشته‌اند.»

روزنامه جوان همچنین خبر داده است که رئیس کل گمرک «پیش‌بینی كرده که موبایل‌های قاچاق خاموش خواهند شد»، و گفته است: « برنامه‌ریزی شده با هماهنگی مخابرات، تلفن‌های همراهی كه از مبادی رسمی وارد كشور می‌شوند، به سیستم مخابراتی متصل شوند و گوشی‌های همراه غیر رسمی امكان وصل‌‌شان وجود نداشته باشد.»

مسعد کرباسیان همچنین گفته است که «واردات رسمی موبایل افزایش یافته و طی چهار ماه گذشته ۵۰ هزار دستگاه تلفن همراه به‌ارزش حدود ۱۰ میلیون دلار وارد كشور شده، این در حالی است كه پارسال این رقم ۱۵۰ هزار دستگاه بود.»

XS
SM
MD
LG