لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۵۱

زلزله خاموش در ۲۰ درصد خاک ایران


روزنامه ایران
روزنامه ایران

روزنامه بهار در تیتر یک خود طی گزارشی «تهديد گروه انصار حزب‌الله در مورد ورود زنان به استاديوم‌های ورزشی» با تیتر «آتش به اختيار، آتش بى‌اختيار نيست»، نوشته است: «امضاى طومار بلند و بالايى در شكايت از حضـور زنـان در مسابقات واليبال را مى‌توان اولين اقدام افرادى دانست كه حكم «آتش به اختيار» رهبر جمهوری اسلامی را «تنها و تنها براى خود تصور مى‌كنند. آنان كه اين طومار را تهيه و تدارک ديده‌اند افرادى هستند كه از اوايل دهه هفتاد آتش بى‌اختيار خود را سمت بسيارى گرفته‌اند.»

این روزنامه نوشته است که این گروه در تهدید تازه خود علاوه بر «بند ميم» وصيت نامه آیت‌الله خمینی از حکم تازه آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان «آتش به اختيار» هم وام گرفته‌اند «تا نشان دهند كــه كه در مصادره كردن مطالب مطرح شده از سوى رهبــران نظام به سود خود و نگاه بسته و سراسر خسرانى كه دارند به مقام استادى رسيده‌اند.»

روزنامه بهار این را هم نوشته که اعتراض و هشدار گروه انصار حزب‌الله در خصوص ورود زنان به ورزشگاه‌ها در حالی است که آنچه در عمل رخ داده است «حضور محدود، كنترل شده، نمايشــى و با رعايت تفكيک جنسيتى تعداد اندكى از زنان اين سرزمين براى مشاهده ورزش مورد علاقه‌شان بوده است و بــر خــلاف آن چه تصور مى‌كنند همچنان زنان براى دست يافتن به اين خواسته حداقلى‌شان دچار مشكلات عديده هستند.»

روزنامه اعتماد هم به سراغ دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله، رفته و از او پرسیده که چرا تا سال ۹۳ که زنان اجازه حضور زنان در مسابقات والیبال را داشتند این گروه اعتراضی نداشت، حسین الله کرم در پاسخ گفته است: «حضور زنان در ورزشگاه‎ها مساله اصلی نيست. مساله اصلی جهت و مفاسد مربوط به آن است كه اين بايد مورد توجه قرار بگيرد. حتما قبلا نيروی انتظامي اعلام می‌كرد كه ما قادر به مهار مفاسد و حواشی و جهت‎گيری‎های غيراخلاقی كه ممكن است در اثر هيجانات مسابقه به وجود بيايد، هستيم. اين مساله تا سال ۹۳مهار می‎شد و به مساله سياسی تبديل نشده بود» اما «وقتی سياسی شد به نحوی از آن مهار عبور كرد و ما شاهد اين بوديم كه حاشيه بر متن غلبه كرد. متن، عبارت بود از حضور زنان در ورزشگاه‎ها، اما حواشی آنكه می‎تواند مفاسد ناشی از هيجانات را به وجود بياورد مورد توجه است.»

حسین الله کرم در گفت‌وگو با مهشید ستوده خبرنگار اعتماد گفته است: «از سال ۹۳ به بعد ما كاملا در جهت سياستزدگی در موضوع زنان حركت كرديم كه برخی خودشان را متولی ايجاد آزادی برای زنان می‎بينند و می‎گويند بايد به سمت تصرف ورزشگاه‎ها حركت كرد. اينها مورد قبول نيست و كذب محض است.»

این روزنامه همچنین از قول او نوشته که «آتش به اختيار عليه مسئولانيم، نه زنان» و «به حكمی كه قوه قضاييه در مورد شكايت‎شان از وزارت ورزش و جوانان صادر می‎كند گردن می‎نهند و نمی‎خواهند اقدام عملياتی خشنی داشته باشند.»

