پاکستان در واکنش به تعلیق کمکهای آمریکا به این کشور، این اقدام را «غیرسازنده» خواند و آن را ضربهای برای مقابله با تروریسم توصیف کرد.
روز پنجشنبه ۱۴ دی وزارت خارجه آمریکا، اعلام کرد تقریباً همه کمکهای مالی و تسلیحاتی مالی آمریکا به پاکستان، تعلیق خواهد شد.
وزارت خارجه آمریکا گفته است این کمک ۹۰۰ میلیون دلاری تا زمانی که پاکستان با گروههای تروریستی، و از جمله طالبان افغانستان و شبکه حقانی، در خاک خود برخورد نکند ادامه خواهد داشت.
به گفته مقامهای آمریکایی کمکهای پاکستان در دو مقوله تحت تأثیر این تعلیق قرار میگیرند: یکی کمک تسلیحاتی، آموزش و خدمات نظامی و دیگری کمک برای مبازره با تروریسم. این کمکها قرار بود از طرف وزارت دفاع آمریکا به پاکستان پرداخت شود.
پیش از نیز در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۷، آمریکا کمک ۲۵۵ میلیون دلاری به پاکستان را که مربوط به بودجه ۲۰۱۶ بود، به حال تعلیق درآورد. قرار بود این کمک از سوی وزارت خارجه آمریکا به پاکستان پرداخت شود.
به گزارش خبرگزاری آلمان وزارت خارجه پاکستان با صدور بیانیهای گفت: «ضربالاجلهای خودسرانه، تصمیمات یکجانبه و و تغییر اهداف، در مواجهه با تهدیدهای مشترک غیرسازنده است.»
وزارت خارجه پاکستان افزود: «همکاری برای صلح پایدار مستلزم احترام متقابل و اعتماد متقابل و صبر و ثبات قدم است.»
این وزارتخانه پاکستان با اشاره به ظهور گروه داعش در افغانستان تأکید کرده که مقابله با چنین گروههایی «همکاری بیشتر بینالمللی» را میطلبد.
مفتاح اسماعیل، مشاور مالی پاکستان پیش از این گفته بود تعلیق این کمکها لطمهای به اقتصاد پاکستان نخواهد زد.
در آغاز سال نو میلادی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، پاکستان را به دروغگویی و فریب آمریکا در نبرد با تروریسم متهم کرد.
مقامهای آمریکایی بارها سازمان اطلاعات ارتش پاکستان را به پشتیبانی از طالبان افغانستان متهم کردهاند. اسلامآباد این اتهام را رد کرده است.