لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۱۰:۴۳

«ایران به دام جنگ مستقیم با داعش نیفتد»


روزنامه شرق خبر داده است که نمایندگان مجلس روز سه‌شنبه «برابری دیه زن و مرد و اقلیت‌های دینی در تصادفات» را تصویب کرده‌اند.

این روزنامه همچنین تحلیلی از محمد عطریانفر درباره اکبر هاشمی رفسنجانی را در صفحه یک خود بازتاب داده و از قول این فعال سیاسی نوشته است: «هاشمی ۹۲، هاشمی ۸۴ نبود.»

روزنامه شرق همچنین عکسی از هنری کیسینجر وزیر خارجه اسبق آمریکا را در صفحه یک خود منتشر کرده و از «تلاش برای دیالوگ با ایران» به عنوان «راهکار کیسینجر برای آرامش در خاورمیانه» یاد کرده است.

روزنامه ایران در صفحه یک خود از «تماس اولاند با روحانی برای مبارزه جدید با داعش» خبر داده و نوشته است: «در پی حوادث تروریستی اخیر در فرانسه، رئیس جمهوری ایران روز سه‌شنبه با فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه به صورت تلفنی گفت‌وگو و در آن تأکید کرد که تروریست‌ها با اقدامات خشونت‌آمیز خود قادر نخواهند بود، ملت‌ها و دولت‌ها را وادار به تسلیم کنند.»

این روزنامه از قول حسن روحانی نوشته است: «آماده انجام هر اقدامی علیه تروریست‌ها در هر نقطه جهان هستیم.»

روزنامه قانون عکس یک خود را به محمود دلفانی و از قول این پژوهشگر ایرانی مقیم پاریس با تاکید بر اینکه «داعش شکلی از حرکت اسلامی» است که «تشکیل دولت اسلامی مرحله و بخشی ناگزیر از آن است»، و «دولتی» است که «هم مرز دارد و هم مرز ندارد»، هشدار داده است که «ایران به دام جنگ مستقیم با داعش نیفتد.»

روزنامه تعادل در شماره چهارشنبه خود نوشته است: «ترمز رشد بیکاری هنوز کشیده نشده است؛ این را تازه‌ترین گزارش مرکز آمار می‌گوید. گزارشی که از رشد ۰٫۱‌ درصدی نرخ بیکاری خبر می‌دهد. بیکاری ۱۰٫۹‌ درصدی در تابستان ۱۳۹۴ و این می‌تواند همان زنگ خطری باشد که بارها و بارها نسبت به آن هشدار داده شده بود.»

روزنامه آفتاب یزد ضمن اختصاص عکس یک خود به حسن روحانی، گزارش داده است که ارسال لایحه «شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی و انتخاباتی» توسط دولت به مجلس سبب «هراس دلواپسان» از «شفافیت» شده است.

روزنامه نوزده دی که در قم منتشر می‌شود خبر داده است که هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه روز سه‌شنبه گفته است: «هر کتابی را نباید خواند» و «برخی از کتاب‌ها تنها قابلیت سوزانده شدن دارند.»

روزنامه جوان در تیتر یک خود خبر داده است که رهبر جمهوری اسلامی «سیاست‌های کلی محیط زیست را به سران قوه» ابلاغ کرده است.

این روزنامه عکس یک خود را به بازداشت متهمان به سرقت خبر داده و از قول حسین ساجدی نیا فرمانده نیروی انتظامی تهران نوشته است: «شامگاه دوشنبه ۱۴۳ نفر از سارقان حرفه‌ای در قالب ۲۶ باند شناسایی و دستگیر شدند» که ۹۰ تن از این سارقان «سابقه‌دار هستند به طوری که فردی را دستگیر کرده‌ایم که ۲۴ بار دستگیر و آزاد شده است.»

روزنامه جوان همچنین از قول محمدرضا نقدی فرمانده بسیج نوشته است: «فراخوان دفاع از حرم بدهیم اتوبوس‌های کشور جوابگو نخواهد بود.»

