بنا بر گزارشهای رسیده به رادیو فردا، سه شهروند بهایی در ایران که پیشتر از تحصیل محروم شده بودند، با حکم قاضی مقیسه هر کدام به پنج سال زندان محکوم شدهاند.
روحیه صفاجو، تارا هوشمند و سرمد شادابی پس از چندین بار احضار به دادگاه، در آبان امسال به اتهام آنچه «اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در فرقه ضاله بهاییت» نامیده شده هریک به پنج سال حبس محکوم شدهاند. مقامات ایران آیین بهایی را «فرقه ضاله» مینامند.
این سه شهروند بهایی پس از شرکت در کنکور سال ۱۳۹۳ موفق به رویت رتبه خود نشدند و در نهایت از انتخاب رشته محروم شدند.
این سه نفر سپس به نهادهای مسئول از جمله دفتر ریاست جمهوری، وزارت علوم و سازمان سنجش اعتراض کردند که نتیجهای از آن حاصل نشد.
روحیه صفاجو، تارا هوشمند و سرمد شادابی در اسفند سال ۹۴ بازداشت شدند و در فروردین سال ۹۵ با قید وثیقه از زندان بیرون آمدند.
نهایتا پس از شش بار احضار و تنها با تشکیل دو جلسه دادگاه این سه از سوی قاضی مقیسه به پنج سال زندان محکوم شدند.
شهروندان بهایی در ایران، به دلیل اعتقادات مذهبیشان در سالهای پس از انقلاب بهصورت «سامانمند» هدف انواع تبعیضها قرار گرفتهاند. محرومیت از تحصیل، ممانعت از تصدی مشاغل دولتی، کارشکنی در مشاغل آزاد و تعقیب قضایی از جمله فشارهایی است که در ایران بر جامعه بهاییان وارد میشود. چندین تن از رهبران بهایی نیز در ایران سالهاست که در زندان بهسر میبرند.
مطابق اصل ۱۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.»
در گزارشهای سازمانهای بینالمللی ایران به طور مکرر به نقض حقوق بهاییان متهم شده است.
به گفته سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه جهانی بهاییان، با وجود شعارهای امیدبخش دولت حسن روحانی ، وضعیت بهاییان از جهاتی نیز بدتر نیز شده است.
سخنگوی جامعه بهاییان به کمپین پیشتر به کمپین حقوق بشر ایران گفته بود: «در طول چهار سال گذشته (دوره اول ریاست جمهوری) متاسفانه وضعیت تغییری نکرده و اگر نگاهی به آمار بازداشت شهروندان بهایی بیندازید، وضعیت بدتر هم شده است. ما الان حدود ۹۰ بهایی در زندان داریم، دانشجویان بهایی هنوز از تحصیل محروماند، صدها مغازه بهاییان بدون دلیل قانونی بسته شدهاند و آزار و اذیتهای دیگری هم وجود دارد که شهروندان بهایی به صورت روزمره تحمل میکنند.»