لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۳

عربستان مجوز فرود هواپیماهای سازمان ملل در پایخت یمن را صادر کرد


بیمارستانی در استان حجه یمن که در سال ۲۰۱۶ بمباران شد.
بیمارستانی در استان حجه یمن که در سال ۲۰۱۶ بمباران شد.

سازمان ملل متحد می‌گوید ائتلاف منطقه ای به رهبری عربستان‌سعودی به این سازمان اجازه داده است که هواپیماهای مسافربری سازمان ملل پروازهای محدودی از پایتخت اردن به پایتخت یمن انجام دهند. آمریکا از این اقدام ریاض استقبال کرده است.

این ائتلاف که با حوثی‌های یمن در جنگ است، از روز ۱۵ آبان این کشور را تحت محاصره زمینی، دریایی و هوایی قرار داده است.

اکنون به گفته سازمان ملل متحد، هواپیمای‌های مسافربری این سازمان می‌توانند از امان، پایتخت اردن، به صنعا، پایتخت یمن، پرواز کنند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، ینس لرکه، سخنگوی آژانس هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل، روز جمعه سوم آذر، گفت: ائتلاف سعودی از طریق کانال‌های ارتباطی در ریاض اطلاع داد که «از فردا (شنبه) هواپیماهای مسافربری سازمان ملل، می توانند از امان به صنعا پرواز کنند».

وی همچنین گفت: احتمالا به زودی پرواز هواپیماهای مسافربری سازمان ملل از کشور جیبوتی به صنعا نیز ممکن شود.

ینس لرکه، سخنگوی آژانس هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه که مقر آن در ژنو است، از اینکه روزنه‌ای برای کمک به یمن ایجاد شده است ابراز خرسندی کرد اما تاکید کرد که «تغییر مهمی» در دسترسی دریایی این سازمان به یمن رخ نداده است.

این مقام سازمان ملل پرواز هواپیماهای مسافربری از امان به صنعا را ناکافی دانست و گفت: «یک پرواز از امان به صنعا، در وضعیت کلی تغییر زیادی نخواهد داد».

وی افزود: «آنچه که واقعا اهمیت دارد، در وهله نخست، ادامه این پروازها و دوم، دسترسی ما به بندرهای حدیده و صلیف (در یمن) برای کمک‌های بشردوستانه و برای واردات کالاهای تجاری است.»

ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان‌سعودی در جنگ یمن، روز چهارشنبه اول آذر، اعلام کرده بود که یکی از بندرهای اصلی دریای سرخ و فرودگاه صنعا را بازگشایی خواهد کرد.

در این حال، آسوشیتدپرس یادآور شد هنوز مشخص نیست که چه اقلامی را می‌توان از طریق هوایی به یمن انتقال داد.

پیشتر اعلام شده بود که پمپ آب برای مقابله با بیماری وبا و سوخت برای حمل و نقل غذا و کالا از جمله نیازهای فوری یمن است.

مقام‌های سازمان ملل می‌گویند مناطقی در یمن در آستانه قطحی هستند و این کشور با بیماری وبا دست و پنجه نرم می‌کند.

به گفته این مقام‌ها، فروپاشی نظام بهداشتی یمن نیز علت دیگری است که این کشور را با بزرگترین بحران بشری کنونی مواجه کرده است.

در این ارتباط، به گفته سازمان ملل، هفت میلیون تن در یمن در معرض قحطی هستند و زندگی آنها وابسته به کمک‌های بین‌المللی است.

ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان‌سعودی تقریبا روزانه از سوی مقام‌های سازمان ملل و شماری از کشورها و سازمان‌های بشردوستانه تحت فشار است که راه امدادرسانی به این کشور را باز کنند.

در پی جنگ داخلی یمن و برتری نسبی شیعیان حوثی در یمن، عربستان‌سعودی در ششم فروردین سال ۹۴ همراه با متحدان عرب خود، حمله هوایی به این کشور را آغاز کرد.

ایالات متحده که از ائتلاف منطقه‌ای به رهبری عربستان‌سعودی حمایت می‌کند روز جمعه از اقدام ریاض برای اجازه دادن به پرواز هواپیماهای مسافربری سازمان به مقصد صنعا استقابل کرد.

کاخ سفید با صدور بیانیه‌ای ضمن استقبال از «گام نخست» ریاض برای امدادرسانی به یمن گفت: «منتظر گام‌های بعدی برای تسهیل نامحدود کمک‌های بشردوستانه و کالاهای تجاری از همه بندرها به مناطق نیازمند کمک‌رسانی هستیم.»

به نوشته رویترز، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه اول آذر، از عربستان‌سعودی خواسته بود گشایشی در محاصره یمن انجام دهد.

کاخ سفید دربیانیه خود همچنین خود را متعهد به حمایت از عربستان‌سعودی و متحدان عرب او در مقابل سپاه پاسداران ایران دانسته است.

ایران در جنگ یمن از حوثی‌ها حمایت می‌کند. در این ارتباط، محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز پنجشنبه دوم آذر، اعلام کرد که جمهوری اسلامی در یمن نیز همچون سوریه، به «درخواست مردم و جبهه مقاومت» به شیعیان این کشور کمک مستشاری می‌کند.

XS
SM
MD
LG