تصویب برابری بیمه شخص ثالت زنان و اقلیت‌های دینی با مردان؛ «در تصادفات یک با یک برابر شد»

روزنامه شرق خبر داده است که با تصویب مجلس شورای اسلامی در تصادفات «بیمه شخص ثالث» زنان با مردان برابر شده است.

این روزنامه با اشاره به اینکه روز سه‌شنبه «نمایندگان مجلس شورای اسلامی به برابری دیه زن و مرد و اقلیت‌های دینی در تصادفات رأی مثبت دادند»، نوشته است: «در جریان تصویب لایحه بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه، ماده ۱۰ این لایحه را با ۱۵۵ رأی موافق، سه رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۹ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.»

بر اساس ماده ۱۰ این مصوبه «بیمه گر مکلف است در ایفای تعهدات مندرج در این قانون خسارت وارده بــه زیان دیدگان را بدون لحاظ جنسـیت و دین تا سقف تعهدات بیمه نامه پرداخت کند» و همچنین «مراجع قضایی موظف‌اند در انشای حکم پرداخت دیه، مبلغ مازاد بر دیه موضوع این ماده را به عنوان بیمه حوادث درج کنند.»

نیره اخوان بیطرف، عضو کمیسیون قضایی مجلس شــورای اسلامی با اشــاره به تصویب این قانون در مجلس شــورای اسلامی به روزنامه شرق گفته است: «پیشنهاد تصویب این قانون در کمیسیون اقتصادی مطرح شده بود. بیمه دیگر زن و مرد ندارد و مکلف است هرگونه خسارت بارآمده را پرداخت کند.»

این نماینده مجلس نهم درباره اینکه «آیا تصویب این قانون می‌تواند حرکتی در راستای برابری دیه زن و مرد در تمامی امور شود»، گفته است: «این تصمیم‌گیری حاکمیتی است و باید آن را برقرار کند. اما نگاه من نگاه به شرع مقدس است و ما یک سری احکام اسلامی داریم. در برخی از احکام اسلامی می‌توان تصرف کرد، اما در برخی دیگر خیر. یعنی مواردی را می‌شود با زمانه تطبیق داد. اما یک سری سازوکارها را نمی‌شود تغییر داد و برابری کلی دیه زن و مرد از همان نوع سازوکار است.»

محمد اربابی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی هم با اشاره به جزییات این مصوبه به روزنامه شرق گفته است: «قانون جدید بیمه چند خوبی دارد و دلیل اینکه مجلس تمایل پیدا کرد به این مصوبه خارج از نوبت بپردازد هم همین خوبی قانون بیمه بود» و «اولین شاخصه مهم و مثبت این است که خسارت دیده در هر شرایطی پولش را بگیرد؛ یعنی اگر بیمه نداشته باشد، گواهینامه نداشته باشد و توانایی پرداخت هم نداشته باشد، یک طرف قضیه است اما خسارت خود را دریافت خواهد کرد، این پرداخت خسارت هم از طرف صندوقی است بــا نام صندوق حمایت بیمه که در حال تشکیل است و به تناسب حق بیمه‌ای که افراد پرداخت می‌کنند، بخشی از آن ذخیره می‌شود تا به این افراد تخصیص داده شود. خوبی دوم هم بحث رفع تبعیض میان دیه زنان و مردان بود که در کمیسیون اقتصادی روی آن بحث شد و این نگرانی و نوع نگاهی که تبعیض در پرداخت دیه زن و مرد وجود دارد را این قانون اصلاح می‌کند و مطمئناً برد بسیار خوبی در جامعه زنان خواهد داشت و افتخاری برای کمیسیون اقتصادی درباره مطرح کردن این مسئله بر جای خواهد گذاشت.»

به نوشته روزنامه شرق، محمد اربابی در پاسخ به این سؤال که «آیا این قانون می‌تواند حرکتی در زمینه برابری دیه زنان و مردان تلقی شود»، گفته است: «اتفاقاً بحث آن در کمیسیون اقتصادی مطرح شد. بالاخره حرکت به سمت این اتفاق کمی زمان می‌طلبد و بررسی آن به عهده حاکمان شرع خواهد بود.»

