لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۶:۳۲

لغو معاملات شرکت عظیم فولاد کره جنوبی با شرکت‌های دولتی ایران


عکس تزئینی است
عکس تزئینی است
رویترز گزارش داده است، شرکت عظیم فولادسازی «پی او اس سی او» کره جنوبی روابط خود با شرکت‌های دولتی ایران قطع کرده و تنها با شرکت‌های خصوصی ایران معاملات می‌کند.

خبرگزاری رویترز سه‌شنبه، ۲۱ اسفندماه گزارش داده است که تحریم‌های غرب علیه برنامه هسته ای ایران بسیاری از بخش‌های اقتصادی از جمله صنایع فولاد و دیگر فلزات را تحت تاثیر قرار داده است؛ بخش‌هایی که ایران به شدت نیاز به واردات این اقلام دارد.

رویترز می‌نویسد که اوایل ماه جاری میلادی منابع دیپلماتیک و اطلاعاتی به این خبرگزاری اطلاع داده‌اند که شرکت «گلنکور» هزاران تن اکسيد آلومينيوم را به شرکت ايرانی «ايرالکو» فروخته است؛‌شرکتی که آلومنیوم لازم برای ساخت سانتریفیوژهای ایران را تامین می‌کند.

این شرکت از طرف اتحادیه اروپا تحریم شده است. معامله در دفتر شرکت «گلنکور» در سوئیس انجام شده بود.

در مورد دیگری شرکت چندملیتی «ترافیگورا» که دفتر مرکزی آن در سوئیس است تایید کرده است که با شرکت ایرانی ایرالکو وارد معامله شده است.

رویترز می نویسد که رونوشت نامه شرکت فولادسازی «پی او اس سی او» کره جنوبی به گروه «اتحاد علیه ایران هسته‌ای» را مشاهده کرده است. این شرکت در ۲۸ فوریه به این گروه لابی غربی که شرکت‌های بین‌المللی را برای قطع روابط با ایران تشویق می‌کنند، گفته است که تنها برخی شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت فولادسازی بزرگ بین‌المللی تجارت با شرکت‌های خصوصی ایران را ادامه می‌دهند.

«سانگ سه بین» رئیس دفتر این شرکت کره‌ای به گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای نوشته است که معاملات با ایران صرفا در بخش‌های صلح‌آمیز انجام می‌شود و تنها با شرکت‌های خصوصی ایران که این شرکت به آنها باور دارد معاملات صورت می‌گیرد، اگرچه محدود کردن همکاری‌های تجاری با ایران برای این شرکت زیان‌هایی نیز در پی داشته است.

به‌گفته وی، این شرکت هیچ رابطه‌ای با بخش‌های حساس اقتصاد ایران مانند بخش انرژی، دفاعی و هسته‌ای ندارد.

مارک والاس نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل و مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای می‌گوید که این گروه به‌خاطر اقدامات شرکت فولادسازی «پی او اس سی او» کره جنوبی قدردان است، اما تلاش‌های گروه برای ترغیب این شرکت به قطع کامل تجارت با ایرانی‌ها ادامه خواهد داشت.

شرکت فولادسازی «پی او اس سی او» کره جنوبی از لحاظ حجم تولید، پنجمین شرکت بزرگ فولاد در جهان است.

رویترز می‌نویسد که تحریم‌های اتحادیه اروپا برای صادرات فولاد و فلزات به ایران منجر به لغو بسیاری از قراردادهای تجاری در این زمینه با ایران شده است، خصوصا شرکت‌های فولادسازی روسیه که وابستگی عمیقی به بازار ایران دارند.

سید رسول خلیفه سلطانی دبیرانجمن تولید کنندگان فولاد ایران سه شنبه، ۲۲ اسفندماه اعلام کرد که در ۱۱ ماه اول سال جاری خورشیدی واردات فولاد خام ۸ درصد و واردات محصولات فولادی ۳۶ درصد نسبت به دور موافق سال گذشته کاهش یافته است. ایران در این دوره زمانی کلا ۶ میلیون تن فولاد و محصولات فولادی وارد کرده است.

یک منبع صنعت تجارت فلزات از بریتانیا به رویترز گفته است که به‌خاطر مشکلات پرداخت و تحریم‌های بانکی شرکت‌های خارجی چندان تمایلی به معامله با ایران ندارند.

«دفتر بین‌المللی آمار فولاد» اواسط ماه نوامبر سال گذشته گزارش داد که «تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه صدور فلزات به ایران باعث شده تا واردات فولاد ایران طی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته یک‌چهارم کاهش پیدا کند».

اتحادیه اروپا ۱۵ اکتبر سال گذشته تحریم‌هایی را در مورد فروش فولاد، آلومینیوم و دیگر فلزات اساسی به ایران مقرر کرد، اما بر اساس گزارش دفتر بین‌المللی فولاد، تحریم فلزات از ماه‌ها قبل بر بخش واردات فولاد ایران تاثیر گذاشته است.

آمارها نشان می‌دهد که ایران در سال های اخیر سالانه ۱۰ میلیون تن فولاد وارد کرده‌ است اما این رقم برای ۹ ماهه اول سال گذشته میلادی تنها ۴ میلیون تن بوده‌ است.

ايرج رهبر رئيس کانون سراسری انبوه‌سازان ایران مهرماه سال جاری به خبرگزاری مهر گفته بود که «در هفته‌های گذشته، قيمت فولاد در ايران ۱۰۰ درصد افزايش يافته است.»

شرکت‌ها و دست‌اندرکاران بخش ساخت‌و‌ساز ایران تاکنون به دفعات از «بحران فولاد» در کشور سخن گفته و از عدم تخصیص ارز دولتی به واردات فولاد شکایت کرده‌اند.
XS
SM
MD
LG