علی اصغر جهانگیر رییس سازمان زندانها در گفتوگو با «نسیم آنلاین» در مورد نحوه نگهداری زندانیان سیاسی میگوید: «زندانی به معنای زندانی سیاسی در ایران وجود ندارد و آن زندانیانی که به این عنوان مطرح هستند، زندانیان امنیتیاند. کسانی که به گفته آقای جهانگیر به موجب قانون جرائم امنیتی مرتکب شدهاند، زندانی امنیتی محسوب میشوند و در نگهداری از آنها تفاوتی با سایر زندانیان عادی وجود ندارد.»
این زندانیان به گفته رییس سازمان زندانها «از همه حقوق انسانی و اسلامی برخوردارند.»
این بار اول نیست که یک مقام رسمی در جمهوری اسلامی وجود زندانی سیاسی در ایران را انکارمیکند. در زمانی نه چندان دور محمد جواد ظریف در گفتوگو با چارلی روز، روزنامهنگار آمریکایی، وجود زندانی سیاسی را با کلماتی دیگر انکار کرد و گفت «کسی به خاطر عقیدهاش در ایران زندانی نمیشود.»
غلامحسین اسماعیلی رییس پیشین سازمان زندانها، که به خاطر کتک زدن زندانیان بند ۳۰۵ اوین از مقام خود برکنار شد، هم در تیرماه سال ۱۳۹۱ گفته بود که در ایران زندانی سیاسی وجود ندارد. حسن نایب هاشم فعال مدافع حقوق بشردر اتریش در باره انکار وجود زندانی سیاسی از سوی مقامهای جمهوری اسلامی به رادیو فردا میگوید: «از آقای جهانگیر که یک مقام امنیتی است انتظار دیگری جز انکار وجود زندانی سیاسی در ایران نمیتوان داشت.»
به گفته رییس سازمان زندانها در جمهوری اسلامی که همزمان رئیس دفتر بازرسی ویژه قوه قضاییه هم هست در حال حاضر شمار زندانیان در ایران سه برابر گنجایش زندانها ست.
ناصر زر افشان وکیل دادگستری در تهران درباره شمار زیاد زندانیان در ایران به رادیو فردا میگوید: «به رغم ساخت زندانهای جدید در سالهای گذشته افزایش سریع شمار زندانیان ظرفیتهای موجود را نا کافی میکند.»
به گفته رییس سازمان زندانها در حال حاضر نزدیک به هفتاد درصد از زندانیان را زندانیان مربوط به مواد مخدر تشکیل میدهند و حدود صد هزار نفر به طور مستقیم در رابطه با جرم مواد مخدر در زندانهستند.