شهرزاد همتی گزارش‌نویس روزنامه شرق ضمن مروری بر تلاش‌ها برای برابری دیه زن و مرد در ایران نوشته است: «اولین بار در دهه ۸۰ بحث برابری دیه زن و مرد در تصادفات به میان آمد. در سال ۸٦ مجلس شورای اسلامی به منظور حمایت از آسیب‌دیدگان و زیان دیدگان حوادث رانندگی با تصویب قانون تأسیس صندوق بیمه خسارت‌های بدنی مقرر کرد مابه‌التفاوت دیه زن در قیاس با دیه مرد از طریق این صندوق و از محل‌هایی نظیر جریمه، بیمه نامه و... پرداخت شود» و پس از آن هم قانون بیمه اجباری وسایل نقلیه موتوری، شرکت‌های بیمه را مکلف کرد تا دیه جراحات زیان دیدگان ناشی از تصادفات را فارغ از جنسیت و مذهب تا سقف دیه کامل مرد بپردازند»، اما در همان زمان شرکت‌های بیمه اظهار کردند «آنچه از آن به عنوان مساوی شدن حق دیه زن و مرد و اقلیت‌های دینی یاد می‌شود، در حقیقت با اصل قانون جدید بیمه شخص ثالث متفاوت است» چراکه «حق دیه زن و اقلیت‌های دینی برخلاف آنچه رواج یافته با حق دیه مردان مساوی نیست، بلکه تنها در صورت خریداری حق بیمه مازاد سرنشین، دیه‌ای که به زن یا یک اقلیت دینی تعلق می‌گیرد، با حق دیه مردان مساوی است.»

روزنامه شرق با اشاره به اینکه «در قانون مجازات اسلامی جاری بر پایه ماده ۳۰۰، دیه قتل زن مسلمان خواه عمدی و خواه غیرعمدی، نصف دیه مرد مسلمان است»، یادآوری کرده است که «درباره اعضای بدن هم تا زمانی که دیه عضو به یک‌سوم دیه کامل نرسیده، میان زن و مرد مساوی است» اما «چنانچه از مرز یک‌سوم بگذرد، دیه زن در مقایسه با مرد نصف می‌شود.»

این روزنامه با اشاره به اینکه «به اعتقاد برخی کارشناسان، دیه مقدر زنان حداقل خسارات ناشــی از جنایت را تأمین می‌کند»، نوشته است: «پیش‌بینی راهکار جبرانی ولو محدود در قانون جدید مجازات اسلامی به منظور برقراری تساوی دیه زنان و مردان علمی‌تر و بیانگر رغبت قانون‌گذار به تحول قوانین و تجدیدنظر در برخی احکام بر اساس مقتضیات زمان است.»

یک پژوهشگر در گفت‌وگو با روزنامه قانون: «ایران به دام جنگ مستقیم با داعش نیفتد»

روزنامه قانون عکس یک خود را به محمود دلفانی و از قول این پژوهشگر ایرانی مقیم پاریس با تاکید بر اینکه «داعش شکلی از حرکت اسلامی» است که «تشکیل دولت اسلامی مرحله و بخشی ناگزیر از آن است»، و «دولتی» است که «هم‌مرز دارد و هم‌مرز ندارد«، هشدار داده است که «ایران به دام جنگ مستقیم با داعش نیفتد.»

این پژوهشگر مقیم فرانسه به روزنامه قانون با تاکید براینکه «در ایران باید هوشیار باشیم. برای ما هم می‌تواند پدیده داعش اجتماعی به شیوه و رویه‌ای دیگر به وجود آید«، گفته است: «مساله داعش تنها سرکوب کردن یک عده اسلام‌گرای افراطی و تکفیری نیست. مساله‌‌ای است که مستقیماً با برقراری نظم و مناسبات جدید قدرت در خاورمیانه گره خورده است.»