روزنامه شرق هم با اشاره به «هشدار شورای هماهنگی حزب‌الله» که اعلام کرده «ورود زنان به ورزشگاه غیرقانونی و غیر شرعی است»، نوشته درحالی که روزهای گذشته جریان‌های اصولگرا در حال تبری جستن از طومار اعتراض به حضور زنان در ورزشگاه بودند «حسین الله کرم با انتشار متنی در صفحه اینستاگرام خود آب پاکی را روی دست همه آنها ریخت. هم مسئولیت طومار را برعهده گرفت و هم به شدت از آن دفاع کرد.»

همزمان حمید استاد، دبیر شورای هماهنگی نیروهای حزب‌الله مشهد نیز به روزنامه شرق گفته است که «اصل کار ما تاکنون بر بند میم وصیت نامه امام(آیت‌الله خمینی) بوده است کــه حضرت آقا( آیت‌الله خامنه‌ای)هـم متممی بر آن زدند که همان بحث لسانی بود. الان هم همان است و قرائت دیگری از بند میم است که مسئولیتی گردن نیروهای انقلابی و حزب‌الله انداخته‌اند که منتظر دستور نباشید.»

دبیر شورای هماهنگی حزب‌الله مشهد با تاکید براینکه «هر جایی احساس شود نیاز است، ما ورود پیدا می‌کنیم»، به مهسا جزینی خبرنگار روزنامه شرق گفته است: «بحث ما امر به معروف است و دولت و غیر دولت هم ندارد. حضرت آقا چون توضیح کامل دادند، ما با بحث لسانی پیش می‌رویم و جلوتر از این نمی‌رویم. درباره بحث بانوان و ورزشگاه و طوماری کــه آقا‌ی الله کرم در شکایت از وزارت ورزش تهیه کردند، هم نگاه ما همین است.»

حمید استاد گفته است: «با اصل تجمعات زن و مرد مشکلی نداریم» اما «هم‌نوایی زنان و صدای زنان و آرایش و حجاب زنان و اختلاط زنان است که مشکل است. مسائل دیگری هم هست؛ مانند اینکه دشمن هم نفوذی‌هایی در داخل دارد که شاید گام اولش این باشد.»

روزنامه همدلی هم طی گزارشی «واکنش صاحب‎نظران به تلقی انصار حزب‌الله از سخنان رهبر جمهوری اسلامی» را منتشر کرده و نوشته که تعبیر این گروه «برداشت خیابانی از آتش به اختیار» است.

این روزنامه با اشاره به اینکه در طوماری که گروه انصار حزب‌الله برای آن امضاء جمع می‌کنند خطاب به رئیس قوه قضائیه آمده که اگر این دستگاه به ماجرای ورود زنان به ورزشگاه رسیدگی نکند «آنها به صورت آتش به اختیار وارد می‎شوند»، نوشته است: «در حالی که بعد از سخنان رهبری اصولگرایان "آتش به اختیار" را فعالیت فرهنگی خودجوش خواندند که با اقدامات غیرقانونی منافات دارد، انصار حزب الله در طومار خـود از فهم دیگری از "آتش به اختیار" می‎گوید» که حاکی از «حضور خیابانی، میدانی و احتمالا همراه با خشونت است.»

روزنامه خراسان در گزارشی با تیتر «شنیده‌های بهارستانی‌ها از تغییرات کابینه» نوشته است: «گمانه‌زنی‌ها و تحلیل‌ها درباره لیست ۲۰ نفره وزرای دولت دوازدهم به میان اهالی بهارستان هم رسیده است.»

این روزنامه از قول پروانه سلحشوری عضو فراکسیون امید مجلس دهم نوشته است: «اعمال تغییرات در کابینه در حیطه وظایف رئیس جمهور است اما به نظر من باید حداقل نیمی از کابینه تغییر کند.»

روزنامه خراسان همچنین نوشته که «فاطمه ذوالقدر عضو دیگر فراکسیون امید نیز خواهان رعایت سهم ٣٠ درصدی برای زنان در کابینه و اعمال تبعیض مثبت به نفع زنان در چینش کابینه است» اما تاکید کرده که «باید منتظر ماند و دید حسن روحانی چه میزان از کابینه اش را تغییر خواهد داد و آیا ممکن است مقاومت‌های افرادی مانند آشنا و یا نهاوندیان از موج این تغییرات بکاهد.»

