دیدار تاریخی دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، رهبران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور با استقبال جهانی و ابراز امیدواری برای صلح و ثبات در شبهجزیره کره همراه شده است.
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، ساعاتی پس از دیدار رئیس جمهور آمریکا و رهبر کره شمالی، اعلام کرد این آژانس آماده راستیآزمایی در مورد کره شمالی است.
آقای آمانو روز سهشنبه ۲۲ خرداد، «از نشست رئیس جمهور آمریکا و رهبر جمهوری دموکراتیک خلق کره در سنگاپور که شامل تعهد پیونگیانگ برای حرکت به سوی غیرهستهای شدن کامل شبهجزیره کره است، استقبال» کرد.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، و کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، پس از ماهها تنش لفظی و تهدید متقابل در سنگاپور رو در رو گفتوگو کردند.
یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در ادامه گفت که آژانس «مذاکرات میان دو کشور را که برای اجرای نتایج» نشست سنگاپور صورت میگیرد، «از نزدیک دنبال خواهد کرد.»
یوکیا آمانو افزود که «در صورت درخواست کشورهای مربوطه، آژانس بینالمللی انرژی اتمی با مجوز شورای حکام آماده انجام هرگونه راستیآزمایی در جمهوری دموکراتیک خلق کره است.»
در واکنش به دیدار دونالد ترامپ و کیم جونگ اون، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، این نشست را گامی «سازنده» دانست و گفت: «صرف اینکه این دیدار صورت گرفت، البته سازنده است.»
وزارت خارجه روسیه نیز با صدور بیانیهای «عادیسازی روابط پیونگیانگ و واشینگتن را بخشی از حل و فصل نهایی مسائل شبهجزیره کره و از جمله مسئله هستهای» ارزیابی کرد.
شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن، نیز ضمن خرسندی از نشست دونالد ترامپ و کیم جونگ اون اظهار داشت که توکیو با آمریکا، کره جنوبی، چین و روسیه برای حل و فصل برنامه موشکی و اتمی کره شمالی از نزدیک همکاری خواهد کرد.
فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز نشست سنگاپور را «گامی مهم و ضروری» در بهبود روابط دو کره و غیرهستهای شدن شبهجزیره کره دانست.
فدریکا موگرینی در عین حال تاکید کرد هدف جامعه جهانی همچنان «غیرهستهای شدن کامل و قابل راستیآزمایی و بازگشتناپذیر» شبهجزیره کره است.
جنگ شوآنگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، نیز با یادآوری قطعنامههای شورای امنیت اظهار داشت که در صورت تغییر رویه کره شمالی امکان تجدیدنظر، اصلاح و لغو تحریمهای کره شمالی وجود دارد. چین بزرگترین شریک تجاری-سیاسی کره شمالی است.
بوریس جانسون، وزیرخارجه بریتانیا، نشست سنگاپور را گامی مهم به سوی ثبات منطقهای توصیف کرد که برای اقتصاد جهانی حائز اهمیت حیاتی است.
در بیانیهای که به امضای رهبران کره شمالی و آمریکا رسیده تاکید شده که شبهجزیره کره به سوی خلع سلاح کامل هستهای حرکت میکند و ایالات متحده متعهد میشود به کره شمالی ضمانتهای امنیتی بدهد.