محمود دلفانی در گفت‌وگو با میرا قربانی‌فر خبرنگار روزنامه قانون با اشاره به اینکه «ایران در جنگ با داعش نقش اساسی و محوری دارد و پس ازاین حادثه ایران یکی از گزینه‌های مبارزه با داعش خواهد بود»، گفته است: «هم‌اکنون هم تهدید برای امنیت ایران جدی است. مهم‌ترین تهدید این است که تحت فشار یا وعده‌های غرب ما بیش ازاین وارد کارزار داعش بشویم. هیچ کشور اروپایی و آمریکا نمی‌خواهند نیروی زمینی ارسال کنند. من بیم آن را دارم که با وعده ورود ایران به اتحاد جهانی، ایران را بیش از آنچه که باید برای امنیت‌اش اقدام کند، واردجنگ کنند«چراکه «داعش ماهیتی چندگانه دارد و تهدیداتش هم چندگانه است» و «ایران باید مراقب حوزه‌های نفوذ داعش باشد به ویژه باید در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی دقت بسیار کند.»

این پژوهشگر ورد ایران به جنگ با داعش را «اشتباه راهبردی» توصیف کرده و گفته است: چنین اقدامی «مشروط شدن همکاری‌های دوره پسا تحریم باایران به شرکت در جنگی کامل و همه‌جانبه باداعش دشواری‌های امنیتی جدی برای‌ ایران‌ ایجاد خواهد کرد» و «اگر داعش در شرایط خطر جدی قرار بگیرد ایران همان قدر در خطر خواهد بود که عربستان سعودی. بنابراین دلیلی ندارد که ایران بیش از کشورهای منطقه نگران داعش باشد.»

محمود دلفانی درباره «دلایل حملات سازماندهی‌شده داعش به فرانسه و به ویژه پاریس» گفته است: «من پیشتر، پس از حمله به نشریه شارلی ابدو، به ظهور پدیده داعش اجتماعی در فرانسه اشاره داشتم. پاریس و اساساً فرانسه به لحاظ جایگاهی که در بیان و ظهور ارزش‌های غرب دارد بسیار نمادین است. بخشی از واکنش‌های جهانی به رخداد پاریس به همین ویژگی نمادین‌ این شهر بازمی‌گردد. اما این همه داستان نیست. فرانسه پیشتاز نبرد با پدیده‌ای شده که از قدرت ضربه‌زنندگی آن آگاهی کافی نداشته و از آن مهم‌تر امکان مقابله با آن را به همان دلیل داعش اجتماعی ندارد» و البته «اشتباهات دستگاه سیاست خارجی فرانسه اندک نیست و از سوی دیگر کاستی‌های دولت فرانسه در شناسایی و مهار سازمان و ساماندهی تروریست‌ها در خاک‌ این کشور بسیار است، وگرنه داعش در همه جای اروپا امکانات دارد.»

این پژوهشگر مقیم فرانسه با تاکید بر اینکه «خاستگاه داعش بیش از هر چیز تاریخی است»، تاکید کرده است که «داعش برای بسیاری چه در خاورمیانه و چه در اروپا نمادبرپایی دولت اسلامی است. نماد رستاخیزی نو و بیرون آمدن از زیرخیمه سنگین غرب و یافتن هویتی گم شده است. هویتی که از مرزهای جغرافیایی عبور می‌کند هویت تاریخی اسلامی گم شده و تحقیر شده در کشور خود، در اروپا و در همه جا» و حالا «آنچه همواره امامان مساجد درباره حکومت اسلامی بر منابر می‌گفتند حالا واقعیت پیدا کرده است. چه جذابیتی بیشتر از این برای جوان مسلمانی در خاورمیانه یا اروپا که نه کار دارد و نه آینده‌ای و نه فرهنگ غالب جامعه‌اش را می‌پذیرد» و «این که داعش به‌این سرعت توانست مرزهای نفوذ خود را جهانی کند در این نکته است.»

