جنگندههای ارتش ترکیه سنگینترین حملات خود از جمعه گذشته تاکنون را طی عملیاتی شبانه علیه مواضع شبهنظامیان کرد در خاک عراق انجام دادند.
به گزارش رویترز، این خبر به نقل از یک مقام ترک که نخواست نامش فاش شود در حالی منتشر میشود که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه ساعاتی پیش از آن گفته بود ادامه روند صلح غیرممکن شده است.
بر اساس این گزارش، جنگندههای اف۱۶ ترکیه که از پایگاهی در استان دیاربکر به پرواز در آمده بودند شش هدف کردها را در خاک عراق بمباران کردند.
ترکیه از جمعه گذشته به تلافی حملات کردها که به کشته شدن تعدادی از افراد پلیس منجر شد دست به حملاتی علیه مواضع کردها در نقاط مختلف از جمله مناطقی در خاک خود زده است.
حبیب حسینیفرد تحلیلگر مسائل خاورمیانه، مقیم آلمان در مورد انگیزههای ترکیه برای انجام عملیات علیه کردها به رادیو فردا میگوید:
«با نگاهی به وضعیت سیاسی ترکیه در مییابیم دولت ترکیه با وضعیت بدی در صحنه سیاسی روبروست. با توجه به شکستی که در انتخابات ژوئن (ماه گذشته) خورده و اکثریت مطلق مجلس را بعد از دوازده سال از دست داد و ظرف این مدت هم نتوانسته نیروی دیگری را برای یک دولت ائتلافی جلب کند،به نظر میآید بدش نمیآید که انتخابات مجددی برگزار کند. و در این رابطه طبیعیست که حمله علیه کردها به مذاق و سلیقه نیروهای ملیگرای درون ترکیه خوش بیاد و بتواند رای آنها را در انتخاباتی که احتمالا برگزار میکند. اینها محاسباتیست که به نظر میآید دولت ترکیه بر اساس آنها حمله به پ.ک.ک و کردها را صورت میدهد».
اقدامات ترکیه پس از اعلام تصمیم این کشور و آمریکا برای ایجاد ناحیه امن در شمال سوریه شدت بیشتری یافته است.
چارلز رکناگل خبرنگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در مقالهای با اشاره به نکات مثبت ایجاد ناحیه امن مینویسد این اقدام باعث جلوگیری از هجوم نیروهای حکومت اسلامی به نواحی تحت کنترل نیروهای سوریه و کردها میشود .
رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه در بیان یکی دیگر از نکات مثبت ایجاد ناحیه امن گفته است این کار باعث فراهم شدن مقدمات بازگشت حدود یک میلیون و هفتصد هزار پناهنده سوری به خانه و کاشانهشان است.
در همین حال آقای اردوغان روز سهشنیه خواستار آن شد که مجلس ترکیه امنیت قضایی آن دسته از نمایندگان مجلس و سیاستمدارانی را که با کردها ارتباط دارند لغو کند تا امکان پیگرد قانونیشان فراهم شود.
حرکتی که به نوشته رویترز، نمایندگان آقای اردوغان در احزاب موافق کردها را هدف قرار میدهد.
پیش از این در روز دوشنبه احمد داوود اوغلو نخستوزیر ترکیه در مصاحبهای با روزنامه حریت اعلام کرده بود که کشورش قصد اعزام نیروی زمینی به سوریه را ندارد اما در عین حال گفت حملاتی که ترکیه علیه گروه «حکومت اسلامی» و شبهنظامیان کُرد آغاز کرده «معادلات منطقه را تغییر میدهد» و تأکید کرد که «هماینک شرایط جدیدی بهوجود آمده است.»
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، هفته گذشته به باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، برای استفاده جنگندههای آمریکایی از پایگاه «اینجرلیک» جهت حمله به مواضع «حکومت اسلامی» در سوریه «چراغ سبز» نشان داد.