روزنامه دنیای اقتصاد در تیتر یک خود با عنوان « مدل انگلیسی چینش کابینه» نوشته است: «با توجه به در پیش بودن موعد تعیین و معرفی کابینه دوازدهم، اظهار نظر پیرامون ترکیب کابینه به موضوع بحثی پرتکرار در فضای کارشناسی کشور تبدیل شده ‌است. حتی شنیده می‌شود که رئیس‌جمهور لیست نامزدهای پست وزارت را پس ازماه رمضان بررسی خواهد کرد. به عقیده برخی کارشناسان در روند تعیین هارمونی کابینه در کشور، خلأ‌هایی دیده می‌شود. این خلأ‌ها در کشورهای توسعه یافته با به کارگیری اتاق‌های فکر مرتفع می‌شود.»

به نوشته این روزنامه «در پنج دهه گذشته، از روش نوینی در ترسیم ترکیب هرم اجرایی در کشورهای مختلف استفاده می‌شود. براساس این سازوکار کشورهایی نظیر انگلستان، آمریکا، ژاپن، چین و آلمان، در موسم تغییر کابینه، تیمی تصفیه‌شده از انگیزه‌های سیاسی و متشکل از متخصصان حوزه‌های مختلف ترکیب کابینه آتی را با هدف رسیدن به کارآترین حالت بهینه‌سازی می‌کنند. خبرگان این اتاق فکر در گام نخست مهم‌ترین اولویت‌ها و چالش‌های هر یک از وزارتخانه‌ها را برای دوره پیش‌رو ترسیم می‌کنند. سپس با نظرسنجی از وزرای دوره‌های پیشین و متخصصان بخش‌های خصوصی در تعامل با وزارتخانه‌های دولتی، مهم‌ترین ویژگی‌های وزارتخانه کارآ و پیشنهاد هر یک از وزیران پیشین برای تصدی پست وزارتخانه را مشخص می‌کنند.»

دنیای اقتصاد نوشته که «این پیشنهادها پس از مشورت اعضای اتاق فکر در قالب لیستی از وزرای پیشنهادی در اختیار رئیس دولت قرار می‌گیرد. گزینه نهایی وزارت نیز در یک سازوکار تعاملی بین رئیس دولت و اعضای اتاق فکر تعیین می‌شود.»

این روزنامه به صراحت به وجود چنین ساز و کاری برای تعیین وزرای دولت دوازدهم توسط حسن روحانی اشاره نکرده اما دستکم به رئیس جمهوری توصیه کرده که از وجود چنین مدلی برای تعیین وزرای دولت آینده خود استفاده کند.

روزنامه ایران از هشدار نماینده مقیم سازمان ملل در ایران درباره «زلزله خاموش در ۲۰ درصد خاک ایران» خبر داده است.

به نوشته این روزنامه « همزمان با روز جهانی مقابله با بیابان زایی، گری لوئیس نماینده مقیم سازمان ملل در تهران با اعلام هشدار نسبت به اینکه ۲۰ درصد اراضی کشور روی نوار بیابانی قرار دارد، این پدیده را به عنوان "زلزله خاموش قرن" معرفی کرد و گفت: در حال حاضر ۱۸ استان و ۹۷ شهر ایران درگیر بیابان‌زایی هستند و بسیاری از مردم از این بیابان‌زایی به عنوان زلزله ساکت قرن یاد می‌کنند.»

گری لوئیس در نشست سازمان جنگل‌ها و مراتع به مناسبت فرا رسیدن روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی گفته است: «در شرایط حاضر بسیاری از کشورهای دنیا دور هم جمع شده و برای تحقق اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار به توافق رسیده‌اند. هدف ۱۵ این دستور کار نیز به زندگی در کره زمین ارتباط دارد و به طور مشخص از تمام کشورها خواسته شده در زمینه مقابله با بیابان‌زایی تلاش کنند.»