محمود دلفانی با تاکید بر اینکه «ما با یک جغرافیای اسلامی طرف هستیم و نه مانند القاعده با یک سازمان بین‌المللی مخفی»، گفته است: «این یک واقعیت ملموس است. شما با چند ساعت می‌توانید با هواپیما و بعد مسافتی کوتاه زمینی به دولت اسلامی برسید. این بسیار مهم است» و نکته دیگر «درباره داعش این است که مستقیماً با مردم در ارتباط هستند. بسیاری از افسران و نظامیان سنی ارتش عراق به داعش پیوستند. در شهرهای بسیاری از آنها حمایت و استقبال شد، پناهندگان فلسطینی در لبنان و برخی از مسلمانان در منطقه در پی آینده به دنبال داعش رفتند که هیچ شخص و نهادی نمی‌توانست به آنها حتی پیشنهاد و وعده دهد. کسانی که به کلی جایگاه اجتماعی و بودنشان از میان رفته یا در خطر بودند داعش آخرین راه‌حل بود.»

روزنامه قانون از قول محمود دلفانی نوشته است: «فراموش نکنیم که داعش یک گمشده برای کسانی است که به آن پیوسته‌اند. من داعش را شکلی از حرکت اسلامی می‌دانم که تشکیل دولت اسلامی مرحله و بخشی ناگزیروناگریز از آن است. این که داعش به دنبال تقویت خود است و به نظر من روز به روز این دولت قوی‌تر می‌شود و از همه مهم‌تر این که هر روز جنبه بین‌المللی آن گسترده‌تر می‌شود. هم مرز دارد و هم مرز ندارد. این یکی از ویژگی‌های مهم داعش است که البته کلید قدرت آن هم هست.»

وی همچنین مقایسه حملات تروریستی در پاریس با ۱۱ سپتمابر را رد کرده و با تاکید براینکه «استفاده از رخدادهایی که تبدیل به یک "مفهوم" شده‌اند مانند ۱۱ سپتامبر به رخدادی دیگر که بنابر برظرفیت‌ها و اهمیت آن قابلیت تبدیل شده به یک "مفهوم" دیگر را دارد نادرست است»، گفته است: « از۱۰ ماه پیش به‌این سو، پس از رخداد تروریستی در شارلی ابدو، چه اتفاقی افتاده است. غیر از تقویت نیروی نظامی‌ و امنیتی و کنترل شهروندان اقدام جدی‌ای صورت نگرفت. اقدام جدی در راستای مبارزه با "داعش اجتماعی" در فرانسه. در فرانسه اساساً با بحران مالی‌ای که دارد نمی‌تواند مانند آمریکا واکنش نشان دهد. حتی همین تقویت بودجه نیروهای امنیتی بر اثر کم کردن بودجه سایر نهادها و گذاشتن مالیات‌های جدید صورت گرفته است» و «داعش‌ این را می‌داند.»

محمود دلفانی با اشاره به اینکه «داعش ظرفیت و آسیب‌پذیری کشورها را می‌داند»، تاکید کرده است که «ما هم در ایران باید هوشیار باشیم. برای ما هم می‌تواند پدیده «داعش اجتماعی» به شیوه و رویه‌ای دیگر به وجود آید. کارکردهای داعش بسیار پیچیده است. نمی‌توان با اقدامات القاعده مقایسه کرد.داعش یک نیرو و دولتی بین‌المللی است و از همه ظرفیت‌های‌ این ویژگی منحصر به فرد استفاده می‌کند.»

روزنامه قانون از قول این پژوهشگر مقیم فرانسه نوشته است: «ظهور داعش پیچیده‌ترین و گسترده‌ترین چالش بین‌المللی بعد از جنگ جهانی دوم است. چالشی که رو به گسترش و تغییر است. مساله داعش تنها سرکوب کردن یک عده اسلامگرای افراطی و تکفیری نیست. مساله‌‌ای است که مستقیماً با برقراری نظم و مناسبات جدید قدرت در خاورمیانه گره خورده است. درست برای همین است که کشورهای بسیار درگیر هستند و می‌دانیم که‌ایجاد و جایگزینی نظمی‌نوین که چارچوب نظم پسا جنگ جهانی دوم را کنار بزند روند بسیار پیچیده‌ای دارد. درست به همین دلیل است که داستان داعش‌ این گونه به درازا کشیده و بسیار دور از نظر است که به‌این زودی‌ها پایان یابد.»

