لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۱۹

قرارداد ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی ایران با سرمایه اروپایی


وزارت نیرو اعلام که قرارداد احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با جذب سرمایه‌گذاری خارجی در خراسان شمالی روز یکشنبه ۳ مردادماه منعقد شد.

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو علیرضا صبوری، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی، اعلام کرد که پس از ماه‌ها تلاش و پیگیری برای رفع موانع سرمایه‌گذاری، سرانجام قرارداد فاز اول احداث بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور با ظرفیت ۳۰ مگاوات به امضای سانا (سازمان انرژی‌های نو ایران) رسید.

علیرضا صبوری با اشاره به این که این نیروگاه با مشارکت و سرمایه‌گذاری مستقیم کشورهای سوئیس و ایتالیا احداث خواهد شد، اظهار داشت: به گفته سرمایه‌گذاران این پروژه، عملیات اجرایی ظرف ۳ الی ۴ هفته آینده آغاز می‌شود.

بر اساس این گزارش، سرمایه این پروژه ۴۰ میلیون یورو (۴۴ میلیون دلار) است و زمین ۶۰ هکتاری در ضلع غربی کارخانه آلومینای جاجرم که در مجاورت پست ۴۰۰ کیلوولت این شهرستان قرار دارد، برای احداث پروژه در نظر گرفته شده است.

قرار است در ساخت این نیروگاه به جز پنل‌ها و اینورترها، تمامی تجهیزات در خود ایران ساخته و نصب شود.

وی همچنین به طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان اشاره کرد و گفت: شرکت سرمایه‌گذار سوئیسی تا ۳۰۰ مگاوات احداث نیروگاه در شهرستان‌های شیروان، اسفراین، بجنورد و جاجرم را در دستور کار دارد که به تدریج مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

بر اساس آخرین گزارش هفتگی وزارت نیرو که آمارهای چهار ماهه سال جاری خورشیدی را در بر دارد، هم‌اکنون کل ظرفیت اسمی تولید برق از منابع تجدیدپذیر (بادی، خورشیدی و غیره) حدود ۲۴۰ مگاوات است که تنها سهمی ۰.۳ درصدی در کل ظرفیت اسمی تولید برق کشور دارد. بر اساس این گزارش، در سال جاری ۵ مگاوات به ظرفیت اسمی تولید برق از منابع تجدیدپذیر اضافه شده است.

این در حالی است که بر اساس گزارش سایت رسمی سازمان انرژی‌های نو ایران، ایران با داشتن ۳۰۰ روز آفتابی در بیش از دو سوم آن و متوسط تابش ۴.۵ تا ۵.۵ کیلووات ساعت بر متر مربع در روز یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی است.

بر اساس این گزارش، با مطالعات انجام شده توسط شرکت «دی ال آر» آلمان، در مساحتی بیش از ۲۰۰۰ کیلومترمربع، امکان نصب بیش از ۶۰ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی خورشیدی وجود دارد. این رقم حتی بیشتر از کل توان عملی تولید کنونی برق ایران است که حدود ۵۲ هزار مگاوات است.

به تازگی حمید چیت‌چیان وزیر نیرو در گفت‌وگو با بلومبرگ اعلام کرد که ایران در نظر دارد نخستین مناقصه برای پروژه‌های همگانی انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان سال انجام دهد. این پروژه‌ها تا زمان اتمام می‌تواند ۱۲ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری جذب کند.

ایران می‌خواهد طی ۵ سال آینده، ۵ هزار مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر به راه بیندازد و ۲۵۰۰ مگاوات دیگر تا سال ۲۰۳۰ به این میزان اضافه کند.

XS
SM
MD
LG