حزب بی نظير بوتو، رهبر اپوزیسیون پاکستان که روز پنج شنبه به قتل رسید، دولت پاکستان را به کوشش برای سرپوش گذاشتن بر اشتباهاتشان در آستانه انتخابات، متهم کرد.
مقامات پاکستان گروه شبه نظامی القاعده را به ترور بی نظير بوتو، نخست وزير سابق اين کشور متهم می کنند، اما شبه نظاميان منتسب به القاعده، دست داشتن در اين امر را رد کرده اند.
در حالی که مقامات پاکستان روز جمعه اعلام کردند که مدارکی دال بر دست داشتن القاعده در اين امر دارند، حزب مردم روز شنبه اين ادعا را رد کرد و گفت که هيچ مدرک محکمی در اين زمينه وجود ندارد و دولت مشرف سعی دارد بر کوتاهی اش در حفاظت از بوتو سرپوش بگذارد.
روز پنج شنبه، بی نظير بوتو در پی تيراندازی و بمبگذاری انتحاري، در يک راهپيمايی انتخاباتي، به قتل رسيد.
بوتو که پيشتر هم مورد سوء قصد قرار گرفته بود، گفته بود که اگر کشته می شد، دولت مشرف مسئول اين امر است، چون نتوانسته است از او محافظت کند.
چگونگی مرگ بوتو
در پی اعلام دولت پاکستان مبنی بر اين که خانم بوتو بر اثر برخورد سرش به اتوموبيل جان خود را از دست داده و نه اصابت گلوله، يک مشاور نزديک بوتو که وی را برای تشييع جنازه آماده می کرد، ضمن «مضحک» خواندن اين ادعا، آن را به کل تکذيب کرد.
شری رحمان، سخنگوی حزب مردم، علت مرگ خانم بوتو را اصابت گلوله به سرش اعلام کرد.
اما سخنگوی وزارت کشور پاکستان روز شنبه در يک کنفرانس خبری گفت: «ما به شما شواهد کاملی ارائه می کنيم..گزارش پزشکان و شاهدان عينی اين نکته را تائيد می کنند. اين بی اهميت است که او چگونه کشته شد. چيزی که مهم است اين است که چه کسانی او را کشتند.»
با اين حال سخنگوی وزارت کشور پاکستان اعلام کرد که حزب خانم بوتو آزاد است که در صورت تمايل جسد او را نبش قبر کرده و کالبدشکافی کند.
دولت پاکستان اعلام کرده بود که همسر وی اجازه کالبدشکافی جسد را نداده است.
ادامه نا آرامی ها در پاکستان
در پی کشته شدن بی نظير بوتودر روز پنج شنبه، پاکستان دچار اغتشاش و نا آرامی های شدیدی شده است که تا به امروز ادامه دارد.
هواداران خشمگين خانم بوتو در خيابان های شهرهای مختلف با پليس درگير شده اند و بنا به اين گزارش، اين کشور تنها دو هفته پيش از انتخابات سراسری با خشونت فزاينده ای رو به رو است.
ناظران می گويند که ترور بی نظير بوتو، روند دموکراسی آسيب ديده پاکستان را با چالش رو به رو ساخته است.
بنا به اعلام وزارت کشور پاکستان، تا روز شنبه، ۱۷۴ بانک، ۹۰۰ مغازه و دفتر اداری،۷۸ قطار، ۱۸ ايستگاه قطار و صدها اتومبيل مورد حمله شورشيان قرار گرفته اند، ۳۸ نفر کشته شده اند و صدها زندانی از زندان گریخته اند.
وزارت کشور پاکستان روز شنبه گفت که خسارت نا آرامی های پس از مرگ بوتو، ده ها ميليون دلار بوده است.
عدم نیاز به کمک بین المللی برای تحقیقات
پاکستان اعلام کرد که نيازی به همکاری بين المللی برای تحقيق درباره قتل بی نظير بوتو ندارد.
پيشتر اف بی آی، پليس فدرال آمريکا اظهار تمايل کرده بود که در تحقيقات مربوط به اين ماجرا با دولت پاکستان همکاری کند.
علت عدم قبول اين همکاری، «عدم درک آنها از محيط و شرايط داخلی پاکستان» اعلام شده است.
پليس اعلام کرد که نيروهای امنيتی دو نفر از فعالان حزب را که در ميان ۴۰۰ نفر ديگر قصد ورود به يک مرکز نفتی در اطراف حيدرآباد را داشته اند، به ضرب گلوله کشته است .