محمود دلفانی با اشاره به اقدامات فرانسه برای مقابله با داعش، درباره اقدامات بین‌المللی هم گفته است: «اقدام‌های بین‌المللی شدید و حتی موثری به نظر می‌آید در حال شکل گرفتن است. ما به احتمال بسیار زیاد وارد مرحله جدیدی در مبارزه با تروریسم بین‌المللی وداعش خواهیم شد، اما باید درنظرداشت که داعش ماهیتی متصلب ندارد. بسیار متحرک و سیال است. ما هنوز نمی‌دانیم قدرت واقعی داعش برای ضدحمله چیست. هرچه حملات شدید باشد واکنش داعش سنگین‌ترخواهد بود. شاید حتی با نیروگیری جدید و حتی پیوستن افراد جدید بینجامد.»

این پژوهشگر به روزنامه قانون گفته است: «همه می‌دانند پایان داعش یعنی پایان هویت و همان رویای دیرین است. بنابراین به نظرم ما داریم به لحظات بسیار دشوار نزدیک می‌شویم. اروپا هنوز بسیار آسیب‌پذیر است. خاورمیانه آسیب‌پذیر است و آفریقا. نکته‌ای که کمتر در نظر می‌گیریم ظرفیت‌های داعش در آفریقا به ویژه در شمال‌ این قاره است.»

محمود دلفانی درباره پایان داعش نیز گفته است: «بسیار دشوار است که سرنوشت داعش را تعیین کرد. آنچه مسلم است ما از راه‌حل‌های سیاسی بسیار فاصله گرفته‌ایم. اگر هم دولت اسلامی‌ را از بین ببریم، آن را به تمام منطقه پخش کرده‌ایم. بخشی از راه حل مسئله داعش نظامی‌ و سیاسی است. بخش مهمی‌ از آن اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است. هویتی است. عمیق است. ریشه تاریخی دارد. داعش اگرماهیت و حیات خود را مورد تهدید جدی ببیندجبهه جنگ را به نقاط مختلف پخش خواهد کرد. برخی از کشورها به ویژه مورد تهدید جدی هستند مانند عربستان سعودی و تاسیسات نفتی حوزه خلیج فارس و البته‌ایران. باید نگران مرحله فرار به جلوی داعش بود.»

«ترمز رشد بیکاری کشیده نشد»؛ افزایش جمعیت بیکاران به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن

روزنامه تعادل در شماره چهارشنبه خود نوشته است: «ترمز رشد بیکاری هنوز کشیده نشده است؛ این را تازه‌ترین گزارش مرکز آمار می‌گوید. گزارشی که از رشد ۰٫۱‌ درصدی نرخ بیکاری خبر می‌دهد. بیکاری ۱۰٫۹‌ درصدی در تابستان ۱۳۹۴ و این می‌تواند همان زنگ خطری باشد که بارها و بارها نسبت به آن هشدار داده شده بود.»

به نوشته این روزنامه «گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که نرخ بیکاری ۱۰٫۸‌ درصدی فصل بهار، در فاصله سه ماه بعد از آن به ۱۰٫۹‌ درصد رسیده است. براساس این گزارش نرخ مشارکت اقتصادی در تابستان سال جاری برابر ۳۸٫۹‌ درصد بوده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱٫۷ واحددرصد افزایش و نسبت به بهار سالجاری ۰٫۹ واحد درصد رشد پیدا کرده است.»

روزنامه تعادل با تاکید بر اینکه «بیکاری رو به گسترش در تابستان سالجاری در برخی استان‌ها بیشتر از سایر نقاط کشور دامنگیر جمعیت ۱۰ سال و بیشتر شد»، نوشته است: «۶ استان چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان رضوی، کرمانشاه، اصفهان و لرستان با نرخ بیکاری بالاتر از ۱۲٫۶۱‌ درصد در نقشه اشتغال کشور به رنگ قرمز ظاهر شدند و در این میان «چهارمحال و بختیاری بیشتر از سایر استان‌ها درگیر پدیده بیکاری بوده که با نرخ ۱۶‌ درصدی پیشتاز است و البته وضعیت کرمانشاهی‌ها هم چندان مساعد نبوده است و این استان هم بیکاری ۱۵٫۲‌ درصدی را در فصل تابستان تجربه کرد.»

