لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۸

تاثیر پیوستن بریتانیا به جبهه ضد «خلافت اسلامی»


تورنادوهای نیروی هوایی بریتانیا در روز ۲۷ سپتامبر در عراق
تورنادوهای نیروی هوایی بریتانیا در روز ۲۷ سپتامبر در عراق

پارلمان بریتانیا به درخواست دیوید کامرون، نخست وزیر، برای مشارکتِ این کشور درحملات هوایی ائتلاف علیه مواضع گروه خلافت اسلامی یا داعش در عراق، رای مثبت داد. درخواستی که حتی مورد قبول و حمایت ِ حزب کارگر، حزب مخالف دولت نیز قرار گرفت. درخواست دولت با ۵۲۴ رای موافق در مقابل ۴۳ رای مخالف تصویب شد. بنابر گزارش‌ها، جنگنده‌های بریتانیا که در قبرس مستقر هستند درعملیات در عراق شرکت می‌کنند. حسین آرین، کارشناس نظامی در بریتانیا در گفت‌وگو با رادیو فردا از این رای مثبت و چشم‌اندازِ همکاری بریتانیا می‌گوید.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:53 0:00
لینک مستقیم


حسین آرین: با توجه به افکار عمومی در بریتانیا علیه خلافت اسلامی و با توجه به اینکه یکی از شهروندان بریتانیایی اخیرا‌ً‌ به وسیله همین خلافت اسلامی کشته شده و به طور کلی شرایط مساعد سیاسی طوری است که این بار دیوید کامرون توانست به راحتی اجازه مجلس بریتانیا را برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی و استفاده از نیروی نظامی علیه خلافت اسلامی به دست بیاورد و این برای دیوید کامرون از جهات سیاسی خیلی خوب است. برای اینکه چند ماه پیش که از همین مجلس خواسته بود که عملیات نظامی علیه سوریه اجرا کند و خیلی انتظار داشت که با او موافق باشند، همین مجلس با او مخالفت کرد.

با پیوستن بریتانیا به ائتلاف و مشارکت این کشور در حملات هوایی ائتلاف علیه مواضع گروه خلافت اسلامی تا چه حد زمان مقابله و زمان از بین بردن این گروه را کوتاه‌تر می‌کند؟ پیش از این گفته شده که سه سال دست کم طول خواهد کشید تا با خلافت اسلامی به درستی مقابله شود.

بریتانیا به هر حال یکی از قدرت‌های مهم اروپا است و همینطور رابطه بسیار نزدیک و تنگاتنگی با آمریکا دارد. از این جهت این خیلی خوب خواهد بود و آمریکایی‌ها بی‌شک و همینطور هم که گفتند از آن استقبال خواهند کرد. شمار کشورهایی را که تاکنون اظهار تمایل کرده‌اند یا رسما‌ً به این ائتلاف پیوستند که از نظر عملی کاری انجام دهند بسیار مهم است. بریتانیا یک فرصت خیلی خوبی دارد. بدین معنا که می‌تواند از پایگاه هوایی‌اش در قبرس استفاده کند که فاصله چندانی با مواضع خلافت اسلامی در عراق ندارد و می‌تواند این مواضع را بمباران کند و می‌تواند بسیار مفید باشد. در عین حال این نکته را هم باید اضافه کنم که بریتانیا در ماه گذشته به طور مدام پرواز بر فراز شمال عراق داشته منتها نه برای بمباران برای جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی. این می‌تواند کمک بزرگی باشد برای بریتانیا که از نظر نظامی در هنگام بمباران مواضع داعش.

پارلمان بریتانیا به درخواست دیوید کامرون نخست‌وزیر این کشور به مشارکت این کشور در حملات هوایی ائتلاف علیه مواضع گروه خلافت اسلامی در عراق رای مثبت داده. درخواست با ۵۲۴ رای موافق در مقابل ۴۳ رای مخالف تصویب شد. حتی حزب کارگر هم که حزب مخالف دولت است از درخواست نخست وزیر بریتانیا حمایت کرده. اما نکته این جاست که صداهای مخالفی هم وجود دارد. این صداهای مخالف چه می‌گویند و چه می‌خواهند؟

صداهای مخالف که تعدادشان خیلی کم است همینطور که خودتان ارقام آن را ارائه دادید می‌گویند بریتانیا بایستی یک هدف خاص و مشخصی داشته باشد و پیوستن به این ائتلاف در درازمدت راه کار نیست. در عین حال صداهای موافق هم روی یک چیزی تاکید کردند و آن اینکه این حملات هوایی فقط مختص مواضع خلافت اسلامی در عراق است و مربوط به سوریه نمی‌شود. ولی ما می‌دانیم که خلافت اسلامی امتداد دارد در سوریه. نکته دیگر این است که بیشتر این صداهای مخالف چه در بریتانیا و چه در جاهای دیگر دنیا معتقدند که حملات هوایی واقعا‌ً‌ تعیین‌کننده نیست و نمی‌تواند به شکست کامل خلافت اسلامی بیانجامد و در نهایت احتیاج هست که نیروی زمینی وارد کار شود و شک و تردید هست که بتواند یکان‌های زمینی چه پیشمرگه‌ها و چه عراقی و یا گروه‌های میانه‌رو مخالف در سوریه بتوانند از نظر نیروی زمینی کار مفید و به طور کلی تعیین‌کننده انجام دهند. و یک نکته دیگر این است که همانطور که حتی اوباما هم در مجمع عمومی سازمان ملل هم گفت، نابود کردن خلافت اسلامی ناممکن است. برای اینکه اینها می‌گویند خلافت اسلامی یک حرکت ایدئولوژیک فراملیتی است، یک تعبیر خاصی از اسلام دارد و می‌تواند با استفاده از سیستم ضعیف حکومتی برخی از کشورها در خاورمیانه و تکیه به این گسل‌های مذهبی به حیات خودش ادامه بدهد. ممکن است شکست بخورد ولی نابود نخواهد شد.

XS
SM
MD
LG