روزنامه ایران همچنین از قول خداکرم جلالی رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور نوشته است: «در ایران حدود ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار عرصه بیابانی وجود دارد که ۲۰ درصد کل کشور را در برمی‌گیرد. از این‌رو سرانه بیابان در کشور ما ۴۳۰۰ متر مربع است حال آنکه سرانه بیابان در جهان ۲۰۰۰ متر مربع یعنی بیش از دو برابر جهان است و همین موضوع وظیفه ما را در پرداختن به بیابان‌زدایی سنگین‌تر می‌کند.»

روزنامه اعتماد در تیتر یک خود با عنوان «فراموش ‌شدگان» گزارشی دارد درباره بی توجهی به وضعیت بازماندگان آتش نشانان و دیگر قربانیان آتش سوزی پلاسکو ۱۵۰روز بعد از فرو ريختن این ساختمان در قلب تهران.

خانواده ناصر مهرورز آتش‌نشانی که در این حادثه جان خود را از دست داد و دو برادر دیگرش هم آتش نشان‎اند به اعتماد گفته‌اند: «نه شهرداری، نه بنياد و نه آتشنشانی هيچ‌كدام بعد از حادثه حتی يكبار به ما زنگ هم نزدند كه احوالمان را بپرسند»، ضمن اینکه «حالا كه مجموعه شهرداری در حال عوض شدن است هيچ كسی به فكر ما نيست. تا به حال آتشنشانی و شهرداری هم هيچ قدمی برای ما برنداشته. شهرداری نصف مبلغ ديه را به ما داده و گفته كه بقيه‎اش را هم در آينده خواهد داد. ما مدتهاست هم به شهرداری و هم آتشنشانی گفته‎ايم كاری برای مزار شهدای آتشنشان كند. آنجا حتی يک سايبان درست نكرده‎اند تا جلوی آفتاب را بگيرد. خانواده شهدا در گرمای عرقريزان بايد روی سنگ های داغ بنشينند و عزاداری كنند.»

معصومه شجاعی، همسر قاسم شجاعی يكی از نگهبان های جانباخته در پلاسكو، هم به هدیه کیمیایی خبرنگار اعتماد گفته است: «حقوق همسرم را هشتصد تومان مشخص كردند و از فروردين ماه پرداخت می‎كنند. اما من يک پسر ۲ ساله و يک دختر ۹ ساله دارم كه بايد خرجشان را بدهم با ماهی هشتصد هزارتومان هيچ كاری نمی‎شود كرد.»

همسر محمود حسینی دیگر نگهبان جانباخته پلاسگو هم گفته است: «فقط قبل از عيد به ما يک ميليون و هشتصد هزارتومان دادند و ديگر هيچ خبری نشد. حقوقی كه از مستمریشوهرم به من و دوتا بچه‌اش می‌رسد ماهی ۵۰۰ هزارتومان است» و برادر حسين روحانی يكی ديگر از آتشنشان‌های شهيد حادثه پلاسكو» هم گفته است: «شهرداری نيمی از ديه برادرم را به همسرش داد و مستمری‎اش را هم پرداخت می‎كند. اما اينها كافی نيست. دختر كوچک برادرم هنوز ۶ سالش تمام نشده و مادرش بعد از اين اتفاق افسردگی شديد گرفته. حتی نمی‌تواند كارهای روزانه‌اش را هم انجام بدهد.»

اعتماد همزمان خبر داده است که « تجمع شماری از اهالی روستای آق‎دره وسطی در محوطه معدن طلای آق‎دره، به برخورد و درگيری منجر شده است.»

این روزنامه با اشاره به اینکه « ۱۷ كارگر سال گذشته شلاق خوردند و امسال ۱۳ نفر از اهالی روستاهای اطراف معدن كه جويای كار بودند، مجروح شدند»، نوشته است: «هنوز توضيحی درخصوص به خشونت كشيده شدن تجمع اهلی روستای آق دره و دليل مصدوميت چندين نفر از تجمع‎كنندگان منتشر نشده است.»

XS
SM
MD
LG