براساس گزارش مرکز آمار در تابستان سال ۹۴ جمعیت بیکاران کشور به «۲ میلیون و ۷۳۵هزار و ۴۱۹ نفر» رسیده است و درحالی که «جمعیت بیکاران در بهار سال جاری برابر ۲ میلیون و ۶۴۷هزار و ۲۳۳ نفر بود»، که نشان می‌دهد «جمعیت بیکاران کشور در فاصله یک فصل در سال جاری معادل ۸۸هزار و ۱۸۶ نفر افزایش پیدا کرده است.»

روزنامه تعادل یادآوری کرده است که نرخ بیکاری در تابستان سال ۹۳ براساس اعلام مرکز آمار ایران ۹٫۴ درصد بود اما با افزایش نرخ بیکاری در تابستان سال ۹۴ به ۱۱٫۹ درصد، نرخ بیکاری نسبت به تابستان یک سال پیش ۱٫۴ درصد بیشتر شده است

«بیکاری فراگیر زنان» نیز ارزیابی روزنامه تعادل از تغییرات نرخ بیکاری در تابستان سال جاری است و این روزنامه نوشته است: «در حالی نرخ بیکاری میان زنان در دومین فصل سالجاری ۱۹٫۹‌ درصد بود که مردان بیکاری ۸٫۹‌ درصدی را در این فصل پشت سرگذاشتند» و همچنین «نرخ مشارکت اقتصادی زنان در تابستان سال جاری معادل ۱۳٫۸درصد بود و در مقابل مردان مشارکت ۶۴٫۲‌ درصدی در اقتصاد داشتند.»



«هراس دلواپسان» از تصویب لایحه «شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی و انتخاباتی»

روزنامه آفتاب یزد ضمن اختصاص عکس یک خود به حسن روحانی رئیس جمهور، گزارش داده است که ارسال لایحه «شفاف‌سازی هزینه‌های تبلیغاتی و انتخاباتی» توسط دولت به مجلس سبب «هراس دلواپسان» از «شفافیت» شده است.

به نوشته این روزنامه، دولت حسن روحانی «لایحه شفاف‌سازی منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی را بیستم آبان ماه سال جاری با قید دوفوریت به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد که مطابق آن کاندیداهای انتخابات، موظف به ثبت منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی خود می‌شوند و به هیات اجرایی هم اجازه حسابرسی و رسیدگی به این منابع داده می‌شود.»

مریم علیزاده منصوری گزارش‌نویس روزنامه آفتاب یزد با اشاره به اینکه در این لایحه هزینه‌های انتخابات به چهار مورد محدود شده و «ارائه کمک و خدمات نقدی و غیرنقدی به افراد توسط داوطلب یا از طرف وی نیز ممنوع شده»، نوشته است: این لایجه همچنین نامزدهای انتخابات را موظف می‌کند یک حساب بانکی را به عنوان «تنها» محل واریز و برداشت هزینه‌های انتخاباتی خود باز کنند و «بررسی این حساب توسط مسئولان رسیدگی کننده مجاز خواهد بود.»

روزنامه آفتاب یزد با اشاره به اینکه «لایحه شفاف‌سازی با قید دو فوریت تقدیم مجلس شده است و تا روز سه شنبه هم خبری از اعلام وصول آن نشد، نوشته است: «تأخیر در بررسی این لایحه دوفوریتی مشکوک به نظر می‌رسد چرا که معمولاً تمامی لوایح دوفوریتی به محض توزیع در میان نمایندگان باید توسط هیات رئیسه بررسی شوند.»

