هیئتی متشکل از چند سناتور دموکرات و جمهوریخواه ایالات متحده میگوید که آمریکا هنوز راهبرد مشخصی برای استقرار صلح در افغانستان ندارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این هیئت که روز سهشنبه، ۱۳ تیرماه، از کابل، پایتخت افغانستان، دیدن کرد، از دولت دونالد ترامپ خواست راهبرد تازهای برای مقابله با طالبان و پایان جنگ ۱۵ ساله افغانستان ارائه دهد.
این هیئت که در راس آن جان مککین، سناتور جمهوریخواه قرار دارد، با مقامهای افغان و پاکستانی بر سر اوضاع این منطقه گفتوگو میکند.
لیندسی گراهام، الیزابت وارن، شلدون وایتهوس و دیوید پردو دیگر سناتورهایی هستند که جان مککین را در این سفر همراهی میکنند.
انتظار میرود در چند هفته آینده دولت ترامپ راهبردهای خود را برای جنگ افغانستان ارائه کند.
از زمان خروج اکثر نیروهای خارجی در سال ۲۰۱۴ از افغانستان، دولت مرکزی این کشور، در مقابله موثر با نیروهای طالبان ناتوان مانده است.
افغانستان هماکنون پس از سوریه دومین کشوری است که شهروندانش برای گرفتن پناهندگی اقدام میکنند.
در چنین شرایطی، همزمان با کاهش ۳۲ درصدی بودجه وزارت خارجه آمریکا از سوی دولت ترامپ، اداره ویژه وزارت خارجه که مسئول هماهنگی سیاستهای آمریکا در افغانستان و پاکستان است نیز در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.
در همین زمینه سناتور ارشد لیندسی گراهام «عدم تمرکز» دولت ایالات متحده بر مسائل افغانستان را «بسیار دلسردکننده» خوانده و گفت که وزارت خارجه با کمبود شدید نیرو مواجه است.
سناتور جان مککین در کنفرانس خبری که در مقر ناتو در کابل برگزار شد، گفت: «هیچ یک از ما باور ندارد که در مسیر موفقیت در افغانستان قرار داریم.»
آقای مککین تصریح کرد: «این وضعیت باید بهسرعت تغییر کند.»
جان مککین گفت: «نیرومندترین کشور جهان در زمین باید بتواند پیروز این نزاع باشد. اما رک و راست بگویم، ما از این که این استراتژی هنوز تدوین نشده، در عذابیم.»
سناتور دموکرات الیزابت وارن گفت هدف او از این سفر بررسی میدانی وضعیت افغانستان است.
مقامهای آمریکایی به خبرگزاری رویترز گفتهاند که جیم متیس وزیر دفاع آمریکا در اواسط ماه جاری میلادی، ژوییه گزینههای ممکن در افغانستان را به رئیس جمهور آمریکا ارائه میکند.
ماه گذشته دونالد ترامپ به وزیر دفاع آمریکا ماموریت داد که شمار نیروهای مورد نیاز در افغانستان را مشخص کند.
رویترز به نقل از برخی مقامهای آمریکایی میافزاید احتمال دارد آمریکا با افزایش ۳ تا ۵ هزار نفری نیروهای خود، آموزش نیروهای افغان و پوشش هوایی را شدت بخشد.
ژنرال جان نیکلسون، فرمانده نیروهای آمریکایی و ناتو در افغانستان، میگوید برای عقب راندن طالبان، به چندین هزار نیروی خارجی دیگر نیاز است که بیشتر آنها باید به آموزش افغانها مشغول شوند.
پس از حملات ۱۱ سپتامبر، آمریکا با حمله به افغانستان در سال ۲۰۰۱ حکومت طالبان را ساقط کرد.
اکنون که بیش از ۱۵ سال از استقرار دولت جدید در افغانستان میگذرد نزدیک به ۱۰ هزار نیروی خارجی در افغانستان حضور دارند تا از این دولت حمایت کنند. با این حال نیروهای طالبان ۴۰ درصد خاک افغانستان را تحت نفوذ خود درآوردهاند.
در همین حال روز چهارشنبه در اثر انفجار یک بمب کنار جادهای در ولایت فراه در غرب افغانستان، شش غیرنظامی کشته شدند.