به گزارش این روزنامه، احمد توکلی نماینده تهران در مجلس نهم نیز روز دوشنبه هفته جاری در صحن علنی مجلس بر این «مشکوک بودن عدم اعلام وصول این لایحه» تاکید کرده و گفته است: «روز یکشنبه اعلام شده بود لایحه دو فوریتی شفاف‌سازی منابع مالی انتخابات تقدیم هیات رئیسه شده است اما هیات رئیسه این لایحه مذکور را اعلام وصول نکرد» و این در حالی است که «هر طرح یا لایحه دوفوریتی که به هیات رئیسه برسد، اعلام وصول می‌شود و باید در دستور کار قرار گیرد.»

این روزنامه از قول ابراهیم نکو از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نوشته است: «عده‌ای از این هراسانند که مبادا موقعیتشان در مجلس دهم یعنی مجلس آینده، با لایحه شفاف‌سازی هزینه‌های انتخاباتی، متزلزل شود چون این لایحه می‌خواهد منابع مالی را که به انحاء مختلف از این دوستان حمایت کرده‌اند، مشخص کند.»

به گفته این نماینده مجلس «این لایحه صرفاً مختص به این گونه افراد نیست، افرادی هم در مجلس کنونی منابع مالی‌شان، در برخی موارد، منابع کثیفی بوده است. به همین دلیل برخی از این دوستان بیشتر نگران خودشان هستند تا اینکه نگران آینده انتخابات و ورود برخی افراد به انتخابات باشند.»

روزنامه آفتاب یزد با تاکید بر «هراس» برخی از نمایندگان از طرح و تصویب لایحه «شفاف‌سازی منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی»، نوشته است: «دلواپسان بهارستان، این روزها حال خوشی ندارند و راضی به نظر نمی‌آیند»، چرا که «وعده‌های حسن روحانی یک به یک در حال به تن کردن جامه عمل است و با همان سرعت، نقشه‌های این جماعت دلواپس، در حال نقش بر آب شدن» است.

این روزنامه درباره برخی از نمایندگان مخالف تصویب طرح و تصویب لایحه دو فوریتی «شفاف‌سازی منابع مالی و هزینه‌های انتخاباتی» را نمایندگانی معرفی کرده است که «زمانی برای ورود به مجلس از محمدرضا رحیمی پول گرفتند» و نوشته است: «متاسفانه این افراد بخشی از مجلس نهم را هم تشکیل می‌دهند.»


مدیر حوزه‌های علمیه: برخی از کتاب‌ها تنها قابلیت سوزانده شدن دارند

روزنامه نوزده دی که در قم منتشر می‌شود خبر داده است که هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه‌های علمیه روز سه‌شنبه گفته است: «هر کتابی را نباید خواند» و «برخی از کتاب‌ها تنها قابلیت سوزانده شدن دارند.»

به نوشته این روزنامه، هاشم حسینی بوشهری از روحانیان نزدیک به اصولگرایان و مدیر حوزه‌های علمیه سراسر ایران روز سه‌شنبه در مراسم رونمایی از آثار جدید پژوهشکده فقه و حقوق گروه دانش‌های وابسته به فقه که در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد، گفته است: «آثار برخی از نویسندگان در جامعه نقش مخرب دارد، هر کتابی قابل خواندن نیست، برخی از کتاب‌ها تنها قابلیت سوزانده شدن دارند.»

مدیر حوزه‌های علمیه همچنین گفته است که «در برخی از مواقع مردم به ظرافت‌ها و نکات ظاهری کتاب توجه می‌کنند در حالی که برخی از این کتاب‌ها ارزش مطالعه را ندارند.»

هاشم حسینی بوشهری همچنین گفته است که «استواری دین و اعتقادات یک جامعه بستگی به قلم نویسندگان دارند و اگر در جامعه نویسندگان فعالیت نداشته باشند دیگر شاهد بقای مملکت و پایداری دین نخواهیم بود.»

مدیر حوزه‌های علمیه البته گفته است: «بدون یادداشت مطالب فرار خواهند بود از همین رو طلاب مناسب است مطالب مورد نیاز خود را یادداشت کنند تا در ذهنشان ماندگار باشد.»

XS
SM
MD
LG